Contribute
Register

How to get sound GA-Z77X-UP5 TH Yosemite.

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 14, 2011
Messages
3
Motherboard
Imac 2010, Building G5 Mod from ga-z77-up5 th motherboard.
CPU
3770k i7
Graphics
EVGA 680 GTX 2gb
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Hi I first post here..

I don't know if any of you like me couldn't get sound. But if you goto sound settings and choose Internal Speakers, in the output box and play with the volume settings it should work.

Hope that helps somebody out.
 
Joined
Mar 17, 2011
Messages
5
Motherboard
INTEL DG41RQ
CPU
Intel Core2 Duo E8500
Graphics
Nvidia GEFORCE 9500
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have the same problem with the sound and network card
 
Joined
Oct 5, 2012
Messages
6
Motherboard
Ubuntu
CPU
Xeon
Graphics
GT
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi I first post here..

I don't know if any of you like me couldn't get sound. But if you goto sound settings and choose Internal Speakers, in the output box and play with the volume settings it should work.

Hope that helps somebody out.

Hi, not to thread jack but since you already got Yosemite installed and booted without USB on same motherboard I have. I want to ask you what boot loader did you use? I'm using this guide:

http://www.tonymacx86.com/445-unibea....html#comments

And during the Multibeast I only installed bootloader chameleon 4.0 and I can boot without USB however I ran into kext-dev-mode=1 and it hung. I wonder if you have installed any other kexts if so which ones you use? Out of the box this motherboard support pretty well but I just can't seem to boot up without the USB. Thanks
 
Joined
Aug 14, 2011
Messages
3
Motherboard
Imac 2010, Building G5 Mod from ga-z77-up5 th motherboard.
CPU
3770k i7
Graphics
EVGA 680 GTX 2gb
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Hiya I'm horribly dyslexic so writing down guides is not my forte. I copied the unibeast to my USB and installed it that way. A lot of the times the unibeast USB seemed corrupt or it would crash but I kept trying as I noticed sometimes it would work. I believe this might be an issue when installing from USB because my real MacBook Pro had issues installing genuine Yosemite from USB too from clean install.

I'm sorry I can't help more.. But like me just keep trying.
The USB port that I plugged into also seemed important. Use one at the back of the machine.
 
Joined
Jan 9, 2013
Messages
1
Motherboard
GA-z77x-UP5 TH
CPU
i7
Graphics
GTX 660Ti OC
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys, I have this same Issue with sound on Maverics and Yosemite, after installation was ok till first restart or sleep, but Install just the audio driver from Multibeast 6.1.0 helped.
Working fine so far.
 
Joined
Oct 7, 2011
Messages
48
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 560 + HD 4000
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi I first post here..

I don't know if any of you like me couldn't get sound. But if you goto sound settings and choose Internal Speakers, in the output box and play with the volume settings it should work.

Hope that helps somebody out.

Can confirm this works
 
Joined
Aug 14, 2011
Messages
3
Motherboard
Imac 2010, Building G5 Mod from ga-z77-up5 th motherboard.
CPU
3770k i7
Graphics
EVGA 680 GTX 2gb
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
I would also like to recommend anybody having the nasty crackling sound after sleep or no sound after sleep downloading antipope.

http://www.tomsick.net/projects/antipop.html

works wonders for me..

One issue I do have my old usb3 ports at the front of the machine no longer work in yosemite but worked in mavericks.. anybody got a solution?

Thanks :)
 
Joined
Jan 13, 2013
Messages
1
Motherboard
Mac Hack Pro
CPU
Intel i7 3770K
Graphics
Nvidia GeForce GTX 770 2Gb
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Classic
Mobile Phone
Thank you so much :thumbup::thumbup:
 
Joined
Dec 15, 2014
Messages
2
Motherboard
GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770k
Graphics
nVidia GTX 760
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I WANT TO REITERATE SOMETHING THAT MAY NOT BE CLEAR.

I have a GA-Z77Z-UP5 TH and after a Clover installation had no sound.

My simple solution was downloading Multibeast 6.1.0 and install the "without DSDT" 898 driver. After reboot just go into sound settings and choose the built in sound.
 
Joined
May 27, 2012
Messages
7
Motherboard
GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7
CPU
Intel i7-8700K Processor
Graphics
Gigabyte GeForce GTX GV-N1080TTOC-8GD Video Graphics Cards
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Greetings. For sound on this board:

Multibeast 7
Realtek ALC892
Optional HDAEnable Audio ID: 1
Reboot.

Within system preferences > sound, Your green port should be labeled as internal speakers and if you have an additional case port that will be labeled as headphone port. Both worked for me.
 
Status
Not open for further replies.
Top