Contribute
Register

HP Z620 with dual Xeon CPU

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 31, 2013
Messages
5
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Hello everyone!

I recently bought a used HP Z620 because my iMac couldn't cope with all the Simulations I threw at him and I also needed a rendering beast.

Here are the specs:

HP Z Workstation
2x XEON E5-2670
96GB RAM
Gainward Phantom GTX 970

Anyway.. I miss OS X and all it's glory so I was thinking about trying to install it on the HP Machine.

I searched the forums but didn't find much.

The main question is can recent OS X versions even use a dual CPU (XEON E5 2670) configuration or would I have to unplug one of them. It seems to me that ever since the trashcan dropped dual CPU configurations in favor of.. well.. tinyness I guess.. I hear everywhere that OS X can't even use a second CPU.

Can anyone please proof me wrong?
 

nobodynose

Moderator
Joined
Sep 30, 2012
Messages
3,958
Motherboard
ASRock Z370M Pro4
CPU
i7-8700
Graphics
RX 560
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Classic Mac
  1. iBook
  2. iMac
  3. Quadra
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hello everyone!

I recently bought a used HP Z620 because my iMac couldn't cope with all the Simulations I threw at him and I also needed a rendering beast.

Here are the specs:

HP Z Workstation
2x XEON E5-2670
96GB RAM
Gainward Phantom GTX 970

Anyway.. I miss OS X and all it's glory so I was thinking about trying to install it on the HP Machine.

I searched the forums but didn't find much.

The main question is can recent OS X versions even use a dual CPU (XEON E5 2670) configuration or would I have to unplug one of them. It seems to me that ever since the trashcan dropped dual CPU configurations in favor of.. well.. tinyness I guess.. I hear everywhere that OS X can't even use a second CPU.

Can anyone please proof me wrong?

Dual-CPU configurations are fairly rare, but not impossible; if you browse the User Builds section you'll probably find a few based on X79 and X99 chipsets. As far as C602/C612 chipsets like what's in your Z620, I've seen fewer attempts and even fewer success stories. Look at the following threads to see if you can get some tips, and you might want to do some searches yourself:

Good luck!
 
Joined
Jul 31, 2013
Messages
5
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks,
I already looked through all those.

I started and booted using clover but it got stuck pretty fast at:

b1f: init5
boot0af: error

any suggestions?
 

nobodynose

Moderator
Joined
Sep 30, 2012
Messages
3,958
Motherboard
ASRock Z370M Pro4
CPU
i7-8700
Graphics
RX 560
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Classic Mac
  1. iBook
  2. iMac
  3. Quadra
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Thanks,
I already looked through all those.

I started and booted using clover but it got stuck pretty fast at:

b1f: init5
boot0af: error

any suggestions?

I searched and found a few ideas here:

  • Make sure your BIOS settings are appropriate for OS X - the most important ones:
AHCI mode (not RAID+AHCI mode) for SATA
VT-d disabled
HPET enabled

  • Make sure you formatted the USB stick for your installer with MBR, not GPT/GUID
  • Make sure you're using a USB 2.0 port for your UniBeast installer
  • Use Clover Legacy Boot mode for your installer

I hope this helps.
 
Joined
Jul 31, 2013
Messages
5
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
nothing helped, sadly...

I also tried chameleon but it got stuck before the installation even started.
 
Joined
Sep 22, 2012
Messages
1
Motherboard
windows
CPU
i7
Graphics
HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello everyone!

I recently bought a used HP Z620 because my iMac couldn't cope with all the Simulations I threw at him and I also needed a rendering beast.

Here are the specs:

HP Z Workstation
2x XEON E5-2670
96GB RAM
Gainward Phantom GTX 970

Anyway.. I miss OS X and all it's glory so I was thinking about trying to install it on the HP Machine.

I searched the forums but didn't find much.

The main question is can recent OS X versions even use a dual CPU (XEON E5 2670) configuration or would I have to unplug one of them. It seems to me that ever since the trashcan dropped dual CPU configurations in favor of.. well.. tinyness I guess.. I hear everywhere that OS X can't even use a second CPU.

Can anyone please proof me wrong?


Hi,

I know this is an old thread, but was wondering with the HP Z620, did you need any special modification to install the GTX 970 as hardware. Just wondering if its plug and play under windows 7?

Cheers

Richard
 
Joined
Mar 30, 2011
Messages
8
Motherboard
Asus P8P67 LE
CPU
Intel Core i7 3770
Graphics
Sephire ATI Radeon 5830
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
HP Z620 dual E5-2680 with Quadro K2000
 

Attachments

  • test.png
    test.png
    2.1 MB · Views: 2,434
Joined
May 18, 2018
Messages
14
Motherboard
ASUS G750JX
CPU
i7-4700HQ/HM87
Graphics
GTX 970M
Hey, can anyone help me with I have a HP z640 workstation. But when I load the macOS Sierra from Clover Boot Manager I get stuck on an apple logo that does not have a loading bar and the screen is also offset slighty.
 
Status
Not open for further replies.
Top