Contribute
Register

i3 8100 | B360 Motherboard - No iGPU acceleration

Joined
Oct 23, 2015
Messages
12
Motherboard
Gigabyte B360M-DS3H
CPU
i7-8700
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Got it working! Delete anything u had related to audio, copy my config and install AppleHDA.kext to /S/L/E and AppleALC to Clover/kexts/Other

Edit: Got new bug - sleep reboots computer. Previously it was okay. I’ll try to fix it tomorrow. Also I’m trying to make double monitor setup working. Probably that’s what caused this issue
Don't work for me, no audio devices

What do you think, that i need to do?
 
Joined
Apr 15, 2016
Messages
39
Motherboard
GIGABYTE B360M DS3H
CPU
i3 8100
Graphics
RX 580 8Gb
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Don't work for me, no audio devices

What do you think, that i need to do?
Install to /L/E this ones:
FakePCIID.kext and FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext

Then
MultiBeast->Audio->ALC887 + "100/200/300..."

And reboot
 
Joined
Oct 23, 2015
Messages
12
Motherboard
Gigabyte B360M-DS3H
CPU
i7-8700
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Install to /L/E this ones:
FakePCIID.kext and FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext

Then
MultiBeast->Audio->ALC887 + "100/200/300..."

And reboot

Ok, i have the sound working but without HDMI sound (i previously use Voodoohda.kext with the same result)

Do you have sound on the HDMI port?

I try the Audio_CloverHDMI-130_v0.8.command but says that "device ID 0x923e0000is not supported
 
Joined
Oct 23, 2015
Messages
12
Motherboard
Gigabyte B360M-DS3H
CPU
i7-8700
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Install to /L/E this ones:
FakePCIID.kext and FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext

Then
MultiBeast->Audio->ALC887 + "100/200/300..."

And reboot
Thanks for all your reply, helps me a Lot!!!
 
Joined
Apr 15, 2016
Messages
39
Motherboard
GIGABYTE B360M DS3H
CPU
i3 8100
Graphics
RX 580 8Gb
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Ok, i have the sound working but without HDMI sound (i previously use Voodoohda.kext with the same result)

Do you have sound on the HDMI port?

I try the Audio_CloverHDMI-130_v0.8.command but says that "device ID 0x923e0000is not supported
Attach full log of Audio_CloverHDMI-130_v0.8.command and debug files
 
Joined
Apr 15, 2016
Messages
39
Motherboard
GIGABYTE B360M DS3H
CPU
i3 8100
Graphics
RX 580 8Gb
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for all your reply, helps me a Lot!!!
And thank you for testing audio through HDMI! :)
(Still waiting for debug files)
I'm trying to get perfect build and collect all info into one topic so anyone with this hardware will be able to simply install OS and use it with everything perfectly working
 
Joined
Apr 15, 2016
Messages
39
Motherboard
GIGABYTE B360M DS3H
CPU
i3 8100
Graphics
RX 580 8Gb
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@RehabMan any thoughts about this error? (I've attached screenshot. Error happens when I'm trying to launch CS GO. And I don't have "buildbot" user btw).

Also I got VGA monitor working perfectly fine (which is strange based on all forums I've searched it on), but my HDMI monitor is not detected when I'm plugging both monitors at the same time. I've tried hotplugging second monitor after login, but nothing happens and I can't detect it through System Preferences..

And is there a way to achieve PowerNap? So, for example, computer will continue downloads while it asleep, fetch mail etc.
 

Attachments

  • Screen Shot 2018-05-01 at 10.39.01 PM.png
    Screen Shot 2018-05-01 at 10.39.01 PM.png
    32.1 KB · Views: 128
  • debug_19979.zip
    4.4 MB · Views: 30
Last edited:
Joined
Oct 23, 2015
Messages
12
Motherboard
Gigabyte B360M-DS3H
CPU
i7-8700
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Attach full log of Audio_CloverHDMI-130_v0.8.command and debug files
Ok,

The audio_cloverHDMI script is for personal use only. Do not distribute

the patch, any or all of the files for any reason without permission.

The audio_cloverHDMI script is provided as is and without any warranty.


File: audio_cloverHDMI-130_v0.8.command

Release Mode

EFI partition is mounted

Password:

HDMI audio codec(s)

Intel: 0x8086280b

Device ID: 0x923e0000

923e0000 not supported

rm: /tmp/HDEF.txt: No such file or directory

AMD/Nvidia not found

No system files were changed

To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...

logout

Saving session...

...copying shared history...

...saving history...truncating history files...

...completed.


[Process completed]
 

Attachments

  • EFI.zip
    10.9 MB · Views: 74
Joined
Apr 15, 2016
Messages
39
Motherboard
GIGABYTE B360M DS3H
CPU
i3 8100
Graphics
RX 580 8Gb
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Ok,

The audio_cloverHDMI script is for personal use only. Do not distribute

the patch, any or all of the files for any reason without permission.

The audio_cloverHDMI script is provided as is and without any warranty.


File: audio_cloverHDMI-130_v0.8.command

Release Mode

EFI partition is mounted

Password:

HDMI audio codec(s)

Intel: 0x8086280b

Device ID: 0x923e0000

923e0000 not supported

rm: /tmp/HDEF.txt: No such file or directory

AMD/Nvidia not found

No system files were changed

To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...

logout

Saving session...

...copying shared history...

...saving history...truncating history files...

...completed.


[Process completed]
I asked you to provide debug files such as I’ve done before. Search about how to do proper debug. I’ll try your EFI tomorrow btw. Probably problem in you /L/E/ or /S/L/E/
 
Joined
Oct 23, 2015
Messages
12
Motherboard
Gigabyte B360M-DS3H
CPU
i7-8700
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
I asked you to provide debug files such as I’ve done before. Search about how to do proper debug. I’ll try your EFI tomorrow btw. Probably problem in you /L/E/ or /S/L/E/

Sorry i searched for two hours how to do the debug thing of the EFI partition, without luck,

Can you give to me the name of the app to do that, english is not my idiom that's why it's a little complicated for me find something?
 
Top