Contribute
Register

I need some help to use PCI-e + Onboard Intel HD Graphics at the same time

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 29, 2012
Messages
5
Motherboard
10.8.2
CPU
G620 @2.59
Graphics
Sapphire HD6450 2GB DDR3
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hey Guys,

I have a problem. I want to use my Hack Pro, with 3 display. I have a Sapphire HD6450 2GB DDR3 VGA, and I also have an Intel HD graphic adapter on my motherboard. Luckily, my system recognize both of them.

Screen Shot 2012-11-23 at 10.05.05.png

But only two displays works, them connected to the Sapphire. First of all I tried to connect the third display to the Sapphire, but there is no solution to do it, becuase it has three ports: VGA ( it is used by main display ) HDMI ( it is used by my HD TV ) and a DVI-D, and there is no workable connector that can translate a digital signal to analog, so it is out of the game. That is why I want to use my onboard graphics.

I tried to set my onboard graphics as primary adapter. It started to boot, but when the OS X booted up, the display connected to onboard graphics, just freezed.

fotó.jpg

Can I activate my onboard graphics card in OS X?

My config:
ASRock H61M-VS-B3
Intel Pentium G620 @2.59
Sapphire HD6450 2GB DDR3
Kingston 8 GB DDR3

OS Type: Mac OS X 10.8.2
(And I use pithecia patch in the bootloader.)

If anyone has an idea to make it work, please tell me!

Thanks in advice for your help!
 
Joined
Jul 29, 2012
Messages
5
Motherboard
10.8.2
CPU
G620 @2.59
Graphics
Sapphire HD6450 2GB DDR3
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
OS X does not support HD Graphics in your G620.

It's okay, but recognized it. You can see it on the first picture.
How it is possible?
 
Joined
Apr 11, 2011
Messages
64
Motherboard
Mavericks 10.9.1 UEFI booting (Clover)
CPU
Core i5 3450
Graphics
MSI GTX650
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Hey Guys,

I have a problem. I want to use my Hack Pro, with 3 display. I have a Sapphire HD6450 2GB DDR3 VGA, and I also have an Intel HD graphic adapter on my motherboard. Luckily, my system recognize both of them.

View attachment 39094

But only two displays works, them connected to the Sapphire. First of all I tried to connect the third display to the Sapphire, but there is no solution to do it, becuase it has three ports: VGA ( it is used by main display ) HDMI ( it is used by my HD TV ) and a DVI-D, and there is no workable connector that can translate a digital signal to analog, so it is out of the game. That is why I want to use my onboard graphics.

I tried to set my onboard graphics as primary adapter. It started to boot, but when the OS X booted up, the display connected to onboard graphics, just freezed.

View attachment 39095

Can I activate my onboard graphics card in OS X?

My config:
ASRock H61M-VS-B3
Intel Pentium G620 @2.59
Sapphire HD6450 2GB DDR3
Kingston 8 GB DDR3

OS Type: Mac OS X 10.8.2
(And I use pithecia patch in the bootloader.)

If anyone has an idea to make it work, please tell me!

Thanks in advice for your help!

Well you can also try a VGA cable with a DVI-I dual link adaptor! which will basically provide you Digital and analog signal
 
Joined
Jul 29, 2012
Messages
5
Motherboard
10.8.2
CPU
G620 @2.59
Graphics
Sapphire HD6450 2GB DDR3
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Well you can also try a VGA cable with a DVI-I dual link adaptor! which will basically provide you Digital and analog signal


Yes, I did. But the it's a difference between DVI-I and DVI-D connector.

dual-dvi.jpg

As you can see, DVI-D have no four pin on the right.

But thank you at all!
 
Joined
Jul 29, 2012
Messages
5
Motherboard
10.8.2
CPU
G620 @2.59
Graphics
Sapphire HD6450 2GB DDR3
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Anybody else?
 
Status
Not open for further replies.
Top