Contribute
Register

HP Pavilion 590-p0070 3.2 GHz 8th gen Intel® Core i7 i7-8700

Joined
Dec 2, 2017
Messages
95
Motherboard
MSI QE72 6QD Apache Pro (Clover UEFI)
CPU
i7-6700HQ
Graphics
Gtx960m HD 540 1920x1080
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
Android, iOS
#21

Attachments

Joined
Sep 1, 2014
Messages
3,463
Motherboard
GA-H87N-WIFI
CPU
Core i7-4790S
Graphics
GT 740
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
#22
Just for a sanity check -- you're using integrated graphics not a GPU card, right? Let's assume we'll use the ZIP you posted as a backup, so we can change stuff freely.

You have kexts you shouldn't. I would remove AppleIntelKBL..., EFICheckDisabler, all FakePCIID, and NullCPUPowerManagement. If the Realtek one is giving you Ethernet then keep it, if not, remove it. If AirportBrcmFixup is giving you wireless, then keep it, if not, remove it. So you should have FakeSMC, Lilu, WhateverGreen, AppleALC, USBInjectAll, and possibly those two networking ones.

On top of that I would try setting inject intel = true in the Graphics section of config.plist, and remove the igfxframe boot argument in the Boot section.

See how it does with those changes.

If that doesn't work, I'd remove the whole Patches subsection from the ACPI section and try again. I believe WhateverGreen should put in the necessary patches automatically.
 
Joined
Dec 2, 2017
Messages
95
Motherboard
MSI QE72 6QD Apache Pro (Clover UEFI)
CPU
i7-6700HQ
Graphics
Gtx960m HD 540 1920x1080
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
Android, iOS
#23
Just for a sanity check -- you're using integrated graphics not a GPU card, right? Let's assume we'll use the ZIP you posted as a backup, so we can change stuff freely.

You have kexts you shouldn't. I would remove AppleIntelKBL..., EFICheckDisabler, all FakePCIID, and NullCPUPowerManagement. If the Realtek one is giving you Ethernet then keep it, if not, remove it. If AirportBrcmFixup is giving you wireless, then keep it, if not, remove it. So you should have FakeSMC, Lilu, WhateverGreen, AppleALC, USBInjectAll, and possibly those two networking ones.

On top of that I would try setting inject intel = true in the Graphics section of config.plist, and remove the igfxframe boot argument in the Boot section.

See how it does with those changes.

If that doesn't work, I'd remove the whole Patches subsection from the ACPI section and try again. I believe WhateverGreen should put in the necessary patches automatically.
just tried it didn't help . i was also trying to use intel FB Patcher nut my system info isnt showing so nor my framebuffer
 
Joined
Sep 1, 2014
Messages
3,463
Motherboard
GA-H87N-WIFI
CPU
Core i7-4790S
Graphics
GT 740
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
#26
You didn't set inject intel = true, and you've snuck in more igfx boot flags and framebuffer parameters. You also didn't try without the ACPI patches. (The inject intel setting is not optional.)

I'm also noticing the Cpu entries in DropTables -- I don't know if that's good or bad, but my inclination is to try without that because less is more.

If you like, you can just try the config.plist from my working i7-8700 integrated graphics build -- all you'd have to do is open it in Clover Configurator and hit the two "Generate New" buttons on the SMBIOS screen and then save it.

Finally, next time someone asks for an EFI zip, please have the config.plist that you're testing in place in the Clover directory. That convinces us that you're actually trying to boot with the settings we both think you're trying to boot with. If you put the config.plist in a separate directory, we don't know whether there was some kind of accident meaning that you inadvertently didn't even use it in your test.
 
Joined
Dec 2, 2017
Messages
95
Motherboard
MSI QE72 6QD Apache Pro (Clover UEFI)
CPU
i7-6700HQ
Graphics
Gtx960m HD 540 1920x1080
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
Android, iOS
#27
You didn't set inject intel = true, and you've snuck in more igfx boot flags and framebuffer parameters. You also didn't try without the ACPI patches. (The inject intel setting is not optional.)

I'm also noticing the Cpu entries in DropTables -- I don't know if that's good or bad, but my inclination is to try without that because less is more.

If you like, you can just try the config.plist from my working i7-8700 integrated graphics build -- all you'd have to do is open it in Clover Configurator and hit the two "Generate New" buttons on the SMBIOS screen and then save it.

Finally, next time someone asks for an EFI zip, please have the config.plist that you're testing in place in the Clover directory. That convinces us that you're actually trying to boot with the settings we both think you're trying to boot with. If you put the config.plist in a separate directory, we don't know whether there was some kind of accident meaning that you inadvertently didn't even use it in your test.
thanks ill try the Guide that you send me but everything was as you asked me to set it but it didnt work for me thats why i started to mess around with it after
 
Joined
Dec 2, 2017
Messages
95
Motherboard
MSI QE72 6QD Apache Pro (Clover UEFI)
CPU
i7-6700HQ
Graphics
Gtx960m HD 540 1920x1080
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
Android, iOS
#28
You didn't set inject intel = true, and you've snuck in more igfx boot flags and framebuffer parameters. You also didn't try without the ACPI patches. (The inject intel setting is not optional.)

I'm also noticing the Cpu entries in DropTables -- I don't know if that's good or bad, but my inclination is to try without that because less is more.

If you like, you can just try the config.plist from my working i7-8700 integrated graphics build -- all you'd have to do is open it in Clover Configurator and hit the two "Generate New" buttons on the SMBIOS screen and then save it.

Finally, next time someone asks for an EFI zip, please have the config.plist that you're testing in place in the Clover directory. That convinces us that you're actually trying to boot with the settings we both think you're trying to boot with. If you put the config.plist in a separate directory, we don't know whether there was some kind of accident meaning that you inadvertently didn't even use it in your test.
still no igpu and im still getting could not register framebuffer. alos my cpu info not using up and Screen Shot 2019-01-13 at 2.11.58 PM.png
 

Attachments

Joined
Dec 2, 2017
Messages
95
Motherboard
MSI QE72 6QD Apache Pro (Clover UEFI)
CPU
i7-6700HQ
Graphics
Gtx960m HD 540 1920x1080
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
Android, iOS
#29
thanks ill try the Guide that you send me but everything was as you asked me to set it but it didn't work for me thats why i started to mess around with it after
i think i found-out what the problem is i have -igfxvesa but if i turn it off the system wont boot
 
Top