Contribute
Register

How to extend the iMac Pro to X99 [Successful Build/Extended Guide]

Status
Not open for further replies.
Joined
Sep 21, 2013
Messages
22
Motherboard
Asus Sabertooth X99
CPU
i7-5820K
Graphics
RX Vega 56
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
iBook, iMac, Performa, Power Mac, PowerBook, Xserve
Mobile Phone
iOS
I have used the EFI folder with some changes to make iMessages work and change the id to use Haswell. Now I am having issues with Final Cut Pro X with an RX 580. When I export a master file, the graphics become very laggy that the machine becomes unusable. The same happens when I launch Gameshow, which uses accelerated encoding.

Does anyone have a solution that is also using RX 5xx series GPU on an x99 platform?

Edit: Switched to the MacPro5,1 SMBIOS and it doesn't have this issue when I export to H264. It has to be with the GVA encoder since it expects an Intel iGPU, which an X99 does not have. That and the built in AMD Encoder doesn't work in Apps.
 
Last edited:
Joined
Jul 27, 2017
Messages
3
Motherboard
R5E
CPU
i7-5930K
Graphics
GTX960
Hi Mr. KPG, I followed your instructions and successfully used 10.13.5 on the ASUS Rampage V Extreme motherboard +5930K to achieve a stable sleep and wake-up. This has never happened before 10.13.5. Thank you very much for your guidance. Can you help me see if these are normal?

—————————————————————

1: I still use VoodooTSCSync.kext
2: Because it is Haswell-E, I use the old KernelToPatch
3: When I'm sleeping, any USB device that is plugged in and out will wake from sleep.

4: When I manually click to sleep, the computer will not immediately go to sleep, about 10 seconds before entering sleep

—————————————————————

This is the longest sleep and can wake up

Code:
2018-06-05 01:52:21 +0800 Notification            Display is turned off

2018-06-05 12:30:09 +0800 Notification            Display is turned on

Total Sleep/Wakes since boot at 2018-06-05 01:31:36 +0800 :12
—————————————————————
 

Attachments

GDS

Joined
May 23, 2010
Messages
227
Motherboard
X99 Deluxe II
CPU
Xeon 2696 v4
Graphics
Gigabyte Aorus 1080 Ti Waterforce
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
for people interested, my tiny little contribution, the X99D2.CAP patched (as the X99-A2 and the Deluxe2 have different bios)
checksum different and size different
;)
 

Attachments

  • Like
Reactions: kgp

kgp

Retired
Joined
May 30, 2014
Messages
6,902
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-7980XE
Graphics
Vega 64
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
for people interested, my tiny little contribution, the X99D2.CAP patched (as the X99-A2 and the Deluxe2 have different bios)
checksum different and size different
;)

Did you implement the iMacPro Splash Screen Image?
 

GDS

Joined
May 23, 2010
Messages
227
Motherboard
X99 Deluxe II
CPU
Xeon 2696 v4
Graphics
Gigabyte Aorus 1080 Ti Waterforce
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
no sorry
I am not at this level of mod
just using the UEFI patch and your method, so no splash screen image so far

I will make it when I will have FULLY reliable hack with your manual


Did you implement the iMacPro Splash Screen Image?
 
Last edited:

kgp

Retired
Joined
May 30, 2014
Messages
6,902
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-7980XE
Graphics
Vega 64
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
no sorry
I am not at this level of mod
just using the UEFI patch and your method, so no splash screen image so far

I will make it when I will have FULLY reliable hack with your manual
Here you go...

Your patched ASUS X99 Deluxe II BIOS firmware with the iMacPro Splash Screen in the attachment.. ;)
 

Attachments

  • Like
Reactions: GDS
Joined
Jun 15, 2016
Messages
37
Motherboard
MSI X99S SLI PLUS
CPU
i7-5820K
Graphics
GTX 980TI
AptioMemory and AptioInput.......Hot off the presses......seems a bit slower, but perhaps a bit more compatible......use with caution!!
Just tried this AptioMemory fix and the one from kgp in the original post. Both still give me: amf: no slide values are usable. And after that Couldn't allocate runtime area. Should I go back to an older version of Clover and try with AptioFix2000.efi?

Motherboard is the MSI X99s SLI PLUS with an i7-5820k.

https://i.imgur.com/9I1GAPG.png
 

kgp

Retired
Joined
May 30, 2014
Messages
6,902
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-7980XE
Graphics
Vega 64
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
Just tried this AptioMemory fix and the one from kgp in the original post. Both still give me: amf: no slide values are usable. And after that Couldn't allocate runtime area. Should I go back to an older version of Clover and try with AptioFix2000.efi?

Motherboard is the MSI X99s SLI PLUS with an i7-5820k.

https://i.imgur.com/9I1GAPG.png
Try to enable above 4G decoding in BIOS..
 
Joined
Jun 15, 2016
Messages
37
Motherboard
MSI X99S SLI PLUS
CPU
i7-5820K
Graphics
GTX 980TI
Try to enable above 4G decoding in BIOS..
Thanks for the response.

4G Decoding is enabled.
VT-d disabled.
No slide boot arguments.
CFG Lock is disabled. So it should be unlocked.
CSM (MSI calls this different) is disabled.
VT-X etc enabled.

I see the X99S SLI PLUS is a pain to boot 10.13 on. I'll try with different AptioMem fixes. And make a memmap.

Edit: I got into the installer with OsxAptioFix2Drv-free2000.efi for some reason. I hate this MSI board :p

First reboot after the installer. Error allocating 0x11ad7 pages at 0xetc... alloc type2
Couldn't allocate runtime area.

Feels more like a hit or miss with this free2000.efi.
 
Last edited:
Joined
Mar 7, 2011
Messages
49
Motherboard
Asus Rampage V Extreme
CPU
i7 5820K
Graphics
GTX 970
Classic Mac
Performa
Mobile Phone
iOS
@kgp,
In section C. it is no longer possible to compile AptioMemoryFix.efi using the builder.sh command, but using only the auto build of the docker container on CentOS 7.
I simply downloaded and installed: docker.app, so as to implement these commands.
 
  • Like
Reactions: kgp
Status
Not open for further replies.
Top