Contribute
Register

I can't open and edit the config.plist file by both Clover configurator and Opencore

Joined
Jul 23, 2021
Messages
6
Motherboard
HP Probook 450 G0 H6E49E
CPU
i5-3230m
Graphics
HD 4000 & AMD 3750M
When I open the config.plist file by both Clover configurator and Opencore to edit. It's the same error like in those pictures below
"....Encoutered unknown tag html on line: 2"
It just a html
<html lang="en" data-color-mode="auto" data-light-theme="light" data-dark-theme="dark">
I don't know what wrong

Two config.plist file I've download here
https://github.com/RehabMan/OS-X-Clover-Laptop-Config
config_HD4000_1366x768.plist
config_HD4000_1366x768_6series.plist
 

Attachments

  • 2.png
    2.png
    617.4 KB · Views: 19
  • 3.png
    3.png
    109 KB · Views: 21
  • 4.png
    4.png
    61.5 KB · Views: 18
Last edited:
Joined
Jul 23, 2021
Messages
6
Motherboard
HP Probook 450 G0 H6E49E
CPU
i5-3230m
Graphics
HD 4000 & AMD 3750M
You have to download and save the RAW file, NOT the web page!
Oh! Thanks so much! I'm so stupid :crazy::banghead: But how to download, I don't see any link to download this file. May I copy the text and save itboy notepad
 

Attachments

  • file.png
    file.png
    37.7 KB · Views: 12

jaymonkey

Moderator
Joined
Aug 27, 2011
Messages
3,998
Motherboard
GB Z490 Vision G
CPU
i9 10850K OC @ 5.2 GHz
Graphics
Vega 64 LC + HD 630
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
But how to download, I don't see any link to download this file. May I copy the text and save itboy notepad

@nicolasdoan

Click on the Green button and select "Download Zip" ... You then see the file in your Downloads folder, extract it and you will then have a local copy of all the files in that repo on your machine to work with.

Screenshot 2021-07-25 at 15.28.01.png

Cheers
Jay
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,720
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
have moved to laptop support
 

UtterDisbelief

Moderator
Joined
Feb 13, 2012
Messages
6,583
Motherboard
Gigabyte Z490i Aorus Ultra - OC 0.6.8
CPU
i5-10600K
Graphics
GT710 - 1920x1080
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
Mobile Phone
  1. iOS
it's not a config.plist, that's what's wrong.

What's more you can't, or shouldn't, try to edit a Clover config with OpenCore Configurator. They use different schema.
 
Joined
Jul 23, 2021
Messages
6
Motherboard
HP Probook 450 G0 H6E49E
CPU
i5-3230m
Graphics
HD 4000 & AMD 3750M
I've config Clover and successfully installed Catalina on my disk for the first time boot. But after reboot and boot into Mac disk, it's keep stuck in Apple logo with 0% progress bar. How to pass over this?
 

Attachments

  • 6674FA2E-016A-434D-BEC0-7071C784C7A1.jpeg
    6674FA2E-016A-434D-BEC0-7071C784C7A1.jpeg
    871.3 KB · Views: 17
  • 248A4F19-1181-40F3-B879-FD404161BEF2.jpeg
    248A4F19-1181-40F3-B879-FD404161BEF2.jpeg
    939.2 KB · Views: 17
  • 2C8BF145-8F3A-465A-8D12-DAA8B3E1D394.jpeg
    2C8BF145-8F3A-465A-8D12-DAA8B3E1D394.jpeg
    926.9 KB · Views: 14
  • 9B89B4BD-EFB4-497D-8A00-A80543E19C60.jpeg
    9B89B4BD-EFB4-497D-8A00-A80543E19C60.jpeg
    5.5 MB · Views: 16
  • 109F92CD-05CA-402C-BF81-E4FD9746A64F.jpeg
    109F92CD-05CA-402C-BF81-E4FD9746A64F.jpeg
    2.3 MB · Views: 16
  • 3D2DAC54-2E2F-49D5-96DA-171DE5C76AA4.jpeg
    3D2DAC54-2E2F-49D5-96DA-171DE5C76AA4.jpeg
    2.2 MB · Views: 18
Last edited:
Joined
Jul 23, 2021
Messages
6
Motherboard
HP Probook 450 G0 H6E49E
CPU
i5-3230m
Graphics
HD 4000 & AMD 3750M
this is my boot args:
kext-dev-mode=1 dart=0 slide=0 nv_disable=1 -cdtfon -v slide=0 debug=0x100 keepsyms=1 -no_compat_check
 

UtterDisbelief

Moderator
Joined
Feb 13, 2012
Messages
6,583
Motherboard
Gigabyte Z490i Aorus Ultra - OC 0.6.8
CPU
i5-10600K
Graphics
GT710 - 1920x1080
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
Mobile Phone
  1. iOS
this is my boot args:
kext-dev-mode=1 dart=0 slide=0 nv_disable=1 -cdtfon -v slide=0 debug=0x100 keepsyms=1 -no_compat_check

Okay,

1) what made you choose those boot-arguments?

2) was Windows 7 already on your PC before you installed macOS?

3) have you disabled the AMD GPU in some way?

:)
 
Last edited:
Top