How to enable 'Kaby Lake' Intel 6xx Graphics (10.12.6+)

Discussion in 'Graphics' started by tonymacx86, Jun 20, 2017.

  1. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    179,712
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 4, 2017 at 2:32 AM #111
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    179,712
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    No advice possible without "Problem Reporting" files.
     
  2. RumpelHumpel

    RumpelHumpel

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    32
    Motherboard:
    Asus ROG Strix z370-i
    CPU:
    I7 8700
    Graphics:
    GTX 1080
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Sep 5, 2017 at 11:33 AM #112
    RumpelHumpel

    RumpelHumpel

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    32
    Motherboard:
    Asus ROG Strix z370-i
    CPU:
    I7 8700
    Graphics:
    GTX 1080
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Strange.
    I have the exact same hardware config like you and I have not glitches.
    The only problem is refresh rate higher then 60 hz...
     
  3. MiguelMP

    MiguelMP

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    6
    Motherboard:
    Gigabyte B250N Phoenix-WIFI
    CPU:
    i5 7400
    Graphics:
    HD630
    Sep 5, 2017 at 2:02 PM #113
    MiguelMP

    MiguelMP

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    6
    Motherboard:
    Gigabyte B250N Phoenix-WIFI
    CPU:
    i5 7400
    Graphics:
    HD630
    The glitches I have are these little dots on the upper right of the screen (see the attached photo) when I leave a fullscreen app.
    Can you upload your clover folder so I can take a look to see if I'm missing something?

    EDIT: I don't have have any kexts installed in /System/Library/Extensions/ (apart from the ones that come with macos). I have all the extra kexts in the EFI partition. Does that make any difference?
     

    Attached Files:

    • corruption.jpg  (1.8 MB, 130 views)
    Last edited: Sep 5, 2017
  4. RumpelHumpel

    RumpelHumpel

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    32
    Motherboard:
    Asus ROG Strix z370-i
    CPU:
    I7 8700
    Graphics:
    GTX 1080
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Sep 6, 2017 at 7:27 PM #114
    RumpelHumpel

    RumpelHumpel

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    32
    Motherboard:
    Asus ROG Strix z370-i
    CPU:
    I7 8700
    Graphics:
    GTX 1080
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Hi
    attached my clover folder.
    I installed everything to S/L/E
     

    Attached Files:

  5. LinkinPark879

    LinkinPark879

    Joined:
    Jul 22, 2017
    Messages:
    6
    Motherboard:
    Gigabyte B250N Phoenix-WIFI
    CPU:
    Intel-Core-i5-7500
    Graphics:
    integration HD630
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 8, 2017 at 8:20 AM #115
    LinkinPark879

    LinkinPark879

    Joined:
    Jul 22, 2017
    Messages:
    6
    Motherboard:
    Gigabyte B250N Phoenix-WIFI
    CPU:
    Intel-Core-i5-7500
    Graphics:
    integration HD630
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    @RehabMan Try your method, no work either. Glitches still appear on menubar icon.

