Contribute
Register

Increse VRAM of Intel HD 520

Joined
Jan 8, 2018
Messages
47
Motherboard
Dell Inspiron 5559
CPU
i7-6500U
Graphics
HD520
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hello, hackintosh users,
I am using the @RehabMan laptop os x config for Intel HD 520. After kextcache I get 1536 MB graphics but my Intel graphics is 4 GB (4000 MB). Is there anyway I can make to to 4000 MB for full utilization??
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,161
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hello, hackintosh users,
I am using the @RehabMan laptop os x config for Intel HD 520. After kextcache I get 1536 MB graphics but my Intel graphics is 4 GB (4000 MB). Is there anyway I can make to to 4000 MB for full utilization??

Your IGPU has no dedicated VRAM. It always uses system memory. 1536 is the Apple chosen value.
You can increase it by patching with WhateverGreen, but there is little reason to do so.
Refer to the guide here:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-intel-framebuffer-patching-using-whatevergreen.256490/
 
Joined
Jan 8, 2018
Messages
47
Motherboard
Dell Inspiron 5559
CPU
i7-6500U
Graphics
HD520
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Your IGPU has no dedicated VRAM. It always uses system memory. 1536 is the Apple chosen value.
You can increase it by patching with WhateverGreen, but there is little reason to do so.
Refer to the guide here:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-intel-framebuffer-patching-using-whatevergreen.256490/
Thanks for the reply @RehabMan , I went to every guide but didn't use the debug version of kext instead I use the latest release version of lilu.kext and Whatevergreen.kext from bitbucket. I followed the guide exactly for skylake 6 gen, now my ig-platform is changed to 0x00000000 and I can boot into hackintosh. (Looks like success :clap::clap:) but When I check VRAM into system info I get only 1536MB. please check my config.
 

Attachments

  • config.plist
    12.9 KB · Views: 230

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,161
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for the reply @RehabMan , I went to every guide but didn't use the debug version of kext instead I use the latest release version of lilu.kext and Whatevergreen.kext from bitbucket. I followed the guide exactly for skylake 6 gen, now my ig-platform is changed to 0x00000000 and I can boot into hackintosh. (Looks like success :clap::clap:) but When I check VRAM into system info I get only 1536MB. please check my config.

You have no setting/property patch for framebuffer-unifiedmem, so I'm not sure why you think it should be changed from the default.
 
Joined
Jan 8, 2018
Messages
47
Motherboard
Dell Inspiron 5559
CPU
i7-6500U
Graphics
HD520
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
You have no setting/property patch for framebuffer-unifiedmem, so I'm not sure why you think it should be changed from the default.
Thanks RehabMan!! You are the one in this forum which I expect my problem can solve!! Again one more question maybe I am wrong but my concept is :

I have 4GB graphics i.e. 4000 MB right, and according to @headkaze guide we can patch upto 2048MB i.e. 2 GB, can It be done to 4GB as I have Intel HD 520 graphics?? Also I have Radeon R5 M335 card is this now supported on Mojave or do we have any hack ??
 
Joined
Apr 12, 2021
Messages
2
Motherboard
Laptop > Need make and model > See Rules!
CPU
i5-6200U
Graphics
HD 520
Thanks for the reply @RehabMan , I went to every guide but didn't use the debug version of kext instead I use the latest release version of lilu.kext and Whatevergreen.kext from bitbucket. I followed the guide exactly for skylake 6 gen, now my ig-platform is changed to 0x00000000 and I can boot into hackintosh. (Looks like success :clap::clap:) but When I check VRAM into system info I get only 1536MB. please check my config.
hey could i know how you got 1gb vram im so desperate i only have 4mb
please help!!!
 
Top