Contribute
Register
Joined
Jun 1, 2013
Messages
157
Motherboard
Acer E5-575G-51BN
CPU
i5-7200u @ 2.7 ghz
Graphics
Intel HD620, 1920x1080
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I can login but I can't activate iMessage, even if I use my iMac's ROM & MBL... It still says contact apple support..
 
Joined
Dec 30, 2016
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z170 Gaming 5
CPU
2.7 GHz Intel Core i5 6400
Graphics
EVGA GeForce GT 740 2GB Super Clocked GDDR5
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Despite reading through this guide and doing pretty much everything it said multiple times, my setup isn't working with iMessage. My setup is running as an iMac 14,2 and every iCloud feature including FaceTime works flawlessly - except for iMessage.

I continually see the attached message when attempting to log in. Have tried generating serials and such with Configurator, and even using the MLB and ROM of a genuine Mac that wasn't in use. I ran through the whole "iDiot's Guide" process to no avail. Any assistance would be greatly appreciated.

View media item 188231
 
Joined
Dec 30, 2016
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z170 Gaming 5
CPU
2.7 GHz Intel Core i5 6400
Graphics
EVGA GeForce GT 740 2GB Super Clocked GDDR5
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Ethernet is en0 and builtin, what's happening with Debug is the ROM and "BoardSerialNumber" areas both say "failed" consistently, whether I'm using generated or genuine values.
Screen Shot 2017-01-26 at 12.54.58 PM.png
Screen Shot 2017-01-26 at 12.54.52 PM.png
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,601
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Dec 30, 2016
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z170 Gaming 5
CPU
2.7 GHz Intel Core i5 6400
Graphics
EVGA GeForce GT 740 2GB Super Clocked GDDR5
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
See Post #6301 - With your motherboard you may need to install EmuVariableUefi-64 (and RC scripts).
Did the following install (see attached), ran through entire iDiot's guide again, still failing ROM and MLB in Debug...
 

Attachments

  • Screen Shot 2017-01-26 at 1.54.36 PM.png
    Screen Shot 2017-01-26 at 1.54.36 PM.png
    59.5 KB · Views: 139
Joined
Mar 9, 2012
Messages
2,595
Motherboard
Gigabyte Z390 AORUS Pro WFI
CPU
3.6 GHz 8-Core Intel Core i7
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Did the following install (see attached), ran through entire iDiot's guide again, still failing ROM and MLB in Debug...

Your NvRAM is not retaining your ROM and MLB values hence the failure of iMsg. I suggest download the latest version of Clover Configurator -> mount your EFI partition -> check that the two fore mentioned values are present if not input them again -> then go to this section of Configurator as shown in the pic and tick the box to the right of 'NVRAM emulation' and save to config.plist -> reboot and try iMsg with new settings. Good luck.
 

Attachments

  • Screen Shot 2017-01-26 at 21.30.20.png
    Screen Shot 2017-01-26 at 21.30.20.png
    342 KB · Views: 174
Joined
Dec 30, 2016
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z170 Gaming 5
CPU
2.7 GHz Intel Core i5 6400
Graphics
EVGA GeForce GT 740 2GB Super Clocked GDDR5
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Tried this additional setting, seems like it turns itself off after a restart, can't get it to stay checked. MLB/ROM still failing.
 
Top