Contribute
Register

Install Mac OS X 10.6 Snow Leopard on Haswell Based PCs

wildwillow

Moderator
Joined
Jun 26, 2012
Messages
4,638
Motherboard
Z170 Deluxe
CPU
i5-6600K
Graphics
GTX 970
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS, Other
Yeah, I'm afraid it's a 720p. I do have a 1080p screen though, but I don't have Ethernet access in my room (Only Wi-Fi, and that was not working yet so I couldn't download the combo update) so I had to go down to the living room, so I used the TV. But I'll just try with my own screen this evening - or tomorrow, don't know how soon I'll have time yet.
To be honest with you, those old 720 Monitor/TV's can be a real pain in Windows let alone OS X. My Suggestion from this point would be to move your computer to an ethernet location and a 1080p display, complete the procedure of creating your Mavericks UniBeast Installer. Then when you have some money invest in a new Monitor if this is possible and also a compatible Wifi adapter as found here in the Accessories section of the buyers guide.
 
Joined
Jul 17, 2013
Messages
40
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-D3H
CPU
Intel Core i7-4770K
Graphics
Zotac GeForce GTX760 4GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
To be honest with you, those old 720 Monitor/TV's can be a real pain in Windows let alone OS X. My Suggestion from this point would be to move your computer to an ethernet location and a 1080p display, complete the procedure of creating your Mavericks UniBeast Installer. Then when you have some money invest in a new Monitor if this is possible and also a compatible Wifi adapter as found here in the Accessories section of the buyers guide.
I switched to internal graphics and it all works fine now. Put the computer back up in my room and using my new 1080p monitor that I got with the PC, and I also have the TP-Link WDN4800 so Wi-Fi is also working fine now. Gonna update to 10.9 today and hope that I can use my external graphics card then. :thumbup: Thanks for your help :)
 

wildwillow

Moderator
Joined
Jun 26, 2012
Messages
4,638
Motherboard
Z170 Deluxe
CPU
i5-6600K
Graphics
GTX 970
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS, Other
I switched to internal graphics and it all works fine now. Put the computer back up in my room and using my new 1080p monitor that I got with the PC, and I also have the TP-Link WDN4800 so Wi-Fi is also working fine now. Gonna update to 10.9 today and hope that I can use my external graphics card then. :thumbup: Thanks for your help :)
You're welcome. You will be able to use your 760 in Mavericks as it is supported. Glad you are figuring it out.
 
Joined
Jul 17, 2013
Messages
40
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-D3H
CPU
Intel Core i7-4770K
Graphics
Zotac GeForce GTX760 4GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
You're welcome. You will be able to use your 760 in Mavericks as it is supported. Glad you are figuring it out.
Yeah... figuring it out, huh ^^ I managed to download the 10.9 update now. I couldn't download UniBeast and MultiBeast though because Safari keeps getting stuck when I try to load tonymacx86.com. So I just downloaded them on my laptop and copied them over via USB Stick. Then I plugged in my 8GB USB Stick for UniBeast, partitioned it just as the guide says, ran UniBeast and... fail. The Installation doesn't even start. An error comes up after I enter my password. Tried it with another USB Stick, same thing. This is confusing me because I seriously don't have a clue what could have gone wrong this time :confused:o_O:crazy: Sorry to fall on your nerves again :oops:
 

wildwillow

Moderator
Joined
Jun 26, 2012
Messages
4,638
Motherboard
Z170 Deluxe
CPU
i5-6600K
Graphics
GTX 970
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS, Other
Yeah... figuring it out, huh ^^ I managed to download the 10.9 update now. I couldn't download UniBeast and MultiBeast though because Safari keeps getting stuck when I try to load tonymacx86.com. So I just downloaded them on my laptop and copied them over via USB Stick. Then I plugged in my 8GB USB Stick for UniBeast, partitioned it just as the guide says, ran UniBeast and... fail. The Installation doesn't even start. An error comes up after I enter my password. Tried it with another USB Stick, same thing. This is confusing me because I seriously don't have a clue what could have gone wrong this time :confused:o_O:crazy: Sorry to fall on your nerves again :oops:
Take a look here. UniBeast Troubleshooting Notes
 
Joined
Jul 17, 2013
Messages
40
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-D3H
CPU
Intel Core i7-4770K
Graphics
Zotac GeForce GTX760 4GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS

wildwillow

Moderator
Joined
Jun 26, 2012
Messages
4,638
Motherboard
Z170 Deluxe
CPU
i5-6600K
Graphics
GTX 970
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS, Other
Well, I didn't expect that ^^ So if this is the only mistake (which I don't know, but let's just assume so for a moment), it should work if i just set system language to english, right? Lol that would be... lol ^^
Yes it should. That is probably the only thing that is stopping you creating the Mavericks Installer.
 
Joined
Jul 17, 2013
Messages
40
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-D3H
CPU
Intel Core i7-4770K
Graphics
Zotac GeForce GTX760 4GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Yes it should. That is probably the only thing that is stopping you creating the Mavericks Installer.
It wasn't the only problem. But after I installed Apple Software Installer Update 1.0, everything worked fine... until now. I was able to install and boot up Mavericks, but after running MulitBeast and rebooting, this screen came up:

DSC03242.jpg

Have I done something wrong in MultiBeast or what else could that mean?
 

wildwillow

Moderator
Joined
Jun 26, 2012
Messages
4,638
Motherboard
Z170 Deluxe
CPU
i5-6600K
Graphics
GTX 970
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS, Other
It wasn't the only problem. But after I installed Apple Software Installer Update 1.0, everything worked fine... until now. I was able to install and boot up Mavericks, but after running MulitBeast and rebooting, this screen came up:

View attachment 74689

Have I done something wrong in MultiBeast or what else could that mean?
What selections did you make in MultiBeast 6.0.1?
 
Joined
Jul 17, 2013
Messages
40
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-D3H
CPU
Intel Core i7-4770K
Graphics
Zotac GeForce GTX760 4GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
What selections did you make in MultiBeast 6.0.1?
i chose dsdt-free, changed the audio codec to the one my motherboard uses (realtek alc892), set the ethernet controller to intel and i also set something with usb 3.0 and 1080p - just read your "how to know what to install with multibeast", and now i think the 1080p thing was the mistake as this is only for GraphicsEnabler=Yes, right?
 
Top