Installation of Mountain Lion on Asus P5K-VM, Q6600 and GeForce 8800 512MB

Discussion in 'Mountain Lion Desktop Support' started by sTaNy, Jan 13, 2013.

  1. sTaNy

    sTaNy

    Joined:
    Jan 7, 2013
    Messages:
    7
    Mobo:
    Asus P5K-VM
    CPU:
    Q6600
    Graphics:
    GeForce GTS 8800 512MB
    Mar 21, 2013 at 9:47 PM #11
    sTaNy

    sTaNy

    Joined:
    Jan 7, 2013
    Messages:
    7
    Mobo:
    Asus P5K-VM
    CPU:
    Q6600
    Graphics:
    GeForce GTS 8800 512MB
    Hi HDB,

    thank you for your HowTo and Files. Unfortunately I can't extract the zip-Archiv because I got the error 22 - invalid argument.

    Kind regards

    EDIT: With the Unarchiver on Mac I could extract the archiv! Thanks!!
     
  2. HDB

    HDB

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    8
    Mobo:
    osx
    CPU:
    q6600
    Graphics:
    8600gt
    Mar 22, 2013 at 12:04 PM #12
    HDB

    HDB

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    8
    Mobo:
    osx
    CPU:
    q6600
    Graphics:
    8600gt
    Please let me know how you get on any problems let me know
     
  3. sTaNy

    sTaNy

    Joined:
    Jan 7, 2013
    Messages:
    7
    Mobo:
    Asus P5K-VM
    CPU:
    Q6600
    Graphics:
    GeForce GTS 8800 512MB
    Mar 23, 2013 at 9:57 AM #13
    sTaNy

    sTaNy

    Joined:
    Jan 7, 2013
    Messages:
    7
    Mobo:
    Asus P5K-VM
    CPU:
    Q6600
    Graphics:
    GeForce GTS 8800 512MB
    Hello,

    till step 7 everythings worked fine with some modifications!
    I did the following steps:

    1. Booting from Easybeast Stick with the following option (without this the monitor turns off after boot logo):


    PCIRootUID=0


    2. Install 1 Partition "Macintosh HD" --> Reboot


    4. Install FakeSMC.kext and Marvell88oe556network.kext with Kext Helper B7 --> Reboot


    5. Install Chimera 2.0.1 and copied your Extra Folder (with my own DSDT and without the modules folder and org.chameleon.Boot.plist)
    I used the following Boot.plist instead of my Option PCIRootUID=0:

    Code (Text):
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
    <plist version="1.0">
    <dict>
    <key>EthernetBuiltIn</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GraphicsEnabler</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Kernel</key>
    <string>mach_kernel</string>
    <key>Kernel Flags</key>
    <string>darkwake=0 PCIRootUID=0</string>
    <key>Legacy Logo</key>
    <string>Yes</string>
    <key>UseKernelCache</key>
    <string>Yes</string>
    </dict>
    </plist>
    Than Update the Mac via AppStore.


    6. Install Audio Kexts and reboot. (Only the Front worked for me)

    7. After following the instructions to install the icloud fix and use the EFI loader my Monitor turns off after the boot logo. Can't fix this issue. I tried the option -x and -v -f....

    Tried these steps for two times, every time from the beginnung :(. Now I will try to install Multibeast with my own DSDT.aml

    I hope this will help...
     
  4. sTaNy

    sTaNy

    Joined:
    Jan 7, 2013
    Messages:
    7
    Mobo:
    Asus P5K-VM
    CPU:
    Q6600
    Graphics:
    GeForce GTS 8800 512MB
    Mar 23, 2013 at 11:32 AM #14
    sTaNy

    sTaNy

    Joined:
    Jan 7, 2013
    Messages:
    7
    Mobo:
    Asus P5K-VM
    CPU:
    Q6600
    Graphics:
    GeForce GTS 8800 512MB
    Hello,

    I installed Mountain Lion again with Multibeast and my own DSDT.aml. After that the chimera 2.0.1, and HDB's kexts for LAN and Audio. I didn't need the icloud fix! Login to iCloud, AppStore and iMessage works fine.
    But nevertheless the problems from my first post exist:

    • Sleep Mode doesn't work and crashed the system (hard drive shuts down but fans continue to run and I can't wake up the system. Starting the pc with the option -v hangs in the attached screenshot)
    • Wake On LAN doesn't work
    Hope you can help me, without install the mac again. (I've done 5 times :crazy:)
    Greetz.