    Here is files including in CLOVER folder && ioreg file && config.plist
    .
    ├── ACPI
    │ ├── WINDOWS
    │ ├── origin
    │ │ ├── DSDT-or.aml
    │ │ └── DSDT-pa0.aml
    │ └── patched
    │ ├── SSDT-HDEF-HDAS-1.aml
    │ └── SSDT-HDMI-HD630.aml
    ├── CLOVERX64.efi
    ├── OEM
    │ └── SystemProductName
    │ ├── ACPI
    │ │ ├── origin
    │ │ └── patched
    │ ├── ROM
    │ ├── UEFI
    │ │ ├── ACPI
    │ │ │ ├── origin
    │ │ │ └── patched
    │ │ ├── config.plist
    │ │ └── kexts
    │ │ ├── 10.6
    │ │ ├── 10.7
    │ │ ├── 10.8
    │ │ └── Other
    │ ├── config.plist
    │ └── kexts
    │ ├── 10.6
    │ ├── 10.7
    │ ├── 10.8
    │ └── Other
    ├── ROM
    ├── config.plist
    ├── doc
    │ ├── HowToFixDsdt.txt
    │ ├── HowToInstallOSX.txt
    │ ├── UEFI\ boot\ with\ Clover.rtf
    │ ├── bcfg.txt
    │ └── boot1f32-install.sh
    ├── drivers64UEFI
    │ ├── AppleImageCodec-64.efi
    │ ├── AppleKeyAggregator-64.efi
    │ ├── AppleUITheme-64.efi
    │ ├── DataHubDxe-64.efi
    │ ├── EmuVariableUefi-64.efi
    │ ├── FSInject-64.efi
    │ ├── FirmwareVolume-64.efi
    │ ├── OsxAptioFix2Drv-64.efi
    │ ├── OsxFatBinaryDrv-64.efi
    │ ├── SMCHelper-64.efi
    │ └── VBoxHfs-64.efi
    ├── kexts
    │ ├── 10.10
    │ ├── 10.11
    │ ├── 10.12
    │ ├── 10.6
    │ ├── 10.7
    │ ├── 10.8
    │ ├── 10.9
    │ └── Other
    │ ├── FakeSMC.kext
    │ │ └── Contents
    │ │ ├── Info.plist
    │ │ └── MacOS
    │ │ └── FakeSMC
    │ ├── FakeSMC_ACPISensors.kext
    │ │ └── Contents
    │ ├── FakeSMC_CPUSensors.kext
    │ │ └── Contents
    │ │ ├── Info.plist
    │ │ └── MacOS
    │ │ └── CPUSensors
    │ ├── FakeSMC_LPCSensors.kext
    │ │ └── Contents
    │ │ ├── Info.plist
    │ │ └── MacOS
    │ │ └── LPCSensors
    │ ├── IONVMeFamily.kext
    │ │ └── Contents
    │ │ ├── Info.plist
    │ │ ├── MacOS
    │ │ │ └── IONVMeFamily
    │ │ ├── _CodeSignature
    │ │ │ └── CodeResources
    │ │ └── version.plist
    │ ├── IntelMausiEthernet.kext
    │ │ └── Contents
    │ │ ├── Info.plist
    │ │ └── MacOS
    │ │ └── IntelMausiEthernet
    │ ├── USBInjectAll.kext
    │ │ └── Contents
    │ │ ├── Info.plist
    │ │ └── MacOS
    │ │ └── USBInjectAll
    │ ├── VoodooPS2Controller.kext
    │ │ └── Contents
    │ │ ├── Info.plist
    │ │ ├── MacOS
    │ │ │ └── VoodooPS2Controller
    │ │ └── PlugIns
    │ │ ├── VoodooPS2Keyboard.kext
    │ │ │ └── Contents
    │ │ │ ├── Info.plist
    │ │ │ └── MacOS
    │ │ │ └── VoodooPS2Keyboard
    │ │ ├── VoodooPS2Mouse.kext
    │ │ │ └── Contents
    │ │ │ ├── Info.plist
    │ │ │ └── MacOS
    │ │ │ └── VoodooPS2Mouse
    │ │ └── VoodooPS2Trackpad.kext
    │ │ └── Contents
    │ │ ├── Info.plist
    │ │ └── MacOS
    │ │ └── VoodooPS2Trackpad
    │ └── XHCI-200-series-injector.kext
    │ └── Contents
    │ └── Info.plist
    ├── misc
    │ └── debug.log
    ├── themes ……
    └── tools
    ├── Shell.inf
    ├── Shell32.efi
    ├── Shell64.efi
    ├── Shell64U.efi
    └── bdmesg.efi
     

    Attached Files:

  6. MiguelMP

    MiguelMP

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    6
    Motherboard:
    Gigabyte B250N Phoenix-WIFI
    CPU:
    i5 7400
    Graphics:
    HD630
    Sep 8, 2017 at 11:25 PM #116
    MiguelMP

    MiguelMP

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    6
    Motherboard:
    Gigabyte B250N Phoenix-WIFI
    CPU:
    i5 7400
    Graphics:
    HD630
    Thanks. I tried your files and I still get the glitches.

    @LinkinPark879The only way it works for me (without any glitch), is on the latest High Sierra beta using iMac's 18.1 smbios and by not injecting intel. If I inject I get a turquoise screen when rebooting.
     
  7. Eskill

    Eskill

    Joined:
    Jul 20, 2017
    Messages:
    16
    Motherboard:
    GA-Z270N Wifi
    CPU:
    i7-7700k
    Mac:
    MacBook Pro
    Sep 14, 2017 at 2:02 PM #117
    Eskill

    Eskill

    Joined:
    Jul 20, 2017
    Messages:
    16
    Motherboard:
    GA-Z270N Wifi
    CPU:
    i7-7700k
    Mac:
    MacBook Pro
    Finally got this installed right. But now I have a problem with dual monitor. Works sometimes, sometimes not. Both HDMI
     
  8. Furtwangler

    Furtwangler

    Joined:
    Sep 17, 2017
    Messages:
    7
    CPU:
    Intel i7-7700
    Graphics:
    HD630
    Sep 17, 2017 at 9:38 AM #118
    Furtwangler

    Furtwangler

    Joined:
    Sep 17, 2017
    Messages:
    7
    CPU:
    Intel i7-7700
    Graphics:
    HD630
    I have a dell business computer Optiplex 7050 with Intel i7-7700 and HD630.
    And I could not enable the full power of HD630 which has only 7mb graphic memories.
    My system verision is 10.12.6
    I'm so appreciated anyone can help me figure out the problem and here's my clover config
    Thanks for your help
     

    Attached Files:

    Last edited: Sep 17, 2017
  9. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    179,712
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 17, 2017 at 3:28 PM #119
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    179,712
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Set config.plist/Devices/FakeID/IntelGFX=0x59128086
     
  10. Furtwangler

    Furtwangler

    Joined:
    Sep 17, 2017
    Messages:
    7
    CPU:
    Intel i7-7700
    Graphics:
    HD630
    Sep 18, 2017 at 7:18 AM #120
    Furtwangler

    Furtwangler

    Joined:
    Sep 17, 2017
    Messages:
    7
    CPU:
    Intel i7-7700
    Graphics:
    HD630
    Very appreciated to your help, but it still doesn't work and the log still said that
    "[IGPU] Graphics driver failed to load: could not register with Framebuffer driver!"
     

    Attached Files:

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice