Contribute
Register

iBoot 2.7 kernel panic on IOATAFamily

Joined
Mar 1, 2011
Messages
7
Motherboard
ASUS P7P55D PRO
CPU
Intel Core i5 750 2.6 GHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
Mac
MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
Android
Hi all,

Trying to install Snow Leopard retail 10.6.0 using iBoot 2.7 on a Dell XPS M1330.

Core 2 Duo T7500
4GB DDR2 RAM
NVIDIA GeForce 8400M GS

Getting a kernel panic on IOATAFamily kext (see screenshot attached).

Using "-x -v" as the boot flags, I've also tried "-x -v PCIRootUID=1" but it doesn't help.

Any ideas?

Thanks!
 

Attachments

ModBot

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
1,496
Motherboard
01010
CPU
10101
Graphics
01010
Moved to correct forum, Laptop Support.
 
Joined
Mar 1, 2011
Messages
7
Motherboard
ASUS P7P55D PRO
CPU
Intel Core i5 750 2.6 GHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
Mac
MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
Android
Answering my own question, but it may help others...

It looks like this kernel panic occurs with the secondary IDE channel is disabled. It just so happens this is the case on the XPS M1330 and enabling it doesn't seem possible from the BIOS.

Apparently this is fixed in 10.6.3, which explains why my 10.6.0 retail installation fails. Now to find a copy of 10.6.3 and try again, I guess!

Reference to that found here: http://www.insanelymac.com/forum/index. ... pic=186609
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,194
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING - 1601 - UEFI
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Joined
Mar 1, 2011
Messages
7
Motherboard
ASUS P7P55D PRO
CPU
Intel Core i5 750 2.6 GHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
Mac
MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
Android
So I went out and bought a copy of Mac OS X 10.6.3 and installed it successfully on my XPS M1330!

Everything appears to be working, minus the battery indicator, wireless (which is Intel 4965 AGN) and Ethernet which is Broadcom. I could probably get the battery working with VoodooBattery, and the ethernet going perhaps, however it looks like there's no kext for the Intel 4965 AGN wireless unfortunately. :(

Quartz seems to be working too, the graphic effects of Front Row, Dashboard etc are working. Nice!
 
Joined
Apr 14, 2011
Messages
3
Motherboard
Server 2008 R2 w/Hyper-V +M1330
CPU
Q6600, T5250
Graphics
8800gts
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
halkyon said:
So I went out and bought a copy of Mac OS X 10.6.3 and installed it successfully on my XPS M1330!

Everything appears to be working, minus the battery indicator, wireless (which is Intel 4965 AGN) and Ethernet which is Broadcom. I could probably get the battery working with VoodooBattery, and the ethernet going perhaps, however it looks like there's no kext for the Intel 4965 AGN wireless unfortunately. :(

Quartz seems to be working too, the graphic effects of Front Row, Dashboard etc are working. Nice!
Just was curious if you had any luck with the audio? Is it headphone only or does it come through the speakers?

I have the battery indicator working, got a BCM4311 wifi card to get the net working -- like you no ethernet but its not a major concern.
 
Top