Contribute
Register
Joined
Jun 4, 2021
Messages
18
Motherboard
Clevo PB70EF-G
CPU
i7-8750H
Graphics
RTX 2070
no support for your nvidia card
What does "support" mean in this context? Because this machine runs Catalina from a visual performance perspective just fine. Are you saying my Nvidia card is the direct reason why my Clover changes aren't sticking? Why are we suddenly abandoning your PlistEditPro/Xcode software attempt?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
26,979
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
What does "support" mean in this context? Because this machine runs Catalina from a visual performance perspective just fine. Are you saying my Nvidia card is the direct reason why my Clover changes aren't sticking? Why are we suddenly abandoning your PlistEditPro/Xcode software attempt?
it means that your nvidia card won't work properly on your hackintosh
 
Joined
Mar 9, 2012
Messages
2,604
Motherboard
Gigabyte Z390 AORUS Pro WFI
CPU
3.6 GHz 8-Core Intel Core i7
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Can I proceed without the card, or is that literally the only reason iMessage isn't working
My friend no disrespect but you need to do some research. In your search specify exactly what is wrong with your install then use google to try and track down the fix. The basic questions you're asking leads me to believe you are just winging it hoping for a quick fix. Quick fixes are ok as long as you understand how and why they work which will undoubtedly lead you to help your self in the future.

Building and running a hackintosh is a steep learning curve and is not something you can cobble together overnight, sure you can get lucky with an install and boot straight to the Desktop, but you need to understand the basics of how you got there so that when it fails, you will have a vague idea of why it failed.
Sorry if I sound like a kill joy but research is the key. There are plenty of tutorials around like 'Getting Started' so spend sometime and do some reading. Good luck.
 
Joined
Jun 4, 2021
Messages
18
Motherboard
Clevo PB70EF-G
CPU
i7-8750H
Graphics
RTX 2070
My friend no disrespect but you need to do some research. In your search specify exactly what is wrong with your install then use google to try and track down the fix. The basic questions you're asking leads me to believe you are just winging it hoping for a quick fix. Quick fixes are ok as long as you understand how and why they work which will undoubtedly lead you to help your self in the future.

Building and running a hackintosh is a steep learning curve and is not something you can cobble together overnight, sure you can get lucky with an install and boot straight to the Desktop, but you need to understand the basics of how you got there so that when it fails, you will have a vague idea of why it failed.
Sorry if I sound like a kill joy but research is the key. There are plenty of tutorials around like 'Getting Started' so spend sometime and do some reading. Good luck.

No disrespect taken, and none meant in response. To oversimply things, I have researched and am not looking for a quick fix. I have been trying to make iMessage work for over a year now on two different machines and always get stuck at the very last step of chatting with an agent with a customer code. I have read and researched countless different guides all of which have tiny little variances between different Mac OS versions and genuinely tried my best to get iMessage working. I've easily been able to get everything in Catalina working just fine across numerous attempts and again, with the two different machines. And every single time I try and google my very specific problems, it's always led me to this thread, the iMessage for Idiot's thread, and dozens of other derivatives all more or less saying the same thing with same suggestions to fix it. And all of them have not worked. I hesitated on asking for help for over a year because I normally can figure these things out. I build PCs from scratch all the time so I at least know a little bit.

I finally gave in and asked for help a few days ago, and to this helpful forum and your credit, you immediately started helping with suggestions I hadn't heard before that started narrowing things to where we are now. I may have just registered this username but I am a long, long, long-time lurker.

I'm not looking for handholding here. I feel like over the past few days I'm suddenly much closer to finally resolving this and I'm grateful for that, but after a few rapid-fire basic questions from me, I'm suddenly being brushed off.
I can feel that I'm close to the finish line; I'm just hoping someone can give me the tools to cross it. And by "tools" I mean something more specific than sending me to read the Beginner guides.

I *think* I just need to be told where to find instructions on how to make it such that the Debugger finally saves my Clover settings, whether with this dumb laptop with RTX, my dumb desktop with GTX 980Ti, or it's literally impossible with this equipment. Again, I apologize for not knowing RTX doesn't "support" macOS; nor not knowing what "support" actually means; based purely off of a lightning fast user experience running the macOS I wouldn't have any indication that my GPU wasn't helping things out.
 
