Contribute
Register

High Sierra kernel panic on install

Joined
Sep 8, 2013
Messages
13
Motherboard
GA-z77-ds3h
CPU
i5 3470
Graphics
GTX 960
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hey guys,

I am trying to fresh install HS from a usb, I have a working Sierra drive and installing HS on a separate drive.
However, on boot, I receive a kernel panic and a reboot. I tried several boot options, always ending up with the same results. I have a gtx 960 graphics card, dunno if it’s related to that. Anyway the attached image shows the result I receive.
Please can anyone help here?

image.jpg
 
Joined
Jan 21, 2016
Messages
17
Motherboard
Asus P8B75-M
CPU
i5-3570
Graphics
gtx750ti
same problem here, mine goes a bit further but i get some details that have no use to me, maybe you know how to scroll during boot?? mybe i can check errors (it could be the same as yours)
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
13
Motherboard
GA-z77-ds3h
CPU
i5 3470
Graphics
GTX 960
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Guys please help, I've tried a shitload of combinations with the same result everytime, even tried to make the bootable disk again with same result. exactly same result. :(
 
Joined
Nov 30, 2016
Messages
83
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X Gaming 7
CPU
Skylake i7 6700K 4.00 GHZ Unlocked
Graphics
Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5 4 GB
Mac
MacBook, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
I am getting the same when trying the update on my desktop. Have not found a solution yet
 
Joined
Jul 31, 2015
Messages
16
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Are you using the same kexts in your Clover/kexts/ folder as you use for booting your working sierra install?

Did you use realtekALC method for audio on sierra? and are those kexts or kext-patch entries present in your config.plist while booting the installer for HS? If so then remove them.
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
13
Motherboard
GA-z77-ds3h
CPU
i5 3470
Graphics
GTX 960
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Are you using the same kexts in your Clover/kexts/ folder as you use for booting your working sierra install?

Did you use realtekALC method for audio on sierra? and are those kexts or kext-patch entries present in your config.plist while booting the installer for HS? If so then remove them.
I used the same kexts on the usb stick as instructed in the tutorial to make a bootable usb stick (this one "https://www.tonymacx86.com/threads/how-to-create-a-macos-high-sierra-public-beta-installation-usb.225520/ ").

do you mean i should keep the kexts folder empty?
 
Joined
Oct 15, 2017
Messages
8
Motherboard
Asus H170 Pro Gaming
CPU
Intel i5 6500
Graphics
GTX 1060
Here's a screenshot of what I see before the System reboots. Have not found what the problem is. I'm doing a fresh install of HS btw.
 

Attachments

Joined
Jul 31, 2015
Messages
16
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I used the same kexts on the usb stick as instructed in the tutorial to make a bootable usb stick (this one "https://www.tonymacx86.com/threads/how-to-create-a-macos-high-sierra-public-beta-installation-usb.225520/ ").

do you mean i should keep the kexts folder empty?
Create a USB stick using this guide - https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/

Remove all kexts from the kexts folder apart from FakeSMC, NullCPU(if needed) or your usb injector. Make sure clover is also not patching any kexts on the fly.

If this still doesn't work, then drop files on by one from driversUEFI64 folder and keep your config.plist as simple as possible.

Try this and let me know what works and what does not. It's elimination by trial and error.

Also it might be a good idea to try different USB ports.
 
Top