How to do a clean macOS High Sierra install

Discussion in 'High Sierra Desktop Support' started by Astrorion26, Sep 29, 2017.

  1. jsorrell84

    jsorrell84

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    1
    Oct 6, 2017 at 1:20 AM #21
    jsorrell84

    jsorrell84

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    1
    Hi! I have a very similar system to yours. Could you please share your config.plist information? I'm having trouble getting my system up and running :(
     
  2. Astrorion26

    Astrorion26

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    55
    Mobo:
    Gigabyte G1 Z170X Gaming 6
    CPU:
    Intel i5-6500 Skylake Processor
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 960 4GB G1 Gaming OC Edition Windforce 3x
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 6, 2017 at 8:29 AM #22
    Astrorion26

    Astrorion26

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    55
    Mobo:
    Gigabyte G1 Z170X Gaming 6
    CPU:
    Intel i5-6500 Skylake Processor
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 960 4GB G1 Gaming OC Edition Windforce 3x
    Mobile Phone:
    Android
    Exactly what issues are you experiencing? I created this config.plist for you to the best of my abilities, you may have to edit it some more but it is based off of mine, except it has a different serial number and I did all the checks for you. It should enable USB and also audio just install AppleALC.kext, Lilu.kext and USBInjectAll.kext to /System/Library/Extensions using Kext Utility and install realtekALC.kext and NVWebDriverLibValFix.kext to /EFI/CLOVER/kexts/other/. NVWebDriverLibValFix.kext is what got my graphics working and also NvidiaSingle should be set to true in config.plist which I already did for you. Let me know if you got it working ;)
     
    denniskupec likes this.

    Attached Files:

  3. Macmagoo

    Macmagoo

    Joined:
    Mar 13, 2017
    Messages:
    73
    Mobo:
    Asus Maximus Hero Viii
    CPU:
    Intel Skylake i7 6700K
    Graphics:
    EVGA Nvidia GTX 980TI
    Mac:
    iMac, Mac mini, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 6, 2017 at 10:31 AM #23
    Macmagoo

    Macmagoo

    Joined:
    Mar 13, 2017
    Messages:
    73
    Mobo:
    Asus Maximus Hero Viii
    CPU:
    Intel Skylake i7 6700K
    Graphics:
    EVGA Nvidia GTX 980TI
    Mac:
    iMac, Mac mini, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I have tried it and if I boot from the USB via the bios option I get a black screen and nothing happens. If I boot from Clover using the External option I get the Apple but the bar only goes up to about 80% then stops.
     
  4. Astrorion26

    Astrorion26

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    55
    Mobo:
    Gigabyte G1 Z170X Gaming 6
    CPU:
    Intel i5-6500 Skylake Processor
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 960 4GB G1 Gaming OC Edition Windforce 3x
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 6, 2017 at 12:57 PM #24
    Astrorion26

    Astrorion26

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    55
    Mobo:
    Gigabyte G1 Z170X Gaming 6
    CPU:
    Intel i5-6500 Skylake Processor
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 960 4GB G1 Gaming OC Edition Windforce 3x
    Mobile Phone:
    Android
    You tried the graphics fix I mentioned above? If so then you could try this guide if mine isn't working, different people seem be getting different fixes for the Nvidia graphics issues present in macOS High Sierra
     
  5. Macmagoo

    Macmagoo

    Joined:
    Mar 13, 2017
    Messages:
    73
    Mobo:
    Asus Maximus Hero Viii
    CPU:
    Intel Skylake i7 6700K
    Graphics:
    EVGA Nvidia GTX 980TI
    Mac:
    iMac, Mac mini, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 6, 2017 at 3:46 PM #25
    Macmagoo

    Macmagoo

    Joined:
    Mar 13, 2017
    Messages:
    73
    Mobo:
    Asus Maximus Hero Viii
    CPU:
    Intel Skylake i7 6700K
    Graphics:
    EVGA Nvidia GTX 980TI
    Mac:
    iMac, Mac mini, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Tried a couple of options and the issue I have is a bit strange. I went into the Bios and disabled all boot options except the USB. I selected the EFI boot option for the USB. It does not boot from the USB it goes into Clover and gives me the External option. If I select that it goes up to about 80% then stops.
     
    Last edited: Oct 6, 2017
  6. johbot909

    johbot909

    Joined:
    Oct 23, 2013
    Messages:
    4
    Mobo:
    Windows 7
    CPU:
    i5-3570 intel
    Graphics:
    Geforce gxt660
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 6, 2017 at 6:20 PM #26
    johbot909

    johbot909

    Joined:
    Oct 23, 2013
    Messages:
    4
    Mobo:
    Windows 7
    CPU:
    i5-3570 intel
    Graphics:
    Geforce gxt660
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Hi
    I keep downloading the 14mb update file. How do I get the 4gb one?
     
  7. macbellota

    macbellota

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Messages:
    14
    Mobo:
    OS X
    CPU:
    Intel I5 4670K
    Graphics:
    HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 6, 2017 at 7:38 PM #27
    macbellota

    macbellota

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Messages:
    14
    Mobo:
    OS X
    CPU:
    Intel I5 4670K
    Graphics:
    HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Friend you hit the spot.

    With including OsxAptioFixDrv everything started again.

    Thanks for the help
     
    Astrorion26 likes this.
  8. Astrorion26

    Astrorion26

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    55
    Mobo:
    Gigabyte G1 Z170X Gaming 6
    CPU:
    Intel i5-6500 Skylake Processor
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 960 4GB G1 Gaming OC Edition Windforce 3x
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 7, 2017 at 8:21 AM #28
    Astrorion26

    Astrorion26

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    55
    Mobo:
    Gigabyte G1 Z170X Gaming 6
    CPU:
    Intel i5-6500 Skylake Processor
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 960 4GB G1 Gaming OC Edition Windforce 3x
    Mobile Phone:
    Android
    Boot in verbose mode and tell me what your getting
     
  9. Astrorion26

    Astrorion26

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    55
    Mobo:
    Gigabyte G1 Z170X Gaming 6
    CPU:
    Intel i5-6500 Skylake Processor
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 960 4GB G1 Gaming OC Edition Windforce 3x
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 7, 2017 at 8:24 AM #29
    Astrorion26

    Astrorion26

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    55
    Mobo:
    Gigabyte G1 Z170X Gaming 6
    CPU:
    Intel i5-6500 Skylake Processor
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 960 4GB G1 Gaming OC Edition Windforce 3x
    Mobile Phone:
    Android
  10. Macmagoo

    Macmagoo

    Joined:
    Mar 13, 2017
    Messages:
    73
    Mobo:
    Asus Maximus Hero Viii
    CPU:
    Intel Skylake i7 6700K
    Graphics:
    EVGA Nvidia GTX 980TI
    Mac:
    iMac, Mac mini, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 7, 2017 at 7:05 PM #30
    Macmagoo

    Macmagoo

    Joined:
    Mar 13, 2017
    Messages:
    73
    Mobo:
    Asus Maximus Hero Viii
    CPU:
    Intel Skylake i7 6700K
    Graphics:
    EVGA Nvidia GTX 980TI
    Mac:
    iMac, Mac mini, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Pictures of verbose mode attached. I took a picture if it stopped for any decent amount of time. The last one was where it stopped completely. Thanks for helping.

    No1.jpg No2.jpg No3.jpg NO4.jpg No5.jpg
     

Share This Page