Contribute
Register

Install Bootloader and Extra to EFI Partition

Status
Not open for further replies.
Joined
May 19, 2014
Messages
202
Motherboard
ASUS S500CA LAPTOP
CPU
Intel Core i5-3317U @ 1.70GHz
Graphics
INTEL HD 4000
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
  1. Lisa
Mobile Phone
  1. iOS
pauls-MacBook-Pro:~ paul$ sudo fdisk -e /dev/rdisk0
Password:
fdisk: could not open MBR file /usr/standalone/i386/boot0: No such file or directory
Enter 'help' for information
fdisk: 1>
NICE GUIDE!


 
Joined
Mar 2, 2011
Messages
95
Motherboard
GA-Z170X-Gaming 5 EU
CPU
i7-6700K
Graphics
Asus GTX 1080 Ti Strix OC
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Guys, recently I wrote a guide on how to update to the latest version chimera. Unfortunately, all of a sudden, I find the underscore and black screen. I had, therefore, restore the partition with the bootloader of UniBeast. Has anyone found a way to update to version 3.0.1 of chimera? With the release within UniBeast, the computer starts up, but it is written "This bootloader is not supported". Thanks so much!
 
Joined
Mar 2, 2011
Messages
95
Motherboard
GA-Z170X-Gaming 5 EU
CPU
i7-6700K
Graphics
Asus GTX 1080 Ti Strix OC
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Article: Install Bootloader and Extra to EFI Partition

This way too scary! I dual boot and everything works so well at the moment.

I just got a new graphics card that is not displaying - maybe this will help :(

Yes, maybe! Thanks so much for your response!
 
Joined
Oct 22, 2012
Messages
89
Motherboard
GA-Z68X-UD3H
CPU
i5-3570
Graphics
HD 7970
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Xserve
Mobile Phone
  1. iOS
Hey Guys:
im a bit stuck in here because i have a seagate 4k drive and after this im still having boot0 error.
how can i fix it?
 
Joined
Mar 11, 2013
Messages
12
Motherboard
Mountain Lion 10.8.5
CPU
i7 4770K
Graphics
Intel HD 4600
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. Apple
  2. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Im Confused. I am planning a fresh install to Mavericks and because of my motherboard (Asus), I want to boot without having to use a USB Drive. In step 4 it says:

Step 4:
Drag your current /Extra file to your EFI Partition. Alternately, install basic boot options, system definition, and theme from MultiBeast. If this is a fresh installation, you'll also need to install FakeSMC to your main hard drive.


Do I Run Multibeast First Before Moving The Extra Folder To The New Partition Or Complete The Steps And Then Run Multibeast When I'm Done Installing The Bootloader And Extra Folder To The EFI Partition? Thanks In Advance.
 
Joined
Mar 11, 2013
Messages
12
Motherboard
Mountain Lion 10.8.5
CPU
i7 4770K
Graphics
Intel HD 4600
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. Apple
  2. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Article: Install Bootloader and Extra to EFI Partition

Do I Run Multibeast First Before Moving The Extra Folder To The New Partition Or Complete The Steps And Then Run Multibeast When I'm Done Installing The Bootloader And Extra Folder To The EFI Partition? Thanks In Advance.




I Think I Figured It Out! For some reason I believed kexts went into the same folder (Extras) not realizing it went into a different folder (Extensions). So, I would just have to worry about things like boot options, System definitions and etc before moving the Extra folder to its new location. Let me know if Im missing anything. Im kinda new at this. Figuring it out as I go along.
 
Joined
Oct 22, 2012
Messages
89
Motherboard
GA-Z68X-UD3H
CPU
i5-3570
Graphics
HD 7970
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Xserve
Mobile Phone
  1. iOS
Article: Install Bootloader and Extra to EFI Partition

I Think I Figured It Out! For some reason I believed kexts went into the same folder (Extras) not realizing it went into a different folder (Extensions). So, I would just have to worry about things like boot options, System definitions and etc before moving the Extra folder to its new location. Let me know if Im missing anything. Im kinda new at this. Figuring it out as I go along.
Hey:
what worked for me was installing everything as normal to my HDD and the i just copied extra to the EFI partition and after that i deleted i from the HDD.
 
Joined
Jun 2, 2014
Messages
98
Motherboard
GA-Z87X 5UD TH
CPU
Intel i7, 4770K 4.0Ghz
Graphics
Asus, R9 290X
Can somebody please help me before I break the PC@! I have everything working just fine before I input my GPU and EFI installation. after that the sound doesn't work and I get this error message in the begging;


I use multibeast 6.3 and audio is ACL898. But no matter what I've done it doesn't come back on. Can somebody be my guide on this?

Thank you!
 
Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.
Top