Hissing sound from USB Audio Interface

Discussion in 'Audio' started by ptrklv, Apr 14, 2017.

  1. ptrklv

    ptrklv

    Joined:
    Mar 27, 2017
    Messages:
    1
    Apr 14, 2017 at 7:37 PM #1
    ptrklv

    ptrklv

    Joined:
    Mar 27, 2017
    Messages:
    1
    Hi, I am trying to find a solution for the hissing annoying sound appearing in both inputs/outputs of my audio interface. I have used two audio interfaces (Tascam 4x4 and NI Complete 6) and two pairs of monitors (Genelec 8010 and KRK Rokit 6) and they all receive this particular noise. First, I thought it might be some grounding issue, but after applying all necessary action to avoid the hissing was still constant and I could hear in it the sounds of the computer's internal action (apps loading, browsing in finder, even mouse roll). Then I have come to idea that it might be a bad USB slot so I bought an extra PCI USB 2.0. USB slot, however the problem still remained.
    I have uploaded the hissing sound here on souncloud

    https://soundcloud.com/user-712417860/hissing-audio

    Do you have any idea from where its this noise coming from or similar experience to help me fix this problem?

    Thank you in advance!

    here are some of my basic specs:
    CoreAudio
    OS X Yosemite
    3,39 GHz Intel Core i5
    8 GB 1333 MHz DDR3
    NVIDIA GeForce GT 610 1024 MB
     
  2. TeK9Samurai

    TeK9Samurai

    Joined:
    Apr 9, 2013
    Messages:
    42
    Mobo:
    GA-Z170X-UD5 TH
    CPU:
    i7-6700K
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1080 XTREME
    Mobile Phone:
    Android
    Apr 17, 2017 at 7:21 PM #2
    TeK9Samurai

    TeK9Samurai

    Joined:
    Apr 9, 2013
    Messages:
    42
    Mobo:
    GA-Z170X-UD5 TH
    CPU:
    i7-6700K
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1080 XTREME
    Mobile Phone:
    Android
    I had a similar issue with my SoundBlaster Omni 5.1. The Omni offers either optical or 5.1 separate channel. I prefer the latter but optical was the only one that would work with the connected receiver without hissing. Eventually decided to wipe and start clean after numerous upgrades. With the latest drivers installed, no more hissing on 5.1.
     
  3. brutwurm

    brutwurm

    Joined:
    Sep 11, 2017
    Messages:
    64
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 7, 2017 at 10:36 PM #3
    brutwurm

    brutwurm

    Joined:
    Sep 11, 2017
    Messages:
    64
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Could you fix the issue?

    I have the same issue on Sierra with my onboard/front audio and my firewire 400 interface has similar problems.

    The onvoard audio of my Asus Maximus IX is hissing like hell.

    The hiss is constantly loud and independent of the volume buttons.

    The front audio on my PC casing emitts UFO-like chaotic sound only.

    My firewire interface, Metric Halo Mobile I/O, Fw 400 is having the same loud noise on the right speaker and the left speaker is cobsiderably lower in volume.

    Any help/solutions?
     

Share This Page