High Sierra Desktop/Realtek AppleHDA Audio

Discussion in 'High Sierra Desktop Support' started by toleda, Jul 5, 2017.

  1. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 28, 2017 at 8:29 PM #51
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    See Troubleshooting/Problem Reporting, Post #1. Off topic.
     
  2. richp21

    richp21

    Joined:
    Feb 24, 2011
    Messages:
    2
    Graphics:
    GTX 950
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 28, 2017 at 10:13 PM #52
    richp21

    richp21

    Joined:
    Feb 24, 2011
    Messages:
    2
    Graphics:
    GTX 950
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Thank you very much!
     
  3. jiggajaydroid

    jiggajaydroid

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    10
    Mobo:
    Asus Z77 sabertooth
    CPU:
    I7 2700k @4.8
    Graphics:
    Gtx 660 ti
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 28, 2017 at 10:54 PM #53
    jiggajaydroid

    jiggajaydroid

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    10
    Mobo:
    Asus Z77 sabertooth
    CPU:
    I7 2700k @4.8
    Graphics:
    Gtx 660 ti
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Ok did some reading so what's happening is I pretty much need to boot into single user mode and rebuild cache since after I re run the script is that correct
     
  4. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 29, 2017 at 12:24 AM #54
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    No. Read the script output.
    See Post #51.
     
  5. jasperlevi

    jasperlevi

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    136
    Mobo:
    Gigabyte X99 UD4
    CPU:
    Intel i7 5820K
    Graphics:
    ASUS STRIX GeForce GTX 960 Overclocked 4 GB DDR5
    Mobile Phone:
    Android
    Sep 29, 2017 at 6:17 AM #55
    jasperlevi

    jasperlevi

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    136
    Mobo:
    Gigabyte X99 UD4
    CPU:
    Intel i7 5820K
    Graphics:
    ASUS STRIX GeForce GTX 960 Overclocked 4 GB DDR5
    Mobile Phone:
    Android
    Somehow not working. Terminal output on running the command gets stuck at one pont, and the Terminal window title keeps alternating between 'grep - audio_clover_alc-130.sh' and 'sh - audio_cloverALC-130.sh'. Please see the Terminal output below. I have tried several times, also with a fresh AppleHDA.kext. Nothing seems to be working.

    Code (Text):
    File: audio_cloverALC-130.command_v0.3
    Release Mode
    Password:
    EFI partition is mounted
    System Integrity Protection status: disabled.

    OK to patch
    Confirm Realtek ALC1150 (y/n): y
    Clover Audio ID Injection (y/n): y
    Use Audio ID: 1 (y/n): y

    Download ALC1150 files ...
      % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                     Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
    100 23555  100 23555    0     0  11554      0  0:00:02  0:00:02 --:--:-- 11557
    Edit config.plist/Devices/Audio/Inject/1
    Edit config.plist/SystemParameters/InjectKexts/YES
    Download kext patches
      % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                     Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
    100  1855  100  1855    0     0   1318      0  0:00:01  0:00:01 --:--:--  1318

     
     
  6. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 29, 2017 at 7:23 PM #56
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    config.plist is damaged. See No Audio Devices - Realtek ALC AppleHDA/Post #1/II. Problem Reporting. Post to thread linked with requested files attached.
     
  7. knightjp

    knightjp

    Joined:
    Jun 6, 2014
    Messages:
    17
    CPU:
    i5
    Graphics:
    Zotac GT610
    Sep 29, 2017 at 10:56 PM #57
    knightjp

    knightjp

    Joined:
    Jun 6, 2014
    Messages:
    17
    CPU:
    i5
    Graphics:
    Zotac GT610
    If you wanted to make a new UniBeast USB, would you use the current one or should we wait for another Unibeast update.
     
  8. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 29, 2017 at 11:07 PM #58
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Off topic.
     
  9. Rnealjr1

    Rnealjr1

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    6
    Mobo:
    Gigabyte GA‑Z170X‑Gaming 3
    CPU:
    Intel Core i7‑6700K 4.6 GHz Quad‑Core
    Graphics:
    GT 740
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 30, 2017 at 4:30 AM #59
    Rnealjr1

    Rnealjr1

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    6
    Mobo:
    Gigabyte GA‑Z170X‑Gaming 3
    CPU:
    Intel Core i7‑6700K 4.6 GHz Quad‑Core
    Graphics:
    GT 740
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    I was able to fix my audio for ACL-1150 by placing AppleALC.kext in /EFI/Clover/Kexts/Other and after doing that I went to my applications folder and right clicked on MultiBeast and clicked on Show Package Contents and found the ALC1150 installer, installed it and rebooted. I can now see all of my outputs and have working audio.

    Hope this helps someone.
     
  10. Úll Mac

    Úll Mac

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    146
    Mobo:
    HP PROBOOK 4540S ;Intel i3 ;Intel HD 3000 ;1920X1080 panel upgrade
    Graphics:
    DELL T3610 ;Xeon E5 1620V2 ; nVIDIA Quadro K4000 ;TP LINK -TL-WDN4800
    Sep 30, 2017 at 10:18 PM #60
    Úll Mac

    Úll Mac

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    146
    Mobo:
    HP PROBOOK 4540S ;Intel i3 ;Intel HD 3000 ;1920X1080 panel upgrade
    Graphics:
    DELL T3610 ;Xeon E5 1620V2 ; nVIDIA Quadro K4000 ;TP LINK -TL-WDN4800
    > .... new thread ] ALC280 HELP
     
    Last edited: Oct 1, 2017

Share This Page