Contribute
Register
Joined
Aug 24, 2010
Messages
55
Motherboard
Mountain Lion 10.8.2
CPU
i7 3770
Graphics
GeForce GTX 670
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
@MaDxCrEaM,

Thanks for the confirmation, if thats the case then we can eliminate that theory.

What is the exact error are you getting ?

If its the second message as in post #238 have you tried calling Apple customer support ?, like carpentryplus25 & redzacke suggest ?

Cheers
Jay

I'm getting "Recipient is not registered iMessage User" on all my contacts. I can sign in fine, app store works. I've changed password, re-added my credit card with no luck. Are you suggesting to call apple on this? I have no other error messages displayed. Before this happening like 5 days ago everything was working fine. iMessage on my iPhone is working fine.
 

jaymonkey

Moderator
Joined
Aug 27, 2011
Messages
3,997
Motherboard
GB Z490 Vision G
CPU
i9 10850K OC @ 5.2 GHz
Graphics
Vega 64 LC + HD 630
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
If it's on the Apple's side, why do some hackintosh users have that issue and others don't?

I'll let you figure out the answer to that question ;) ....

I still think - It's hardware characteristic, especially Ethernet device and kext.
I'm not so sure, I don't think it is related to Ethernet, the only known issue with that is described in Step 2 of the guide (BCD Name). I have several Hackingtosh systems and all have different Ethernet NIC's - (IE non Apple NICs, using 3rd Party kexts) and I don't have any issues.

All my desktop systems are built around Gigabyte motherboards and my two laptop systems are built on a Sony Vaio SE2 and HP Probook and both are working ok using WiFi and Ethernet.

We need more feedback before we can be sure what the cause is.

Cheers
Jay
 

jaymonkey

Moderator
Joined
Aug 27, 2011
Messages
3,997
Motherboard
GB Z490 Vision G
CPU
i9 10850K OC @ 5.2 GHz
Graphics
Vega 64 LC + HD 630
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I'm getting "Recipient is not registered iMessage User" on all my contacts. I can sign in fine, app store works. I've changed password, re-added my credit card with no luck. Are you suggesting to call apple on this? I have no other error messages displayed. Before this happening like 5 days ago everything was working fine. iMessage on my iPhone is working fine.

Not sure with that error, I was referring to the two guys who got the message :-

"Your Apple ID "[My Mail ID]" can't be used to set up iMessage at this time .....

The error your getting is the one that is worrying me the most as its seems to have started just a few days ago and has effected several users suggesting Apple have pushed out some sort of security update on their servers. I take it that when you get the error it does not ask you to call Apple Support ?

Could you please post a screen grab of error.

Cheers
Jay
 
Joined
Aug 24, 2010
Messages
55
Motherboard
Mountain Lion 10.8.2
CPU
i7 3770
Graphics
GeForce GTX 670
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Not sure with that error, I was referring to the two guys who got the message :-

"Your Apple ID "[My Mail ID]" can't be used to set up iMessage at this time .....

The error your getting is the one that is worrying me the most as its seems to have started just a few days ago and has effected several users suggesting Apple have pushed out some sort of security update on their servers. I take it that when you get the error it does not ask you to call Apple Support ?

Could you please post a screen grab of error.

Cheers
Jay

Thanks for information and help. Basically I get no error. All contacts show up Red Color if I open a chat with them. If I right click on them it shows the 1111111111 is not registered with iMessage.
 
Joined
Apr 28, 2011
Messages
910
Motherboard
ASRock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX/ac
CPU
i7-8700
Graphics
UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Not sure with that error, I was referring to the two guys who got the message :-

"Your Apple ID "[My Mail ID]" can't be used to set up iMessage at this time .....

The error your getting is the one that is worrying me the most as its seems to have started just a few days ago and has effected several users suggesting Apple have pushed out some sort of security update on their servers. I take it that when you get the error it does not ask you to call Apple Support ?

Could you please post a screen grab of error.

Cheers
Jay

Here are the issue's screenshots.
The mail address used in this test has been working with iMessage until a few days ago. I mean verified and all.
No iphone cell numbers nor verified Apple ids work anymore except my own number (used to log into iMessage here.
Screen Shot 2014-04-08 at 00.46.54.png
Screen Shot 2014-04-08 at 00.47.11.png
 
Joined
Aug 3, 2012
Messages
17
CPU
Intel I5 3570K
Graphics
GTX 660
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Here are the issue's screenshots.
The mail address used in this test has been working with iMessage until a few days ago. I mean verified and all.
No iphone cell numbers nor verified Apple ids work anymore except my own number (used to log into iMessage here.

