Contribute
Register

How to enable 'Kaby Lake' Intel 6xx Graphics (10.12.6+)

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 16, 2010
Messages
6
Motherboard
Mac OSX 10.12.6
CPU
Intel i7-7700K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
Hello,

been struggling for quite long time, as I'm not able to get rid of the glitches that are appearing in the upper left corner of the menu bar and in Safari (glitch screenshot attached), which start appearing after enabling the Intel HD630 driver, I'm already using Lilu.kext and IntelGraphicsFixup.kext.

attached is my config.plist file, if anyone can help in fixing this issue.

Regards
I managed to fix the issue, as it was some dumb BIOS settings.
 
Joined
May 5, 2017
Messages
3
Motherboard
Surface Book 2 13"
CPU
Intel Core i7-8650U
Graphics
GTX 1050, Intel UHD 620 3000x2000
I have an i5 7th gen NUC with a Iris Plus 640 in it, haven't been able to get this to work with any of these settings. Even if i choose the correct platform ID if I boot without FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext it goes back to the software renderer and everything is crazy slow.
 
Last edited:
Joined
Jun 25, 2017
Messages
46
Motherboard
GA-Z270x-ud5
CPU
i7700K
Graphics
Integrated Intel HD630
Mobile Phone
  1. iOS
SIERRA 10.12.6
MOBO GA-Z270X-UD5
CPU I7 7700k
I used KextBeast to install Lilu.kext and IntelGraphicsFixup.kext (last version available).

config.plist:
* SMBIOS changed to iMac18,3
* KERNEL AND KEXT PATCHES NO FakeCPUID
* GRAPHICS - “ig-platform-id” changed to 0x59120000
* DEVICES - “Fake ID” for IntelGFX changed to 0x59128086
* BOOT - Add “-disablegfxfirmware” under Custom Flags

https://github.com/vit9696/Lilu/releases
https://sourceforge.net/projects/intelgraphicsfixup/

It works better for me when I dont apply GFX0 to IGPU patch.. see post #59
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,689
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
@RehabMan , could you advise?
CPU/GPU are I7 7700K / Intel HD 630 running 10.12.6 Sierra
My computer seems to work very better without this patch, the including the GPU PM....I did two test with GFX0 to IPGU patch ON and OFF...

Exporting 4k video (the same project)… Look the images attached…
Patch OFF: without the patch, the GPU reach 1.1ghz (max utilisation), the temperature was around 50 degrees and around the same time I had almost 30% exported
Patch ON: With The processor was running 100%, the GPU run almost all the time around 500mhz (it didn’t use full capacity), the temperature was 70 degrees and on the same time I had less than 10% exported.

EDIT: HAHAHAHA I wrote in the wrong place on the image, the Temperature graphic is the last, but the behavior is really worst with the patch ON

View attachment 269041 View attachment 269042

Specific behavior of IGPU PM (when GFX0->IGPU) will be determined based on X86PlatformPlugin plist as related to your SMBIOS board-id.
 
Joined
Nov 2, 2011
Messages
6
Motherboard
ASUS Z370-P
CPU
I7-8700K
Graphics
GTX 1080 TI
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
first sorry my poor English
I found something funny.

螢幕快照 2017-07-29 上午3.25.19(2).png

I test OpenGL , you can see the GT is full speed.
I use GFX0->IGPU
if not use my graphics card well no screen(not work for me)

my hardware is.
i5 7400
ASUS B150M Pro Gaming
MSI GTX1060

GFX >BENQ E2730
1060 > DELL P2715Q
 
Joined
Dec 31, 2010
Messages
2
Motherboard
Asus Z270-A
CPU
Intel I7700K
Graphics
Intel HD 630
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys, I installed Sierra 10.12.6, it works perfectly except the hd 630 graphics card in multi-monitor mode. The only working output is the display port, DVi and the Hdmi does not work. I've updated both Lilu.kext and IntelGraphicsFixup.kexts but nothing. Has anyone been able to work in multi-monitor mode?
My Configuration is an Asus Z270-A with I7700K.
 
