Contribute
Register

Installed ASUS AMD RX580 card but doesn't recognize in Mojave

Joined
Aug 25, 2013
Messages
165
Motherboard
GIGABYTE GA-Z77X-UD5H
CPU
i7-3770
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi all,

I just swap out my old GPU GTX660 and install the AMD RX580, booted up the computer and was able to load Mojave. Install both Lilu and Whatevergreen latest kext with Kext wizard. change my Bios setting to Internal graphic to auto. but my OSX doesn't see the AMD Rx580 that has d-port connect to my Dell Monitor.

The Intel 4000 is connected with DVI port on the on board motherboard was booted. What am I doing wrong? Mojave don't see the card and it doesn't turn on the Dell monitor. see attachment. I thought is OOB after I instal the GPUs card.
 

Attachments

  • Screen Shot 2020-04-25 at 12.18.20 PM.png
    Screen Shot 2020-04-25 at 12.18.20 PM.png
    273.2 KB · Views: 19
  • Screen Shot 2020-04-25 at 12.18.35 PM.png
    Screen Shot 2020-04-25 at 12.18.35 PM.png
    34 KB · Views: 19
  • Screen Shot 2020-04-25 at 12.29.29 PM.png
    Screen Shot 2020-04-25 at 12.29.29 PM.png
    30 KB · Views: 21
  • Screen Shot 2020-04-25 at 12.29.46 PM.png
    Screen Shot 2020-04-25 at 12.29.46 PM.png
    30.7 KB · Views: 15
Joined
Dec 16, 2012
Messages
84
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5-TH F12 (GA-Z77X-UP5-TH)
CPU
INTEL i7 3770K
Graphics
Radeon RX 580 8 GB (GV-RX580GAMING-8GD)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
if you are using clover + WEG

make sure inject Intel is false in your config. You need to make sure you have the 'false' entry in the config. for example,

<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<false/>
<key>Intel</key>
<false/>
<key>NVidia</key>
<false/>
</dict>

Also, in your bios, you should set the internal graphic to Enabled so that macos is able to use the internal graphic for video hardware acceleration. and also get your first gfx to PEG so your discrete graphic is used as main video card.
 
Top