Yep, this is also the error message I get. I have iPhone, iPad and Macbook Pro all signed in with the same Apple ID. All devices work except my own build.
 
Joined
Dec 15, 2012
Messages
11
Motherboard
OSX 10.8 GA-Z77X-UP5-TH
CPU
Intel i7-3770k
Graphics
EVGA GTX570HD 2056MB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Jaymonkey - I also have a valid Apple Device that is logging in fine into iMessage and until the thing went wrong all messages that appeared on my MBP appeared on my Hack and vice versa. So since some people are having the problem and others aren't I also assume its an ethernet driver issue ?
I am using a GA-Z77X-UP5-TH motherboard and used the FileNVRAM.dylib fix to get it working a couple of months ago.




Thats what I was suggesting, as long as you have at least one Apple device associated to the Apple ID then it looks like iMessage can be made to work (as long as you apply the steps in the guide).

I think this recent change at Apple's end is causing two types of issues:-

In this case I think the message is generated if no genuine Apple device is associated either with your Apple ID or the Contact your trying to send to ?



In this instance as redzacke suggests a call to Apple customer support seems to resove the issue, as long as you own at least one Apple Device (some sort of account status change/update made by customer support) ?

I'm really just trying to clarify things at the moment, so if you can prove that either of the above cases are true (or false) please give some feedback.

Cheers
Jay
 
Joined
Aug 10, 2012
Messages
425
Motherboard
Asus Rog Strix Z370-G GAMING (WI-Fi AC)
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
:eek:
Jaymonkey - I also have a valid Apple Device that is logging in fine into iMessage and until the thing went wrong all messages that appeared on my MBP appeared on my Hack and vice versa. So since some people are having the problem and others aren't I also assume its an ethernet driver issue ?
I am using a GA-Z77X-UP5-TH motherboard and used the FileNVRAM.dylib fix to get it working a couple of months ago.
I´m also on a GA-Z77X-UP5-TH with an Apple Airport Extreme Wifi card and i did a fresh install and did not install any ethernet kext (driver) but it´s still not working.
I can log on to Appstore and iCloud but not iMessage :problem:
So i don´t think it has to do with ethernet.
I think that what´s going on is Apples reaction to "piracy" and we´ll se more of that in the future as the hackingtosh community is growing fast and they se it as a thread to their business.
And BTY i have an iPhone and iMessage is working on that.
 
Joined
Nov 29, 2012
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z77X-UP5-TH
CPU
Intel i7 3770K @ 4.6 GHZ
Graphics
GTX 780 ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Jaymonkey - I also have a valid Apple Device that is logging in fine into iMessage and until the thing went wrong all messages that appeared on my MBP appeared on my Hack and vice versa. So since some people are having the problem and others aren't I also assume its an ethernet driver issue ?
I am using a GA-Z77X-UP5-TH motherboard and used the FileNVRAM.dylib fix to get it working a couple of months ago.

Exact same motherboard, and fix applied. iMessage on my iPhone and iPad work with no problems
 
Joined
Oct 6, 2012
Messages
25
Motherboard
GA-Z87-HD3
CPU
i7
Graphics
G-Force 640
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I suggest to take a look on logs
I have started Messages and try to log in. Here what I got:

Messages[8712]: <SOAccountStatusHelper: 0x6180000bf920> Timed out waiting for value for SOAccountStatusOfflineOnQuitApplicationKey


soagent[8714]: No active accounts, but FaceTime or Messages is running. Will check again in 30 seconds

identityservicesd[257]: [Warning] Registration failed for Registration info (0x7fdc71562420): [Registered: NO] [Type: AppleID] [Device Name: XXXX] [Service Type: iMessage] [Env: (null)] [Main ID: xxx@gmail.com] [Phone Number: xxx@gmail.com] [AppleID: xxx@gmail.com] [UserID: E:xxx@gmail.com] [C2K: YES] [Push Token: <a799cf57 af1c9409 abc585a3 775bb888 2f262667 791f5b50 805223ad 63f73a39>] [Region ID: R:RU] [Base Number: +70000000000] [URIs: (null)] [Candidates: (
"xxx@gmail.com"
&nbsp;)] [Auth Cert: 0x7fdc71636f00] [Reg Cert: 0x0] [Profile ID: D:1469234038] [Auth Token: <V1MHKW001709014872b6c4c81dfe60...>] [Auth User ID: D:1469234038] [Heartbeat Date: (null)] (Error: 31)


identityservicesd[257]: [Warning] Failed, server registration unsupported => Disabling service

identityservicesd[257]: [Warning] Sever denied registration support


--- last message repeated 1 times ---
 
Top