Contribute
Register

How to extend the iMac Pro to X99 [Successful Build/Extended Guide]

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 4, 2018
Messages
63
Motherboard
Asus Z390-I
CPU
I7-8700K
Graphics
Vega 56
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
@ywz306 I have went out of my way to update the bios for your board. I have disabled Config Lock, MSR Lock control, enabled the proper C*/T*/P* states and updated the Microcode to latest. I had also set the defaults as to what would work with OS X just like my board. By the looks of it, my SSDT files should work without issues with your board as well. The only real difference is your board does not have the asmedia 3.1 usb hub.

Extract the zip file to a fat32 usb stick, reboot your pc with USB stick in it, hit F6 on startup to start the flash utility. It should see the bios file and want you to proceed.

Once its flashed let it reboot. 2 reboots after flash is normal, let it do its thing. You can look over the default's I have set in the BIOS and change anything you like, but what I have set as defaults will allow OS X to work flawless with it.

Again you can leave KernelPM unchecked, BUT xcpm_core_scope needs to be enabled(just like my config.plist)!

I would also recommend using my EFI.zip vs @kgp only because mine is configured for the Asrock X99M exclusively.
 

Attachments

  • X99MK3.50.zip
    6.5 MB · Views: 29
Last edited:
Joined
Jan 13, 2017
Messages
17
Motherboard
ASUS X99-A-II
CPU
i7-6800K
Graphics
5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. 20th Anniv. Mac
  2. Classic
  3. Color Classic
  4. eMac
  5. iBook
  6. iMac
  7. LC
  8. Performa
  9. Power Mac
  10. PowerBook
  11. Quadra
  12. SE
  13. Xserve
  14. SE/30
Mobile Phone
  1. iOS
hi, after install a asus rog sitrix rx vegas64 my x99 a-ii board beep once then beep two times and never have video from it... I'm on 10.13.6 , have mvme boot disk and a alpine ridge thunderbolt 3 board.
Before that i have a 580 that is ok .
Can anyone help me on this?
Thanks in advance
 

kgp

Retired
Joined
May 30, 2014
Messages
6,783
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-7980XE
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
hi, after install a asus rog sitrix rx vegas64 my x99 a-ii board beep once then beep two times and never have video from it... I'm on 10.13.6 , have mvme boot disk and a alpine ridge thunderbolt 3 board.
Before that i have a 580 that is ok .
Can anyone help me on this?
Thanks in advance

How can anybody provide help based on the rudimentary information you provide above? Read beginning of section C.) and provide requested information.
 
Joined
Jan 13, 2017
Messages
17
Motherboard
ASUS X99-A-II
CPU
i7-6800K
Graphics
5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. 20th Anniv. Mac
  2. Classic
  3. Color Classic
  4. eMac
  5. iBook
  6. iMac
  7. LC
  8. Performa
  9. Power Mac
  10. PowerBook
  11. Quadra
  12. SE
  13. Xserve
  14. SE/30
Mobile Phone
  1. iOS
How can anybody provide help based on the rudimentary information you provide above? Read beginning of section C.) and provide requested information.
Thank you for your patience, I know my English is bad and I'm not a geek but what can I tell your more if I don't even get the bios settings... one thing I know it boots with the AND RX 580 and with Vega64 don't so not a Clover configuration problem.
Thank You
 
Joined
Dec 7, 2018
Messages
39
Motherboard
ASrock X99M Killer
CPU
E5-2675v3
Graphics
Vega 56
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Thank you for your patience, I know my English is bad and I'm not a geek but what can I tell your more if I don't even get the bios settings... one thing I know it boots with the AND RX 580 and with Vega64 don't so not a Clover configuration problem.
Thank You

I use DingTalk to translate very well:mrgreen:
 

kgp

Retired
Joined
May 30, 2014
Messages
6,783
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-7980XE
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you for your patience, I know my English is bad and I'm not a geek but what can I tell your more if I don't even get the bios settings... one thing I know it boots with the AND RX 580 and with Vega64 don't so not a Clover configuration problem.
Thank You

If you do not even enter or pass the BIOS it is certainly not a Clover or macOS issue.
 
Joined
Dec 3, 2018
Messages
5
Motherboard
Asus X-99 Deluxe
CPU
i7-5930K
Graphics
GTX 960M
Hi all,
thanks for all of this. Remarkable, perfect guide.
Everything is going to the best.
My setup:
Asus x99 Deluxe (not 3.1)
Intel Haswell i7-5930K
MSI NVIDIA GeForce GTX 960 2047 MB
GSkill Ripjaws V 128GB Ram 3200Mhz
Crucial SATA SSD 250GB
Avid Mbox, external USB audio interface
No additional special hardware

Just one request for optimization, PCIe seems to work without problems, but haven't plenty understood how to use the .aml files on GitHub or even if I'm supposed to use them.
Section 9 is intended to install something peculiar, to make the system even more stable or both?
I already managed my internal audio to work.
Thank you kgp for all your efforts, I'm new but I feel you gave this community a big punch up!
Guy
 
Joined
Oct 4, 2015
Messages
1
Motherboard
Asus Rampage V edition 10
CPU
i7 5820K
Graphics
GTX 1080
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, how can I operate all the USB ports in High Sierra with my Rampage V edition 10? I can not get any ports working thanks.
 
Joined
Apr 16, 2014
Messages
146
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
Hi all,
thanks for all of this. Remarkable, perfect guide.
Everything is going to the best.
My setup:
Asus x99 Deluxe (not 3.1)
Intel Haswell i7-5930K
MSI NVIDIA GeForce GTX 960 2047 MB
GSkill Ripjaws V 128GB Ram 3200Mhz
Crucial SATA SSD 250GB
Avid Mbox, external USB audio interface
No additional special hardware

Just one request for optimization, PCIe seems to work without problems, but haven't plenty understood how to use the .aml files on GitHub or even if I'm supposed to use them.
Section 9 is intended to install something peculiar, to make the system even more stable or both?
I already managed my internal audio to work.
Thank you kgp for all your efforts, I'm new but I feel you gave this community a big punch up!
Guy
Those files are for your PCIe devices to show in system report, and/or function properly if they don't yet. The .aml files are loaded during boot and overrides the way your PCIe devices are shown or work in/for the OS. Since it's unlikely the author of the files has the same build as you do, it's possible you might have to change your .aml files in order for them to work for your components. Follow this guide to do so.

Good luck!
 
  • Like
Reactions: kgp
Status
Not open for further replies.
Top