High Sierra Desktop/Realtek AppleHDA Audio

Discussion in 'High Sierra Desktop Support' started by toleda, Jul 5, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,629
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 28, 2017 at 8:29 PM #51
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,629
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    See Troubleshooting/Problem Reporting, Post #1. Off topic.
     
  2. richp21

    richp21

    Joined:
    Feb 24, 2011
    Messages:
    2
    Graphics:
    GTX 950
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 28, 2017 at 10:13 PM #52
    richp21

    richp21

    Joined:
    Feb 24, 2011
    Messages:
    2
    Graphics:
    GTX 950
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Thank you very much!
     
  3. jiggajaydroid

    jiggajaydroid

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    9
    Motherboard:
    Asus Z77 sabertooth
    CPU:
    I7 2700k @4.8
    Graphics:
    Gtx 660 ti
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 28, 2017 at 10:54 PM #53
    jiggajaydroid

    jiggajaydroid

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    9
    Motherboard:
    Asus Z77 sabertooth
    CPU:
    I7 2700k @4.8
    Graphics:
    Gtx 660 ti
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Ok did some reading so what's happening is I pretty much need to boot into single user mode and rebuild cache since after I re run the script is that correct
     
  4. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,629
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 29, 2017 at 12:24 AM #54
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,629
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    No. Read the script output.
    See Post #51.
     
  5. jasperlevi

    jasperlevi

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    176
    Motherboard:
    Gigabyte X99 UD4 BIOS rev. F.23
    CPU:
    Intel i7 5820K @4.3 GHz (OC)
    Graphics:
    ASUS STRIX GeForce GTX 960 Overclocked 4 GB DDR5
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 29, 2017 at 6:17 AM #55
    jasperlevi

    jasperlevi

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    176
    Motherboard:
    Gigabyte X99 UD4 BIOS rev. F.23
    CPU:
    Intel i7 5820K @4.3 GHz (OC)
    Graphics:
    ASUS STRIX GeForce GTX 960 Overclocked 4 GB DDR5
    Mobile Phone:
    iOS
    Somehow not working. Terminal output on running the command gets stuck at one pont, and the Terminal window title keeps alternating between 'grep - audio_clover_alc-130.sh' and 'sh - audio_cloverALC-130.sh'. Please see the Terminal output below. I have tried several times, also with a fresh AppleHDA.kext. Nothing seems to be working.

    Code (Text):
    File: audio_cloverALC-130.command_v0.3
    Release Mode
    Password:
    EFI partition is mounted
    System Integrity Protection status: disabled.

    OK to patch
    Confirm Realtek ALC1150 (y/n): y
    Clover Audio ID Injection (y/n): y
    Use Audio ID: 1 (y/n): y

    Download ALC1150 files ...
      % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                     Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
    100 23555  100 23555    0     0  11554      0  0:00:02  0:00:02 --:--:-- 11557
    Edit config.plist/Devices/Audio/Inject/1
    Edit config.plist/SystemParameters/InjectKexts/YES
    Download kext patches
      % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                     Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
    100  1855  100  1855    0     0   1318      0  0:00:01  0:00:01 --:--:--  1318

     
     
  6. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,629
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 29, 2017 at 7:23 PM #56
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,629
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    config.plist is damaged. See No Audio Devices - Realtek ALC AppleHDA/Post #1/II. Problem Reporting. Post to thread linked with requested files attached.
     
  7. knightjp

    knightjp

    Joined:
    Jun 6, 2014
    Messages:
    25
    CPU:
    i5
    Graphics:
    Zotac GT610
    Sep 29, 2017 at 10:56 PM #57
    knightjp

    knightjp

    Joined:
    Jun 6, 2014
    Messages:
    25
    CPU:
    i5
    Graphics:
    Zotac GT610
    If you wanted to make a new UniBeast USB, would you use the current one or should we wait for another Unibeast update.
     
  8. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,629
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 29, 2017 at 11:07 PM #58
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,629
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Off topic.
     
  9. Rnealjr1

    Rnealjr1

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    6
    Motherboard:
    Gigabyte GA‑Z170X‑Gaming 3
    CPU:
    Intel Core i7‑6700K 4.6 GHz Quad‑Core
    Graphics:
    GT 740
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 30, 2017 at 4:30 AM #59
    Rnealjr1

    Rnealjr1

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    6
    Motherboard:
    Gigabyte GA‑Z170X‑Gaming 3
    CPU:
    Intel Core i7‑6700K 4.6 GHz Quad‑Core
    Graphics:
    GT 740
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    I was able to fix my audio for ACL-1150 by placing AppleALC.kext in /EFI/Clover/Kexts/Other and after doing that I went to my applications folder and right clicked on MultiBeast and clicked on Show Package Contents and found the ALC1150 installer, installed it and rebooted. I can now see all of my outputs and have working audio.

    Hope this helps someone.
     
  10. Úll Mac

    Úll Mac

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    147
    Motherboard:
    HP PROBOOK 4540S ;Intel i3 ;Intel HD 3000 ;1920X1080 panel upgrade
    Graphics:
    DELL T3610 ;Xeon E5 1620V2 ; nVIDIA Quadro K4000 ;TP LINK -TL-WDN4800
    Sep 30, 2017 at 10:18 PM #60
    Úll Mac

    Úll Mac

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    147
    Motherboard:
    HP PROBOOK 4540S ;Intel i3 ;Intel HD 3000 ;1920X1080 panel upgrade
    Graphics:
    DELL T3610 ;Xeon E5 1620V2 ; nVIDIA Quadro K4000 ;TP LINK -TL-WDN4800
    > .... new thread ] ALC280 HELP
     
    Last edited: Oct 1, 2017
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice