Contribute
Register

Install freeze near IOConsoleUsers on Dell G5 5587 4k laptop

Joined
Oct 5, 2015
Messages
10
Motherboard
Dell G5 15 5587 - Open Core
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630, 3840 x 2160
Mobile Phone
  1. Android
Decided it was time to make the leap to Open core on my laptop so I can upgrade to Big Sur (currently on Catalina with clover)

I think I've followed the guide at https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/, attached is my dumped DSDT and EFI from installer USB.

While booting the installer, I am getting stuck just after the IOConsoleUsers section. I cannot force PCIe 3.0 link speed in the BIOS, I've tried both CSM on and off, and tried with each of the Coffee Lake framebuffers in the WEG docs. Device ID is 9B3E0000, i've tried both with and without manually specifying that, as well as with each CFL DevIDs in the WEG docs.

I'm using the enable-dpcd-max-link-rate-fix and enable-max-pixel-clock-override for 4k compatibility.

Any pointers?
 

Attachments

  • DSDT.aml.zip
    48.9 KB · Views: 15
  • EFI.G5.OC.zip
    11.6 MB · Views: 21
  • PXL_20210209_151641224.jpg
    PXL_20210209_151641224.jpg
    5.5 MB · Views: 26
  • opencore-2021-02-09-151413.txt
    256 KB · Views: 41
Joined
Dec 20, 2018
Messages
700
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K OC 5GHz
Graphics
GTX 1080 Ti & UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
try adding -igfxmpc and -cdfon to bootargs
 
Joined
Oct 5, 2015
Messages
10
Motherboard
Dell G5 15 5587 - Open Core
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630, 3840 x 2160
Mobile Phone
  1. Android
I ended up removing framebuffer-patch-enable, framebuffer-stolenmem, and framebuffer-fbmem, and replacing enable-dpcd-max-link-rate-fix with dpcd-max-link-rate = 0x14, and now all is working.
 
Joined
Mar 31, 2013
Messages
42
Motherboard
HP Spectre X360 Convertible 2018
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I ended up removing framebuffer-patch-enable, framebuffer-stolenmem, and framebuffer-fbmem, and replacing enable-dpcd-max-link-rate-fix with dpcd-max-link-rate = 0x14, and now all is working.
Could you maybe share your latest working EFI, I am having the same issue
 
Joined
Oct 5, 2015
Messages
10
Motherboard
Dell G5 15 5587 - Open Core
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630, 3840 x 2160
Mobile Phone
  1. Android
Could you maybe share your latest working EFI, I am having the same issue
Sure! Here is my working EFI. Type-C to HDMI/DP cable works with video out, but HDMI does not. Haven't messed with the audio port at all so no idea if that works.
 

Attachments

  • EFI.G5.5587.OC.0.66.zip
    11.6 MB · Views: 20
Top