Contribute
Register
Joined
Jun 4, 2021
Messages
18
Motherboard
Clevo PB70EF-G
CPU
i7-8750H
Graphics
RTX 2070
Thanks, that's helpful.
Apple has dropped support for a few cards on the way as they are no longer fitted in genuine Macs running Big Sur or the up and coming new OS Monterey.
Ah, so whether or not the GPU is "supported" is more of a digital handshake issue when trying to clone a model—we have to be cloning with a GPU Apple actually puts in their machines, otherwise... (something?) will never work because (something on Apple's end?) prevents it, and, in turn, iMessage?
the SID bug
I'll look more closely at that section of the guides; hopefully at least one of my mobos can get around it.
PS - Post the readout from DeBugger so we can have a look and see if anything can be gleaned from it or something you maybe missing.
Here.

**********************iMessage Debug**********************
Credits: ElNono, mdmwii,flux84, sugarface, pokenguyen


Model: MacBookPro15,1
Board-id: Mac-937A206F2EE63C01
SerialNumber: C02XW0EEKGYG
Hardware UUID: 564D8D3C-B481-30A0-A3B2-2D56D68D842D

System-ID: failed
ROM: 0c66833e0010
BoardSerialNumber: C02XW0EEKGYGP4FCB

Gq3489ugfi: 096494e8b8354d71fcab460c39959f1522
Fyp98tpgj: 0ba6e55bef854404e826c5077227863999
kbjfrfpoJU: 5f15680452b65a725ff62610096b119739
oycqAZloTNDm: 51f362bf2d91a3a78b7c16687ff1a2a8e2
abKPld1EcMni: ab713a193116be9a3f5353c6dd0e737f63
 
Joined
Mar 9, 2012
Messages
2,603
Motherboard
Gigabyte Z390 AORUS Pro WFI
CPU
3.6 GHz 8-Core Intel Core i7
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Ah yes, with System-ID failed your machine will be hard pressed to be granted an Apple Security token for all Apple Services. There has to be a logical reason why System-ID is failing.

Have a look at the extensive 'How to Fix iMessage' section - Chapter: 5 -SmUUID (System-ID) 'The Sid Bug' because your machine could be affected and you could find a possible way around it by having a read of that section. Some of it is out of date as I don't know if Jay still maintains the Thread but a lot of it is still very relevant.

I have attached my DeBugger readout albeit with the data slightly blurred out for security reasons, just to show how it should be. Good luck.
 

Attachments

  • Screenshot 2021-06-09 at 09.42.38.png
    Screenshot 2021-06-09 at 09.42.38.png
    72 KB · Views: 158
Joined
Nov 27, 2011
Messages
31
Motherboard
HP Envy 15 as-043 (Clover)
CPU
i7-6560U
Graphics
HD 540 - 4K
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi thanks again for your quick reply but its the unique webpage with im receiving the 403 forbidden error.... no vpn... i tried with different devices... i think there is another problem here... its a pity becuase its the only thing left to complete my hackintosh HP Envy 15 as004la system.
Hi,
Does your HP ENVY 15 with HD540 graphics wakes up after sleep?
What MacOS you installed? Opencore?
 
Joined
Oct 5, 2021
Messages
25
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision G
CPU
i7-10700KF
Graphics
RX 580
Just wondering if anyone out there on Big Sur 11.6 is experiencing issues with FaceTime only - where your video will transmit to the recipient fine, but you don't receive any video back. Instead just get the 'Poor Connection' message.

All other iServices running correctly (iMessage, App Store etc.).
 
Joined
Jul 19, 2011
Messages
13
Motherboard
Asus Prime Z490-A
CPU
i7 10700K
Graphics
Asus ROG Strix RX 5700XT
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
hi! I've been trying to find a serial for a hack but I only get a warning says "we're sorry, we're unable to check coverage for this serial number...." or an already registered Mac. Been trying for 2 days, my ip is blocked for excessive use I guess, trying with vpn now. checking for an iMac17,1 serial but when I tried different smbios' keeps giving the same error. am I going something wrong? are you able to check a serial?
btw, tried gensmbios, OpenCore configurator, clover configurator, same result.
 

Attachments

  • IMG_0444.jpg
    IMG_0444.jpg
    364.3 KB · Views: 45
Joined
Mar 9, 2012
Messages
2,603
Motherboard
Gigabyte Z390 AORUS Pro WFI
CPU
3.6 GHz 8-Core Intel Core i7
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
When checking a S/N and you get this pop up - 'We’re sorry, we’re unable to check coverage for this serial number. Please check your information and try again. For help with Apple accessories, please' it simply means it is not registered on Apple's data base and is ok to carry on and use. You never want to use one that is already registered (unless you own the real Mac that has the same S/N owned and registered by you) as it will come up as a Cloned machine which will cause both machines to be kicked off the iMessage Service and possibly blocked from other services as well.

Hope this answers your query.
 
Joined
Oct 5, 2021
Messages
25
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision G
CPU
i7-10700KF
Graphics
RX 580
Hey iMessage problem solvers. My build won't deliver messages until I've sent something from another iOS device first to 'open the gate' I guess you could say.

To elaborate:

I start the day and send Person A a message from my Hackintosh. It sits there without showing 'Delivered'. I then go to my iPhone or MacBook and send that same message again, and get 'Delivered' confirmation on that device. As if this action has now opened up the gate, I can now freely send / receive with Person A from my Hackintosh.

New day or new contact... start the process again.

Have done all the usual SMBIOS / Apple ID checks noted in the full guides here.

Any ideas out there smart people?

macOS 11.6 Big Sur
OpenCore 0.7.4
 
Top