Contribute
Register

I need help. My ethernet does not work (Gigabyte Aorus Z370 Gaming 5)

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 9, 2018
Messages
1
Motherboard
Gigabyte Aorus Z370 Gaming 5
CPU
Intel Core i7-8700K 3.7Ghz BOX
Graphics
Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming 8GB GDDR5X
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi friends. I do a Mac High sierra installation in my computer, my setup:

Gigabyte Aorus Z370 Gaming 5
Intel Core i7 8700k
SSD Crucial MSX500 SSD
Seagate barracuda HDD
Gigabyte geforce 1080 8gb
16 gb ram Crucial ballistix

I have had problems configuring the BIOS. In the end I got a guide and I configured it in the following way:
BIOS Settings

  1. Save & ExitLoad Optimized Defaults
  2. M.I.T. → Advanced Memory Settings Extreme Memory Profile(X.M.P.) : Profile1
  3. BIOS → Fast Boot : Disabled
  4. BIOS → LAN PXE Boot Option ROM : Disabled
  5. BIOS → Storage Boot Option Control : UEFI
  6. Peripherals → Trusted Computing → Security Device Support : Disable
  7. Peripherals → Network Stack Configuration → Network Stack : Disabled
  8. Peripherals → USB Configuration → Legacy USB Support : Auto
  9. Peripherals → USB Configuration → XHCI Hand-off : Enabled
  10. Chipset → Vt-d : Disabled
  11. Chipset → Wake on LAN Enable : Disabled
  12. Chipset → IOAPIC 24-119 Entries : Enabled
Based on the GPU you’re using change the following settings:

Dedicated graphics card:
  1. Peripherals → Initial Display Output : PCIe 1 Slot
  2. Chipset → Integrated Graphics : Disabled
The installation run OK. I think that internet runs during the instalation, and after multibeast crash. In multibest i Do this:
  1. Quick Start: UEFI Boot mode
  2. Drivers-->Disk -->3rd PArty Sata
  3. Drivers-->Disk -->3rd PArty eSata
  4. Drivers --> Misc -->FAkeSMC
  5. Drivers --> Misc -->FakeSMC Plugins
  6. Drivers --> Misc -->FakeSMC HWMonitor Application
  7. Drivers --> Misc -->NullCPUPPowerManagement
  8. Drivers --> Network --> Intel --> IntelMausiEthernet v2.4.0
  9. Drivers --> USB --> Remove XHCI USB Port Limit
  10. Drivers --> USB --> USBInjectAll
  11. Bootloaders --> Clover UEFI Boot Mode + Emultaed NVRAM
  12. Customize --> System definitions -->IMac --> IMac 18,3
  13. Ciustomize --> Grapichs --> Nvidia graphics fixup

Now my ethernet don´t run. How can I solve it? Thanks for your time friends.
 
Joined
Oct 23, 2012
Messages
5
Motherboard
Gigabyte z370 gaming 5
CPU
I7 8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. Classic
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, how did you solve the ethernet problem? I have the same board, it was working and now it's dead. The network chipset...
 
Joined
Oct 18, 2017
Messages
1
Hi. Did you get it working? I have same issue. In control panel it says "Device cant start" Tried all drivers i could find but still not working
 
Status
Not open for further replies.
Top