Contribute
Register

<< Solved >> how to avoid 2 Windows entries in Opencore

Joined
Feb 2, 2015
Messages
41
Motherboard
Gigabyte Z170x - Gaming 7
CPU
Intel Skylake 6700K
Graphics
GTX1080
Mobile Phone
  1. Android
Hi...

After make some changes in my config.plist, i have 2 windows entries.

What I did was to add \EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi to Misc>Blessoverride. With that I avoid Bluescreen when booting Windows from OpenCore entries.

But now I have 2 entries, and I have no idea how to eliminate one .....


Any idea?
 
Joined
Feb 2, 2015
Messages
41
Motherboard
Gigabyte Z170x - Gaming 7
CPU
Intel Skylake 6700K
Graphics
GTX1080
Mobile Phone
  1. Android
Captura de pantalla 2021-08-13 a las 20.36.47.png



Do I need to put another line like is shown but with the address of the windows bootloader? and delete the line in "Misc> Blessoverride" => \EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi


or that is not possible?

I hate to see 2 windows entries !!!! :p

thank in advance
 
Joined
Feb 2, 2015
Messages
41
Motherboard
Gigabyte Z170x - Gaming 7
CPU
Intel Skylake 6700K
Graphics
GTX1080
Mobile Phone
  1. Android
I think you don't need Bless Overrride, remove Windows entry from there.

What do you have in Scan Policy?

Removing Bless Override, the single Windows entry boots fine?
if I remove Bless override, windows does't boot, get blue screen (acpi error). A person told me to do that and now I can boot windows flawlessly, but I have now 2 Windows entries :(

In scan policy I have not done anything, I don't know what to do....

Thanks for you help
 
Joined
Dec 10, 2010
Messages
736
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Elite
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
if I remove Bless override, windows does't boot, get blue screen (acpi error). A person told me to do that and now I can boot windows flawlessly, but I have now 2 Windows entries :(

In scan policy I have not done anything, I don't know what to do....

Thanks for you help
But what value do you have now in ScanPolicy?
Misc >> Security >> ScanPolicy in config.plist.
 
Joined
Feb 2, 2015
Messages
41
Motherboard
Gigabyte Z170x - Gaming 7
CPU
Intel Skylake 6700K
Graphics
GTX1080
Mobile Phone
  1. Android
But what value do you have now in ScanPolicy?
Misc >> Security >> ScanPolicy in config.plist.
This is what I have:


Captura de pantalla 2021-08-18 a las 9.30.33.png



And this is may EFI with microsoft folder inside:

Captura de pantalla 2021-08-18 a las 9.33.37.png



Thanks
 
Joined
Dec 10, 2010
Messages
736
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Elite
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
No, each Os are in different disks.

thanks ;)
Next time you upload an EFI folder, please remove the content of Resources/Audio and Resources/Image to have a lighter zip.

I've changed ScanPolicy value, try this config.plist (replace current) and tell me if there is a single working windows entry.
 

Attachments

  • config.plist
    18.5 KB · Views: 17
Joined
Feb 2, 2015
Messages
41
Motherboard
Gigabyte Z170x - Gaming 7
CPU
Intel Skylake 6700K
Graphics
GTX1080
Mobile Phone
  1. Android
Next time you upload an EFI folder, please remove the content of Resources/Audio and Resources/Image to have a lighter zip.

I've changed ScanPolicy value, try this config.plist (replace current) and tell me if there is a single working windows entry.
Hi, sorry for the inconvenient.

Only I have a single MacOs entry right now. No windows entry.


Thanks
 
Top