Contribute
Register

High Sierra - 660ti graphics issues?

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 15, 2015
Messages
370
Motherboard
MSI Z270 M7
CPU
i7-7700K
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. iOS
10.13.1 beta installed, everything works fine, artifacts problem still here, at least with macOS official drivers :(

Thanks for your feedback but too soon IMHO. Wait for at least beta 4.
I am partitioning my HDD to dual boot HS and Sierra, this problem is driving me nuts.
 
Joined
Oct 21, 2016
Messages
14
too soon, i know, i have this gfx since 2012 and never had any problem. And this new problem seems to be so stupid, it doesn't seem necessary to buy a modern gfx just because of this. Its very close to have it working correctly as before, with sierra, el capitan, etc. thats why i was trying so hard, but well... enough for now i think
 
Joined
Jun 17, 2012
Messages
21
Motherboard
Customac
CPU
I3770k
Graphics
Geforce 660 ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
too soon, i know, i have this gfx since 2012 and never had any problem. And this new problem seems to be so stupid, it doesn't seem necessary to buy a modern gfx just because of this. Its very close to have it working correctly as before, with sierra, el capitan, etc. thats why i was trying so hard, but well... enough for now i think

I just noticed that if I check “inject Nvidia” in Clover I don’t seem to have any artifacting issues anymore- but I lose my dual display, only have one screen working even though both are plugged in. Can someone else verify this works for them? If so I may need to figure a way to inject Nvidia in a dual display configuration.
 
Joined
Oct 21, 2016
Messages
14
In my case (gtx 560), the artifacts are there with or without "inject nvidia", but dual display works with both configs. If your setup behaves similar to mine, you can try with any video on youtube in fullscreen and exit fullscreen, which triggers the artifacts at the moment, without waiting for them to show after a while.
 
Last edited by a moderator:
Joined
Aug 3, 2012
Messages
17
CPU
Intel I5 3570K
Graphics
GTX 660
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I just noticed that if I check “inject Nvidia” in Clover I don’t seem to have any artifacting issues anymore- but I lose my dual display, only have one screen working even though both are plugged in. Can someone else verify this works for them? If so I may need to figure a way to inject Nvidia in a dual display configuration.

I checked "Inject Nvidia" in Clover options and can confirm I get the same result - no artifacts and no dual display. Reboot again without the option, the artifacts immediately come back.

Update: Unfortunately the artifacts show up again after several hours with the inject nvidia option checked.
 
Last edited:
Joined
Jul 13, 2015
Messages
19
Motherboard
ASUS Prime Z370-P
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Guys I have 660ti as well with artefacts. This is a poor workaround but works until HS gets updated.
Go to Displays-->Displays Preferences--> Click on Scaled. Mine is set to 1080P by default. I just click on 1080i or 720P wait for it to change resolutions then pick 1080P again. The artefacts seem to have gone. Must do this every time you reboot unfortunately.
 
Joined
Dec 15, 2015
Messages
370
Motherboard
MSI Z270 M7
CPU
i7-7700K
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. iOS
Guys I have 660ti as well with artefacts. This is a poor workaround but works until HS gets updated.
Go to Displays-->Displays Preferences--> Click on Scaled. Mine is set to 1080P by default. I just click on 1080i or 720P wait for it to change resolutions then pick 1080P again. The artefacts seem to have gone. Must do this every time you reboot unfortunately.

Thanks, I will try that tonight !
 
Joined
Oct 21, 2016
Messages
14
Guys I have 660ti as well with artefacts. This is a poor workaround but works until HS gets updated.
Go to Displays-->Displays Preferences--> Click on Scaled. Mine is set to 1080P by default. I just click on 1080i or 720P wait for it to change resolutions then pick 1080P again. The artefacts seem to have gone. Must do this every time you reboot unfortunately.

thanks, in my setup, if i change resolution the artifacts are also gone but just for a 15 minutes or so. what makes me crazy is that those 15 minutes everything is perfect, smooth and no problems at all, very strange..
 
Joined
Aug 3, 2012
Messages
17
CPU
Intel I5 3570K
Graphics
GTX 660
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Guys I have 660ti as well with artefacts. This is a poor workaround but works until HS gets updated.
Go to Displays-->Displays Preferences--> Click on Scaled. Mine is set to 1080P by default. I just click on 1080i or 720P wait for it to change resolutions then pick 1080P again. The artefacts seem to have gone. Must do this every time you reboot unfortunately.

Thanks. When I switch to 4k the artifacts are gone. Switch to others the artifacts are back. One thing for me is if I use dual display the system will always freeze when I change resolutions, so I have to unplug one monitor for now.

Update: Lasted about 5 hours and then artifacts are all over the place.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top