Contribute
Register

I can only use 1024x768 resolution on my Hackintosh?

Joined
Apr 21, 2012
Messages
5
Motherboard
Windows 7
CPU
Intel Core 2 Duo
Graphics
ATI Radeon HD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi, I have installed Mac OS X Mountain Lion on my PC (Hackintosh) successfully and I was very happy :D.

But, I realised I have a lower screen resolution than my monitor has supported!
The only selection in System Preferences > Display is "1024 x 768". My monitor resolution is "1280 x 1024".
I need help?

And, I need to record my screen but this problem ain't letting me.

I am using ATI Radeon HD (Don't remember the number).

Tried Multibeast and restarted but no good. Stayed the same. Also tried putting the string in the com.apple.Boot.plist and also in the org.chameleon.Boot.plist and restart but still no luck.

Tried all websites but no luck.

Please help? Any help would be appreciated. o_o
 
Joined
Apr 21, 2012
Messages
5
Motherboard
Windows 7
CPU
Intel Core 2 Duo
Graphics
ATI Radeon HD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Oh, yeah. Found the whole name now. Here is my card: ATI Radeon HD 5450.
 
Joined
Jul 19, 2011
Messages
148
Motherboard
GA-Z170X-UD5 TH
CPU
Intel Core i7 6700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Try to install this kext with Kext Wizard. It my solve the probleme. But I can guarantee nothing so back up everything if your PC won't boot after the install.
But I think it is worth a try.
 

Attachments

Joined
Apr 21, 2012
Messages
5
Motherboard
Windows 7
CPU
Intel Core 2 Duo
Graphics
ATI Radeon HD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
OK. I will try.

EDIT: Nope, not working. Gave a Kernel Panic, restarted and then it booted into Mac OS X but I still tried going into System Preferences > Display and clicking Scalable but I still only see that option.
 
Joined
Apr 21, 2012
Messages
5
Motherboard
Windows 7
CPU
Intel Core 2 Duo
Graphics
ATI Radeon HD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
But just, please tell me how to fix it? I will explode :/
 
Joined
Apr 21, 2012
Messages
5
Motherboard
Windows 7
CPU
Intel Core 2 Duo
Graphics
ATI Radeon HD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Here is my full specs:
DELL Optiplex 755
Intel(R) Core 2 Duo
4 GB of RAM and 2 processors
32-bit OS but with Virtualization Support
Main OS: Windows 7 Ultimate Service Pack 1 (Dual-booted Mountain Lion with Windows actually :p)
4.6 Windows Experience Index rating
And the graphics card is I listed it in another post on this topic C:
 
Joined
Aug 22, 2012
Messages
8
Motherboard
Hackintosh in G5 Case
CPU
3.39 GHz Intel Core i5
Graphics
EVGA GeForce GT 740
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
Android, iOS
I can only use 1280 X 800 resolution on my Hackintosh?

I am out of options now. I killed the Z77-DS3H board now i am on a
Intel DH67BL LGA 1155
16Gig Memory
240Gig SSD
OS X 10.11.3
i5 3570 3.4


Thing is the GT 740 is still only showing 1280 x 800 Resolution. This is pissing me off now. Web Drivers are installed along with cuda. The colors seem ok but the resolution is driving me nuts. Help please.
:banghead::banghead:
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
20,312
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
I am out of options now. I killed the Z77-DS3H board now i am on a
Intel DH67BL LGA 1155
16Gig Memory
240Gig SSD
OS X 10.11.3
i5 3570 3.4


Thing is the GT 740 is still only showing 1280 x 800 Resolution. This is pissing me off now. Web Drivers are installed along with cuda. The colors seem ok but the resolution is driving me nuts. Help please.
:banghead::banghead:
How are you connecting to your monitor ?
Post your org.chameleon.Boot.plist.
 
Top