How to build your own iMac Pro [Successful Build/Extended Guide]

Discussion in 'High Sierra Desktop Guides' started by kgp, Aug 13, 2017.

  1. ddsmith11111993

    ddsmith11111993

    Joined:
    Jan 27, 2018
    Messages:
    34
    Motherboard:
    ASUS x299 Deluxe
    CPU:
    i9-7940x
    Graphics:
    Vega 64
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Dec 6, 2018 at 7:01 PM #11611
    ddsmith11111993

    ddsmith11111993

    Joined:
    Jan 27, 2018
    Messages:
    34
    Motherboard:
    ASUS x299 Deluxe
    CPU:
    i9-7940x
    Graphics:
    Vega 64
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Did
    Success!

    Successfully running the Sapphire Vega 64 Nitro+ alongside a reference design Nvidia Titan Xp. Disabled the Vega under Windows and basically did nothing at all in MacOs. Because of some weirdness with booting, I use a single cable and swap them out between the cards depending on what I want to boot. When I have it connected to the Nvidia card, clover looks super sharp but then the MacOs boot fails.
    If someone has any suggestion on Clover configurations for such a constellation so you can just keep both cables connected, please share (nv_disable?). Otherwise, I'm totally happy to be able to use a single machine for both tasks with the best performance from both companies.

    Now someone needs to prevent me from buying an RTX 2080Ti...
     
    Last edited: Dec 6, 2018 at 8:14 PM
  2. drzaphod

    drzaphod

    Joined:
    Jun 15, 2012
    Messages:
    10
    Motherboard:
    ASUS Prime X299 Deluxe
    CPU:
    i9 7900X
    Graphics:
    Vega 64
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 6, 2018 at 9:20 PM #11612
    drzaphod

    drzaphod

    Joined:
    Jun 15, 2012
    Messages:
    10
    Motherboard:
    ASUS Prime X299 Deluxe
    CPU:
    i9 7900X
    Graphics:
    Vega 64
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    I have been running my iMac Pro Hackintosh for a while now without any problems. Nice and good. Suddenly a couple fo days ago it had freezed completely and I needed to force restart the computer. The POST became very, very and completely impossible to enter. After about 10 minutes if finally loaded the Clover EFI and that was very slow.
    Tried to update to latest firmware version of the card and it had no effect.
    I then loaded Optimizaed Desfaults and the UEFI BIOS became workable again. Did all the setting again and hoped I could go back in to my Hackingtosh. But it won't load now at all.
    If I set the CSM to Disable I can not see any other drive than the one with the Windows EFI Boot. Enable I can see the Clover EFI boot drive.
    I have cleared the Secure Boot keys so that should not stop the process.
    I have also tried to boot up from a USB stick but that can't be done ether.
    I am now stuck and can only run Windows and can't access my Mac OS Hackintosh.
    What can have gone wrong and how do I fix it. Any ideas anyone?
     
  3. oli.mathieu

    oli.mathieu

    Joined:
    Jul 20, 2014
    Messages:
    167
    Motherboard:
    X299 UD4 PRO
    CPU:
    i9-7900
    Graphics:
    GTX 1080 Ti
    Dec 7, 2018 at 6:00 AM #11613
    oli.mathieu

    oli.mathieu

    Joined:
    Jul 20, 2014
    Messages:
    167
    Motherboard:
    X299 UD4 PRO
    CPU:
    i9-7900
    Graphics:
    GTX 1080 Ti
    Thanks, I learn a lot from you
    Have a nice day
     
    kgp likes this.
  4. flymovies

    flymovies

    Joined:
    Jun 14, 2017
    Messages:
    158
    Motherboard:
    Asus X299 Prime Deluxe
    CPU:
    i9-7900x
    Graphics:
    Vega & RTX 2080 Ti
    Dec 7, 2018 at 3:39 PM #11614
    flymovies

    flymovies

    Joined:
    Jun 14, 2017
    Messages:
    158
    Motherboard:
    Asus X299 Prime Deluxe
    CPU:
    i9-7900x
    Graphics:
    Vega & RTX 2080 Ti
    @kgp First of all let me thank you again for taking care of my EFI folder during our test phase. I have now returned to normal DP 1.4 operation and I have followed your progress thoroughly. It is a shame you could not succeed until now and I am sorry for you, because there is a lot of effort involved.