Last edited:
Joined
Jun 25, 2017
Messages
46
Motherboard
GA-Z270x-ud5
CPU
i7700K
Graphics
Integrated Intel HD630
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys, I installed Sierra 10.12.6, it works perfectly except the hd 630 graphics card in multi-monitor mode. The only working output is the display port, DVi and the Hdmi does not work. I've updated both Lilu.kext and IntelGraphicsFixup.kexts but nothing. Has anyone been able to work in multi-monitor mode?
My Configuration is an Asus Z270-A with I7700K.

I'd like to have multi screens but I don't... I also need a help.
In the past on 10.12.5 I had 02 screens working after follow the workaround ( https://www.tonymacx86.com/threads/guide-workaround-using-intel-hd530-with-dual-monitors.214125/ ), but it was very unstable, sometimes it worked other not and in the worst times it restarted the PC when I connect the second screen.. I have never had two screen if I left both connected during the boot.
 
Joined
Aug 22, 2013
Messages
7
Motherboard
MSI-Z270I Gaming Pro Carbon AC
CPU
Core i7-7700K
Graphics
Intel HD 630
Mobile Phone
  1. Android
SIERRA 10.12.6
MOBO MSI-Z270I Gaming Pro Carbon AC
CPU I7 7700k
Latest to the moment Lilu.kext and IntelGraphicsFixup.kext.

config.plist:
* SMBIOS changed to iMac18,1 (with 18,2 and 18,3 only HDMI worked)
* KERNEL AND KEXT PATCHES
NO FakeCPUID
NO FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext​
* GRAPHICS - “ig-platform-id” changed to 0x59120000
* DEVICES - “Fake ID” for IntelGFX changed to 0x59128086
* BOOT - Add “-disablegfxfirmware” under Custom Flags

https://github.com/vit9696/Lilu/releases
https://sourceforge.net/projects/intelgraphicsfixup/
 
Joined
Jun 22, 2017
Messages
16
Motherboard
ASUS z170i Pro Gaming
CPU
i7 7700K
Graphics
HD630
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Hi guys, I installed Sierra 10.12.6, it works perfectly except the hd 630 graphics card in multi-monitor mode. The only working output is the display port, DVi and the Hdmi does not work. I've updated both Lilu.kext and IntelGraphicsFixup.kexts but nothing. Has anyone been able to work in multi-monitor mode?
My Configuration is an Asus Z270-A with I7700K.

Asus z170i 7700K with SMBIOS changed to either iMac18,1 , 18,2 or 18,3 dual display works, primary DP and secondary HDMI, hot plugging the secondary HDMI display works too.. previously on 10.12.5 I've tried all the patches with SMBIOS iMac 14.2 and iMac 17.1 and it was always hit and miss, since 10.12.6 its pretty stable the only issue is blank screen glitches that happen on 4K or 1080P HiDPI when running only 1 monitor, when 2 monitor is connected its running well.

my config, pretty much the same as @azhiltsov above :

config.plist:
* SMBIOS changed to either iMac18,1 , 18,2 or 18,3

* ACPI --> GFX0->IGPU (without this only blank screen after clover boot)

* KERNEL AND KEXT PATCHES
remove FakeCPUID

* GRAPHICS - “ig-platform-id” changed to 0x59120000

* DEVICES - “Fake ID” for IntelGFX changed to 0x59128086

* BOOT - Add “-disablegfxfirmware” under Custom Flags

IDK if this makes any difference to iGPU config but I also installed FakePCIID.kext in S/L/E and Clover/Kext/10.12/ cause I need to enable my broadcom Wifi card.

https://github.com/vit9696/Lilu/releases
https://sourceforge.net/projects/intelgraphicsfixup/
 
Status
Not open for further replies.
Top