Contribute
Register

How to extend the iMac Pro to X99 [Successful Build/Extended Guide]

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 13, 2015
Messages
102
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
:lol:

Did you try the easy install method and it also does not work out? And what you mean by does not work? Is your Graphics Card not recognized by the system? Does your system still use the default graphics driver?

Note that the 10.12.6 Webdriver on 10.13 does provide OpenGL and Metal support only for Nvidia Maxwell Graphics Cards (no support yet for Pascal). Therefore the pascal graphics card behavior still will be somewhat fluffy. Nevertheless, you will be able to work with the expected and accurate screen resolution and with adequate video acceleration.

We have to make it run also on your system! Let's do it step by step... What did you do so far?
"If you already use 10.13 DP4 (distributed yesterday), the WebDriver Installation should run OoB."
I'm not sure on what to say atm but that method also gives me a black screen (no signal input) after boot, and shows the same error described on the picture I've shared. I'm using a Pascal GPU (GTX 1060). Might this be the problem?!

1- Installed 10.13 DP4
2- Installed the already patched 10.12.6 WebDriver Package
3- Rebooted and it gives me the same problem (No signal input from my monitor).

I've noticed that you've updated the post on the graphics session. I'm going to try that updated workaround and get back to you later.
Thanks!
 
Last edited:
Joined
Dec 13, 2015
Messages
102
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I'm not sure what changed with DP4, but I'm stuck in a reboot loop at:
+++++++++++++++++++
Have you changed with Clover Configurator or other .plist editor the RT Variables of CsrActiveConfig from 0x3 to 0x67?!
With 0x3 I had the same problem...
 
Last edited:

kgp

Retired
Joined
May 30, 2014
Messages
6,786
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-7980XE
Graphics
Vega 64
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
Have you changed with Clover Configurator or other .plist editor the RT Variables of CsrActiveConfig from 0x3 to 0x67?!
With 0x3 I had the same problem...
Which problem? I changed it from 0x67 to 0x3 not vice versa. In my EFI-10.13-TM.zip its 0x67.
 

kgp

Retired
Joined
May 30, 2014
Messages
6,786
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-7980XE
Graphics
Vega 64
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
"If you already use 10.13 DP4 (distributed yesterday), the WebDriver Installation should run OoB."
I'm not sure on what to say atm but that method also gives me a black screen (no signal input) after boot, and shows the same error described on the picture I've shared. I'm using a Pascal GPU (GTX 1060). Might this be the problem?!

1- Installed 10.13 DP4
2- Installed the already patched 10.12.6 WebDriver Package
3- Rebooted and it gives me the same problem (No signal input from my monitor).

I've noticed that you've updated the post on the graphics session. I'm going to try that updated workaround and get back to you later.
Thanks!
You are one step further! Now you have a black screen. Try now the revised workaround.

We will mange don't worry!
 

kgp

Retired
Joined
May 30, 2014
Messages
6,786
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-7980XE
Graphics
Vega 64
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
Update

While upgrading to DP4/PB3, I realized that I missed an important KernelToPatch entry in the config.plist. The lack of this KernelToPatch entry prevented an upgrade/installation of DP4/PB3. I now modified the config.plist and reloaded once more the EFI-10.13-TM.zip. Please be aware that the current version of my 10.13 High Sierra desktop guide is still basing on DP3/PB2!
I am currently working on an upgrade of the guide for DP4/PB3. Please be patient until this guide upgrade is finished.

Cheers,

KGP
 
Last edited:

kgp

Retired
Joined
May 30, 2014
Messages
6,786
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-7980XE
Graphics
Vega 64
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
I'm not sure what changed with DP4, but I'm stuck in a reboot loop at:
+++++++++++++++++++
I am currently updating my 10.13 High Sierra Desktop Guide for DP4/PB3. Hopefully tomorrow the update will be finished. Please be patient in the meanwhile.

Many thanks in advance!

KGP
 
Last edited:
Joined
May 29, 2012
Messages
58
I am currently updating my 10.13 High Sierra Desktop Guide for DP4/DP3. Hopefully tomorrow the update will be finished. Please be patient in the meanwhile.

Many thanks in advance!

KGP
Sounds good. Thank you very much for all the work!
 
Joined
Dec 13, 2015
Messages
102
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I am currently updating my 10.13 High Sierra Desktop Guide for DP4/PB3. Hopefully tomorrow the update will be finished. Please be patient in the meanwhile.

Many thanks in advance!

KGP
Take your time mate. Be advised, Clover was updated to version 4128! Thanks!
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top