Contribute
Register

HWSensors no longer work in El Capitan

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 23, 2013
Messages
35
Motherboard
Asus Z170 Formula VIII
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 5700 XT 50th AE
Mac
  1. iMac
Hello,

I have same problem with the ASUS Z170-WS. Copied kexts to Clover/kext/10.11 and system crashed during reboot. I use 17.1 Smbios, maybe this is important?

Any help would be great.
 

neilhart

Moderator
Joined
May 25, 2010
Messages
2,704
Motherboard
ASRock Fatal1ty Z270 Gaming - ITX/ac
CPU
i7-7700T
Graphics
GTX960
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,

I have same problem with the ASUS Z170-WS. Copied kexts to Clover/kext/10.11 and system crashed during reboot. I use 17.1 Smbios, maybe this is important?

Any help would be great.

If you want HWMonitor and Intel Power Gadget, then follow this thread: http://www.tonymacx86.com/desktop-c...ead-skylake-platform-os-x-28.html#post1158806 and see post # 273 and # 275.

I did note that even this re-compiled version of HWMonitor (FakseSMC.kext, sensors and monitor) has some issues. HWMonitor act a little differently on my GigaByte Z170-HD3 then it does on the ASUS Z170I Pro Gaming.

Good modding,
neil
 
Joined
Oct 23, 2013
Messages
35
Motherboard
Asus Z170 Formula VIII
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 5700 XT 50th AE
Mac
  1. iMac
Thanks mate, ! I`ll have a look.
 

Twa

Joined
Jun 24, 2010
Messages
98
Motherboard
Asus Z170M-PLUS
CPU
Intel i5-6600K 3.5GHz
Graphics
MSI GTX 970 O.C
Mobile Phone
  1. iOS
Mine is ASUS Z170M-PLUS (10.11.3), seen only CPUSensor kext is problem, my system keep loop restart, other kext Sensor worked fine !
 
Joined
Sep 6, 2011
Messages
7
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-UD5H
CPU
Intel 4790k
Graphics
eVGA Geforce GTX960 SC
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iStats working great again on GA-Z97X-UD5H with 10.11.4 - thanks to everyone's contributions. Grabbed kexts from binaries (not the dmg, its a different hyperlink) and copied the kexts to EFI/Clover/kexts/10.11. Reboot and its sensor heaven once again, with all the temps you could ask for.
 
Joined
May 28, 2013
Messages
11
Motherboard
GA-Z77N-WiFi
CPU
i5-3570K
Graphics
HD 4000
Mobile Phone
  1. iOS
Hi all,

I downloaded HWSensors 6.19.1406 binaries and copy the kexts.
All my sensors are visible in HWMonitors and Istat Menus but on Istat, in the sensor section only the discs and the fan are giving values? Any idea?

On HWMonitor I have values for all the sensors.

Thanks
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11
Motherboard
OS X Yosemite 10.10.2
CPU
Intel 5930K
Graphics
AMD Radeon 7970
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Confirmed sensors not showing was a bug in iStat Menus 5.11 on El Capitan 10.11.4 and 10.11.5.

Fixed in iStat Menus 5.2.

Here's a link to download the Beta release:
http://s3.amazonaws.com/bjango/files/istatmenus5/beta/istatmenus652.zip

Screenshot%202016-06-05%2002.11.25.png
 
Joined
May 28, 2013
Messages
11
Motherboard
GA-Z77N-WiFi
CPU
i5-3570K
Graphics
HD 4000
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for the info, it's working like a charm
 
Status
Not open for further replies.
Top