Contribute
Register

How to Fix iMessage

Joined
Feb 28, 2013
Messages
171
Motherboard
Gigabyte GA-Z77N-WIFI
CPU
i7 3770K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 770
Mac
iMac, MacBook, Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Tried both files. Neither of them worked for me. .2 gives me the "Your Apple ID "XXX" can't be used to set up iMessage at this time. .3 gave me an error.
 
Joined
Feb 28, 2013
Messages
171
Motherboard
Gigabyte GA-Z77N-WIFI
CPU
i7 3770K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 770
Mac
iMac, MacBook, Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
I did check my SMBIOS. It looked like it was missing data but I fixed that with ChameleonWizard.

Using FileNVRAM....3 I am getting a different error. http://cl.ly/image/0i2F473o423g

I have seen my account get populated then an error appears.

Still not working though.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
20,311
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Joined
Sep 10, 2011
Messages
29
Motherboard
Dell XPS 435T
CPU
2.66 GHz Intel Core i7
Graphics
ATI Radeon HD 5000 1024MB
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
I did this and it worked for iCloud and the App Store but not iMessage.

Any ideas on why iMessage isn't working?

Thanks guys!
 
Joined
Sep 25, 2012
Messages
1,283
Motherboard
Asus Z270 Maximus IX HERO
CPU
i7 7700k
Graphics
EVGA GTX 1080 Ti FTW3
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
iOS
I skipped the new S/N generation since the Mavericks MultiBeast works for that. Also, I am using NVRAM Version 1.1.2.

BTW- You should mention that the NVRam zip file contains other items besides the FileNVRAM.dylib and that the other items can be ignored.

It worked to solve the iMessage problem for me!
 
Joined
Jun 29, 2011
Messages
25
Motherboard
Hackintosh 10.12.4
CPU
I7 4790K
Graphics
GTX 1080 TI
Mac
Mac Pro
Had the same problem. Because I had tried so many things I decided to start fresh. This is what got it working.

1)reinstalled mavericks
2)removed all networks from the networks preferences menu
3)removed networkinterfaces.plist
4)rebooted
5)added my primary network adapter as 'en0' in the networks preferences menu
6)put the nvwhatever.dylib 1.1.2 (don't know the name off the top of my head right now :) ) in extras>modules
7)repaired disk permissions from disk utility
8)rebooted
9)voila!
 
Top