    Meanwhile I would have a theoretical question for you: With the DSDT and AML implementations in the EFI folder, would my system survive the 10.14.2 update or does the EFI folder need rebuild after the update?

    Thanks a lot for clarification and have a nice weekend!
     
  5. kgp

    kgp

    Joined:
    May 30, 2014
    Messages:
    5,928
    Motherboard:
    Asus Prime X299 Deluxe
    CPU:
    i9-7980XE
    Graphics:
    Vega 64
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 7, 2018 at 5:51 PM #11615
    kgp

    kgp

    Joined:
    May 30, 2014
    Messages:
    5,928
    Motherboard:
    Asus Prime X299 Deluxe
    CPU:
    i9-7980XE
    Graphics:
    Vega 64
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    It should survive the 10.14.2 update.
     
    flymovies likes this.
  6. sahbig

    sahbig

    Joined:
    Jul 19, 2018
    Messages:
    2
    Motherboard:
    EVGA X299 mATX
    CPU:
    i7 Skylake-X
    Graphics:
    AMD Vega 64 FE
    Dec 8, 2018 at 6:10 AM #11616
    sahbig

    sahbig

    Joined:
    Jul 19, 2018
    Messages:
    2
    Motherboard:
    EVGA X299 mATX
    CPU:
    i7 Skylake-X
    Graphics:
    AMD Vega 64 FE
    My hack wakes up because of this :



    (AppleACPIPlatform) AppleACPIPlatformPower Wake reason: RP02 PXSX RP04 PXSX RP06 PXSX RP08 ............



    I’m not sure what to do about these ports
     
  7. flymovies

    flymovies

    Joined:
    Jun 14, 2017
    Messages:
    158
    Motherboard:
    Asus X299 Prime Deluxe
    CPU:
    i9-7900x
    Graphics:
    Vega & RTX 2080 Ti
    Dec 8, 2018 at 12:54 PM #11617
    flymovies

    flymovies

    Joined:
    Jun 14, 2017
    Messages:
    158
    Motherboard:
    Asus X299 Prime Deluxe
    CPU:
    i9-7900x
    Graphics:
    Vega & RTX 2080 Ti
    I have a RTX2080Ti ... don't buy it, really, don't buy it :angel:

    Glad, you have succeeded with your build!
     
  8. flymovies

    flymovies

    Joined:
    Jun 14, 2017
    Messages:
    158
    Motherboard:
    Asus X299 Prime Deluxe
    CPU:
    i9-7900x
    Graphics:
    Vega & RTX 2080 Ti
    Dec 8, 2018 at 12:57 PM #11618
    flymovies

    flymovies

    Joined:
    Jun 14, 2017
    Messages:
    158
    Motherboard:
    Asus X299 Prime Deluxe
    CPU:
    i9-7900x
    Graphics:
    Vega & RTX 2080 Ti
    Thanks a lot, it is still working :)
     
  9. ddsmith11111993

    ddsmith11111993

    Joined:
    Jan 27, 2018
    Messages:
    34
    Motherboard:
    ASUS x299 Deluxe
    CPU:
    i9-7940x
    Graphics:
    Vega 64
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Dec 8, 2018 at 2:24 PM #11619
    ddsmith11111993

    ddsmith11111993

    Joined:
    Jan 27, 2018
    Messages:
    34
    Motherboard:
    ASUS x299 Deluxe
    CPU:
    i9-7940x
    Graphics:
    Vega 64
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    why's that?
     
  10. flymovies

    flymovies

    Joined:
    Jun 14, 2017
    Messages:
    158
    Motherboard:
    Asus X299 Prime Deluxe
    CPU:
    i9-7900x
    Graphics:
    Vega & RTX 2080 Ti
    Dec 8, 2018 at 5:02 PM #11620
    flymovies

    flymovies

    Joined:
    Jun 14, 2017
    Messages:
    158
    Motherboard:
    Asus X299 Prime Deluxe
    CPU:
    i9-7900x
    Graphics:
    Vega & RTX 2080 Ti
    Just wanted to save you some money - it is sooo expensive...

    But no, you can go ahead - it is a beautifully powerful card!
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice