Contribute
Register

[HOW TO] OpenCore 0.7.2 > 0.7.3 differences

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 10, 2010
Messages
1,104
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Elite
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 6600 XT
Mobile Phone
  1. iOS
@mr_romyee @tof92130
OpenLinuxBoot is in a beta stage. It will be improved in next OpenCore, sure. It’s working for some users and not for others.
 
Last edited:
Joined
Oct 11, 2012
Messages
118
Motherboard
Gigabyte H97M-D3H
CPU
i5-4750
Graphics
HD 4600
Mobile Phone
  1. iOS
make sure you copied all files when you update to new OpenCore version

make sure you have ran ocvalidate on your config.plist

reset nvram
@Feartech

make sure you copied all files when you update to new OpenCore version
- Done.
make sure you have ran ocvalidate on your config.plist
- Done. No errors.
make sure you have ran ocvalidate on your config.plist
- Done. Several times. Still the same.

Should I tweak with the LauncherOption? Does this have anything to do with my MoBo? It's an Esonic H81 model.

Appreciate the help, BTW.
 
Joined
Nov 23, 2010
Messages
57
Motherboard
Gigabyte Z590 G
CPU
i9 10900KF
Graphics
Radeon Pro WX7100 8GB
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
OpenCore 0.7.2 to 0.7.3.
What happens?
 

Attachments

  • IMG_20210921_162509817_MP.jpg
    IMG_20210921_162509817_MP.jpg
    5.2 MB · Views: 81

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
29,040
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
OpenCore 0.7.2 to 0.7.3.
What happens?
as always, check your config,plist with the sample.plist and run ocvalidate on your config,plist after to see if there are any issues
 

Edhawk

Moderator
Joined
Aug 2, 2013
Messages
4,544
Motherboard
Asus TUF Z390 Gaming
CPU
i5-8500
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Check you are using the latest version of ProperTree if you did a Clean Snapshot of your new OC 0.7.3 folder. Otherwise the Drivers in the /OC/Kexts folder can be improperly set in the config.plist and cause this and similar issues.
 
Joined
Dec 10, 2010
Messages
1,104
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Elite
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 6600 XT
Mobile Phone
  1. iOS
@macwill
Recheck drivers section, as said by @Feartech and @Edhawk.
And you are missing the ForceOcWriteFlash quirk.
Look at the Sample.plist file.
 
Joined
Sep 28, 2015
Messages
2
Motherboard
Gigabyte Z170-Gaming 3
CPU
i5-7500
Graphics
HD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
@Feartech

make sure you copied all files when you update to new OpenCore version
- Done.
make sure you have ran ocvalidate on your config.plist
- Done. No errors.
make sure you have ran ocvalidate on your config.plist
- Done. Several times. Still the same.

Should I tweak with the LauncherOption? Does this have anything to do with my MoBo? It's an Esonic H81 model.

Appreciate the help, BTW.
I´ve run with the same problem, when test the config.plist with opencore configurator, the drivers doesn´t appear in the list, but exists in the drivers directory, I think is a mess from the release. with 0.7.2 works fine, when I tried to upgrade don´t go.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
29,040
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I´ve run with the same problem, when test the config.plist with opencore configurator, the drivers doesn´t appear in the list, but exists in the drivers directory, I think is a mess from the release. with 0.7.2 works fine, when I tried to upgrade don´t go.
that is the issue with configurators, use xcode or plisteditpro
 
Status
Not open for further replies.
Top