Joined
Mar 9, 2012
Messages
2,604
Motherboard
Gigabyte Z390 AORUS Pro WFI
CPU
3.6 GHz 8-Core Intel Core i7
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
And my desktop with GTX 980Ti?
If I am not mistaken I am pretty sure there is a guide or list of supported/compatible graphics cards for OS X and what versions of OS X. Lets look at it this way, some cards that were working in earlier versions of OS X are no longer working/supported for instance in Big Sur. Apple has dropped support for a few cards on the way as they are no longer fitted in genuine Macs running Big Sur or the up and coming new OS Monterey.

Unfortunately the price of these cards or their counterparts that are fitted in the new M1 Macs are astronomical and prohibitive at the moment. If you're desperate or on a budget an Nvidia 710 I think will work fine in Catalina or the version before that. Getting back to your iMessage woes, I was involved in the 'iMessage Fix' Thread before it was simplified (The Idiot's Guide). There is a bug on some boards I think it's called the SID bug (it's be so long I been over that thread) but it is where a board would not retain certain aspect of it's data and would just produce a series of random zeros when checked with DeBugger. That problem is so old school though I haven't heard of that happening of late.

Maybe if jay monkey sees this post he could maybe point you in the right direction and/or offer a possible fix.

PS - Post the readout from DeBugger so we can have a look and see if anything can be gleaned from it or something you maybe missing.
 
Last edited:

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,737
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jun 4, 2021
Messages
18
Motherboard
Clevo PB70EF-G
CPU
i7-8750H
Graphics
RTX 2070
Thanks, that's helpful.
Apple has dropped support for a few cards on the way as they are no longer fitted in genuine Macs running Big Sur or the up and coming new OS Monterey.
Ah, so whether or not the GPU is "supported" is more of a digital handshake issue when trying to clone a model—we have to be cloning with a GPU Apple actually puts in their machines, otherwise... (something?) will never work because (something on Apple's end?) prevents it, and, in turn, iMessage?
the SID bug
I'll look more closely at that section of the guides; hopefully at least one of my mobos can get around it.
PS - Post the readout from DeBugger so we can have a look and see if anything can be gleaned from it or something you maybe missing.
Here.

**********************iMessage Debug**********************
Credits: ElNono, mdmwii,flux84, sugarface, pokenguyen


Model: MacBookPro15,1
Board-id: Mac-937A206F2EE63C01
SerialNumber: C02XW0EEKGYG
Hardware UUID: 564D8D3C-B481-30A0-A3B2-2D56D68D842D

System-ID: failed
ROM: 0c66833e0010
BoardSerialNumber: C02XW0EEKGYGP4FCB

Gq3489ugfi: 096494e8b8354d71fcab460c39959f1522
Fyp98tpgj: 0ba6e55bef854404e826c5077227863999
kbjfrfpoJU: 5f15680452b65a725ff62610096b119739
oycqAZloTNDm: 51f362bf2d91a3a78b7c16687ff1a2a8e2
abKPld1EcMni: ab713a193116be9a3f5353c6dd0e737f63
 
Joined
Mar 9, 2012
Messages
2,604
Motherboard
Gigabyte Z390 AORUS Pro WFI
CPU
3.6 GHz 8-Core Intel Core i7
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Ah yes, with System-ID failed your machine will be hard pressed to be granted an Apple Security token for all Apple Services. There has to be a logical reason why System-ID is failing.

Have a look at the extensive 'How to Fix iMessage' section - Chapter: 5 -SmUUID (System-ID) 'The Sid Bug' because your machine could be affected and you could find a possible way around it by having a read of that section. Some of it is out of date as I don't know if Jay still maintains the Thread but a lot of it is still very relevant.

I have attached my DeBugger readout albeit with the data slightly blurred out for security reasons, just to show how it should be. Good luck.
 

Attachments

  • Screenshot 2021-06-09 at 09.42.38.png
    Screenshot 2021-06-09 at 09.42.38.png
    72 KB · Views: 165
Top