    IMG_2898.jpg
     
  5. HDB

    HDB

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    8
    Mobo:
    osx
    CPU:
    q6600
    Graphics:
    8600gt
    Mar 24, 2013 at 8:52 PM #15
    HDB

    HDB

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    8
    Mobo:
    osx
    CPU:
    q6600
    Graphics:
    8600gt
    hi ive atached my chameleon boot plist try that mine has no darkwake in it it may make a difference make sure if you have dvd capabilities
    that you use a sony or a pioneer dont ask me why mine works better with those ive also included an applescript to make sleep work add it to login items
     

    Attached Files:

  6. bj_dyr

    bj_dyr

    Joined:
    Apr 5, 2013
    Messages:
    1
    Apr 18, 2013 at 10:34 AM #16
    bj_dyr

    bj_dyr

    Joined:
    Apr 5, 2013
    Messages:
    1
    i was wondering if you had tried running dual monitors with that system? i can have mountain lion up and running with full QE/CI using the dvi port, but i get nothing from the vga port. everything else works (audio, ethernet etc..) but i cannot run dual monitors - which in turn has forced me to drop all the way back down to leopard! i have tried everything to try and get it working but to no avail :( if you have any ideas as to what i could do to get it up and running that would be awesome!

    cheers!

    my system specs are as follows:
    motherboard - ga-p35-ds3l
    processor - core2 quad (Q6600)
    ram - 4gb ddr2
    graphics - geforce 8500gt (fanless)
    hdd - 500gb sata
     
  7. HDB

    HDB

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    8
    Mobo:
    osx
    CPU:
    q6600
    Graphics:
    8600gt
    May 13, 2013 at 5:38 PM #17
    HDB

    HDB

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    8
    Mobo:
    osx
    CPU:
    q6600
    Graphics:
    8600gt
    Only tried dual monitors once had to reboot to get it recognised and then the monitor said out of range I think the monitor was faulty I'm pretty sure you need a dual dvi graphics card like a GT 9800 they work dual monitors out the box what options have you tried sorry I carnt be more help

    HDB
     
  8. batizoz

    batizoz

    Joined:
    Jun 20, 2013
    Messages:
    9
    Mobo:
    GA X58-USB3 - i7 950 Firmware2
    CPU:
    i7 950
    Graphics:
    nFast 8800 GTS 512
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 13, 2013 at 10:39 AM #18
    batizoz

    batizoz

    Joined:
    Jun 20, 2013
    Messages:
    9
    Mobo:
    GA X58-USB3 - i7 950 Firmware2
    CPU:
    i7 950
    Graphics:
    nFast 8800 GTS 512
    Mobile Phone:
    iOS
    Hello sTaNy,

    Would you mind sharing with us how you got your GeForce 8800GTS 512 fully enabled on ML? I can't seem to get the graphics acceleration to work.

    Cheers!

    my latest work is posted here
     
  9. lucalang

    lucalang

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    89
    Mobo:
    GA-H87-D3H
    CPU:
    I7 4770
    Graphics:
    GTX 760
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 27, 2013 at 11:22 AM #19
    lucalang

    lucalang

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    89
    Mobo:
    GA-H87-D3H
    CPU:
    I7 4770
    Graphics:
    GTX 760
    Mobile Phone:
    iOS
    Hello, i have installed mountain lion 10.8.2 and i have updated to 10.8.4.
    I don't have the audio. I have installed various kext from http://www.osx86.net/ but nothing.
    please can you help me.
    Another problem is Sleep Mode doesn't work (hard drive shuts down but fans continue to run and I can't wake up the system).
     
  10. Adrian B

    Adrian B Moderator

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Messages:
    6,702
    Mobo:
    Gigabyte GA-B75M-HD3
    CPU:
    G2020 Dual Core
    Graphics:
    Asus EAH5570
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Other
    Aug 27, 2013 at 11:46 AM #20
    Adrian B

    Adrian B Moderator

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Messages:
    6,702
    Mobo:
    Gigabyte GA-B75M-HD3
    CPU:
    G2020 Dual Core
    Graphics:
    Asus EAH5570
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Other
    Its always best not to randomly install stuff - if you install two different kexts - one of them might be correct, but unless you are able to remove the one that you do not want, then how do you know.

    The first question is which software are you using to fix these kexts? Or are you adding them manually?


    Adrian B
     

Share This Page