Contribute
Register

HP EliteDesk 800 G2 / HP ProDesk 600 G2 - SUCCESS

Joined
May 8, 2016
Messages
13
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 Micro Tower
CPU
i7-6700
Graphics
HD 530
I finally got my EliteDesk 800 G2 TWR running with Dual Monitors (see below)
Were your USB 3.0 ports working straight away or did you have to fix them? I have the same machine, but I can't actually remember how I set it up! It was a combination of Sakoula and something else, but I think I also used Vanilla EFI rather than anyone else's. Everything appears to be working except for USB 3.0 so I'm scared of stuffing things up if I use another EFI.
 
Joined
Oct 4, 2016
Messages
69
Motherboard
Gigabyte-Z170-GAMING-K3
CPU
Skylake i5 3.3GHz 6600
Graphics
Gigabyte Nvidia GTX 1060 G1 Gaming 3GB
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
Were your USB 3.0 ports working straight away or did you have to fix them? I have the same machine, but I can't actually remember how I set it up! It was a combination of Sakoula and something else, but I think I also used Vanilla EFI rather than anyone else's. Everything appears to be working except for USB 3.0 so I'm scared of stuffing things up if I use another EFI.
Sakoula has some of his ports disabled on purpose. I havent fiddled to enable them again purely because Im fine with the amount of ports available to me at the moment
 
Joined
May 8, 2016
Messages
13
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 Micro Tower
CPU
i7-6700
Graphics
HD 530
I managed to get all the USB 3.0 ports to work at full speed!

Pretty easy in the end, following a guide I found online - but I can't seem to post the link here. Moderators haven't approved it, I think.

Anyway, for those having the same issue, you just need to go to Clover Configurator, choose Kernel and Kext patches on the left menu, click on the drop down List of Patches, and choose the USB 10.x patch by PMHeart that fits your macOS version. Save, reboot and done!
 
Joined
Aug 12, 2019
Messages
2
Motherboard
hp-800-g2-mini
CPU
i5 6600t
Graphics
hd530
I managed to get all the USB 3.0 ports to work at full speed!

Pretty easy in the end, following a guide I found online - but I can't seem to post the link here. Moderators haven't approved it, I think.

Anyway, for those having the same issue, you just need to go to Clover Configurator, choose Kernel and Kext patches on the left menu, click on the drop down List of Patches, and choose the USB 10.x patch by PMHeart that fits your macOS version. Save, reboot and done!
hi brother, could you please share your 800 G2 desk mini EFI? I found my sleep was not work, thanks a lot!
 
Joined
May 8, 2016
Messages
13
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 Micro Tower
CPU
i7-6700
Graphics
HD 530
hi brother, could you please share your 800 G2 desk mini EFI? I found my sleep was not work, thanks a lot!
Mine is a mini tower i7 - here's the EFI. Not sure if it will help you, as my sleep was also not working (it would freeze on wakeup). However, I didn't need sleep as my hackintosh is acting as a server, so I disabled sleep completely using the Sudo pmset commands in Terminal - Google for instructions.
 

Attachments

Joined
May 8, 2016
Messages
13
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 Micro Tower
CPU
i7-6700
Graphics
HD 530
Mine is a mini tower i7 - here's the EFI. Not sure if it will help you, as my sleep was also not working (it would freeze on wakeup). However, I didn't need sleep as my hackintosh is acting as a server, so I disabled sleep completely using the Sudo pmset commands in Terminal - Google for instructions.
Actually, this EFI might have been from before I applied the USB 3.0 Patch with Clover. However, it's really easy to do so you can do it yourself, and better apply the right patch for your macOS version too.
 
Joined
Aug 12, 2019
Messages
2
Motherboard
hp-800-g2-mini
CPU
i5 6600t
Graphics
hd530
Actually, this EFI might have been from before I applied the USB 3.0 Patch with Clover. However, it's really easy to do so you can do it yourself, and better apply the right patch for your macOS version too.
got it, I will have a try, thanks very much!
 
Joined
Sep 3, 2019
Messages
1
Motherboard
HP Elitedesk 800 G2
CPU
i5-6600
Graphics
HD 530
Mac
MacBook
Mobile Phone
Android
Hello. I am extremely frustrated after having spent 2 days trying to install hackintosh on an Elitedesk 800 G2. I have an old macbook, so I can only try with High Sierra (Unibeast+Clover Install+the EFI.zip in the first post). It boots ok, starts the install aswell, but when it writes 2 minutes remaining, it just reboots and starts over with the PC giving POST error from BIOS saying the date and time is incorrect. I changed the CMOS battery, just to make sure as it was so unbelievable, but unfortunately the error persists, goes over and over.
I tried Mojave with another install method, where I can copy the clover an the Install partition under Windows. Copied whole EFI dir from sakoula's github repo, which is suitable for Mojave but unfortunately, it hangs during first boot.
So, here I am with a nice machine, and no way of gettin Mac OS on it.

Any ideas are greatly appreciated.

Thank you.
 
Joined
Apr 28, 2013
Messages
32
Motherboard
Lenovo Yoga 730-13IKB
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
For anybody struggling with the dual displays via the HD 530 iGPU like I did, the following patch worked for me:

Code:
<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>
<dict>
  <key>AAPL,ig-platform-id</key>
  <data>
  AAASGQ==
  </data>
  <key>AAPL,slot-name</key>
  <string>Internal</string>
  <key>device-id</key>
  <data>
  EhkAAA==
  </data>
  <key>device_type</key>
  <string>VGA compatible controller</string>
  <key>framebuffer-con2-enable</key>
  <data>
  AQAAAA==
  </data>
  <key>framebuffer-con2-index</key>
  <data>
  AwAAAA==
  </data>
  <key>framebuffer-con3-enable</key>
  <data>
  AQAAAA==
  </data>
  <key>framebuffer-con3-index</key>
  <data>
  /////w==
  </data>
  <key>framebuffer-patch-enable</key>
  <data>
  AQAAAA==
  </data>
  <key>hda-gfx</key>
  <string>onboard-1</string>
  <key>model</key>
  <string>HD Graphics 530</string>
</dict>

Place the patch in your Clover config.plist, under Devices > Properties.

To reproduce this patch from scratch, just run HackinTool and patch the 0x19120000 framebuffer as follows:

Screen Shot 2019-09-26 at 4.19.18 PM.png

I've found that the patch does not take effect until the kextcache is manually rebuilt: sudo kextcache -i /
 
Top