Contribute
Register

[HOW TO] SecureBootModel changes in OpenCore 0.7.2

Joined
Dec 10, 2010
Messages
736
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Elite
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
With TPM, I think you have to buy a TPM chip and plug it into your mobo. Then you enable it.

With PTT, this is part of the Intel chipset, so no separate purchase is necessary. In other words, if you have a TPM chip, you can use this, but if you don't, the later generations of the Intel Processors can use PTT...
Yes, you're right, well explained.
My mobo has the connector for an extra TPM2 chip. It's empty.
When I enable TPM and PTT in BIOS, TMP2 menu refers to PTT as TPM2 interface type:
TPM2.jpg
 
Joined
Jul 20, 2014
Messages
812
Motherboard
Asus ProArt B550 Creator
CPU
Ryzen 9 5900X
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello
With OC 0.7.4 and MacPro7,1 SMBios,
- I can't boot Monterey with SecureBootModel Default or j160
- I can boot Monterey with SecureBootModel Disabled, but SystemPreferences ➧ Update can't find the last Monterey Beta

What am i doing wrong ?
Thanks in advance
 
Last edited:
Joined
Dec 10, 2010
Messages
736
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Elite
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
Here it is
Many thanks
Question: are you ok without WhateverGreen? Maybe your 6800xt doesn't need it?

Talking about your problem, if indeed OpenCore files are from 0.6.4, this behaviour is unexpected.
Try SecureBootModel Disabled. Leave it so.
Change SMBIOS to a model without T2 chip (iMac17,1, iMac19,1) for software update to be displayed and downloaded.
Revert SMBIOS after having all finished.
Does it works?
 
Joined
Jul 20, 2014
Messages
812
Motherboard
Asus ProArt B550 Creator
CPU
Ryzen 9 5900X
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Question: are you ok without WhateverGreen? Maybe your 6800xt doesn't need it?
Yes it works fine with only one 4K monitor via Displayport
Talking about your problem, if indeed OpenCore files are from 0.6.4, this behaviour is unexpected.
Try SecureBootModel Disabled. Leave it so.
OK
Change SMBIOS to a model without T2 chip (iMac17,1, iMac19,1) for software update to be displayed and downloaded.
Revert SMBIOS after having all finished.
Does it works?
I'll do it and will report
EDIT
It works with iMac19,1 :thumbup:
Many Thanks
 
Last edited:
Top