Contribute
Register

High Sierra freezing - GA-Z68XP-UD4 with GTX760

Joined
Dec 29, 2011
Messages
77
Motherboard
GA-Z68XP-UD4 F6
CPU
Intel i7 2600k
Graphics
MSI GTX 980 Twin Frozr (nvidia web drivers)
Mac
iMac, MacBook, Mac Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
Successful install, everything works perfectly fine.

I have another SSD with El Capi, no problems at all.

Did not get freezing while working, only when left on screen saver so far (did not get a lot of time on computer since tho). sleep is disabled.

Screen Shot 2018-04-08 at 7.01.52 AM.png

Obviously, no record in console when freezing occurs (look at times, they show the same msg until reboot the day after) :

Screen Shot 2018-04-08 at 7.03.18 AM.png

Hardware :

Gigabyte GA-Z68XP-UD4 (F6) with 16gb 1600Mhz
Intel i7-2600k (no OC)
MSI Nvidia GTX 760 Twin Frozr (no OC) (works OOB without any extra drivers)
Kingston 240Gb SSD for OS & Soft
WD Black 2TB Data

Install Method : Unibeast as per tonymac guide.

Post install : Installed clover Legacy + Changed definition to imac 13,1. Nothing else.

Config.plist included as attached file

Bios (GA Award) changes :

Optimized default
OS : EFI
Memory And CPU Profiler : Profile 1
Sata : AHCI
ACPI : S3(STR)
eXtreme HD : Disabled
HPET : 64bit
Virtualisation : disabled

Other details :

Fresh install 10.3.4

When it freezes, I need to force it off (power for 10s or reset). When I turn it back on I get a reboot loop of 2 seconds that doesn't even reach the award bios screen until I unplug, remove the battery to reset bios and start over, then it works.

Clover is working fine but it is akward, it first loads an empty menu, I need to exit that one for it to load a 2nd time with my drives detected. There is only 1 drive connected and even if I repartition and format and re-install from scratch it still does that. (but if that is not causing my freezing problem, I don't care)


Anything else I should check?
 

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
16,806
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Successful install, everything works perfectly fine.

I have another SSD with El Capi, no problems at all.

Did not get freezing while working, only when left on screen saver so far (did not get a lot of time on computer since tho). sleep is disabled.

View attachment 323967

Obviously, no record in console when freezing occurs (look at times, they show the same msg until reboot the day after) :

View attachment 323968

Hardware :

Gigabyte GA-Z68XP-UD4 (F6) with 16gb 1600Mhz
Intel i7-2600k (no OC)
MSI Nvidia GTX 760 Twin Frozr (no OC) (works OOB without any extra drivers)
Kingston 240Gb SSD for OS & Soft
WD Black 2TB Data

Install Method : Unibeast as per tonymac guide.

Post install : Installed clover Legacy + Changed definition to imac 13,1. Nothing else.

Config.plist included as attached file

Bios (GA Award) changes :

Optimized default
OS : EFI
Memory And CPU Profiler : Profile 1
Sata : AHCI
ACPI : S3(STR)
eXtreme HD : Disabled
HPET : 64bit
Virtualisation : disabled

Other details :

Fresh install 10.3.4

When it freezes, I need to force it off (power for 10s or reset). When I turn it back on I get a reboot loop of 2 seconds that doesn't even reach the award bios screen until I unplug, remove the battery to reset bios and start over, then it works.

Clover is working fine but it is akward, it first loads an empty menu, I need to exit that one for it to load a 2nd time with my drives detected. There is only 1 drive connected and even if I repartition and format and re-install from scratch it still does that. (but if that is not causing my freezing problem, I don't care)


Anything else I should check?
I have moved your post to desktop support for you
 
Joined
Dec 29, 2011
Messages
77
Motherboard
GA-Z68XP-UD4 F6
CPU
Intel i7 2600k
Graphics
MSI GTX 980 Twin Frozr (nvidia web drivers)
Mac
iMac, MacBook, Mac Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
Joined
Apr 28, 2013
Messages
3
Motherboard
Gibabyte Z68XP-UD4
CPU
i7-2600K
Graphics
GTX 750 Ti
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Maybe the Sleep function is not working as it should.

Can I ask you how you managed to install or what guide you used? I have the same board and I cant install High Sierra.

Thanks in advance! :)
 
Top