Contribute
Register

High Sierra 10.3.1 with Multibeast 10.4.0 Installation Error

Joined
Jun 15, 2011
Messages
228
Motherboard
GA-Z68XP-UD4
CPU
i7-2700K
Graphics
GTX 1050 Ti
#1
Hello,

I set up my High Sierra today on my blank SSD. Before I begin, I will say I think the way I "cleared" out my SSD may be the cause, but essentially I used my Windows 10 boot disk / diskpart to "clean" the disk (I had to remove the Windows EFI that was there before that Disk Utility was unable to remove), convert to GPT and give it a 200MB EFI partition and a primary partition of the rest. I then used my High Sierra boot drive to wipe the SSD again (because it wouldn't let me proceed without the 200MB EFI partition; I kept getting the MediaKit reports not enough space error) and then did the install. It seems successful but MultiBeast keeps failing, which I think is because it's not finding the EFI space (and I am not sure how). But...

macOS = 10.13.1
MultiBeast Version = 10.4.0
MultiBeast choices:
  • Clover UEFI Boot mode with emulated NVRAM (I have GTX 1050 Ti SC)
  • ALC889
  • 3rd Party SATA
  • FakeSMC
  • RealtekRTL8111 v2.0.0
  • 3rd Party USB 3.0
  • iMac 14,2
  • Sandy Bridge Core i5 / i7 Overclocked
  • NVIDIA Web Drivers Boot Flag
Destination files system type is APFS.
Multibeast.log contents:

01/03/19 22:05:03 - Starting MultiBeast 10.4.0-20180812
01/03/19 22:07:33 - Installing 'Bootloaders > Clover UEFI Boot Mode + Emulated NVRAM'
01/03/19 22:07:39 - Install of 'Clover_v2.4k_r4630-UEFI-EmuNVR.pkg' failed.
'installer: Package name is Clover v2.4k r4630 tonymacx86 UEFI w/ EmuNVR
installer: Upgrading at base path /
installer: The upgrade failed (The Installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance.)
'. Exiting.

Install.log contents:
2019-01-03 22:07:36-05 iMac installd[316]: ./preinstall: preinstall: Path to installer....... /Volumes/Install macOS High Sierra/MultiBeast.app/Contents/Resources/Clover_v2.4k_r4630-UEFI-EmuNVR.pkg
2019-01-03 22:07:36-05 iMac installd[316]: ./preinstall: preinstall: Path to destination..... /EFIROOTDIR
2019-01-03 22:07:36-05 iMac installd[316]: ./preinstall: preinstall: Path to dest volume..... /
2019-01-03 22:07:36-05 iMac installd[316]: ./preinstall: preinstall: Root of system folder... /
2019-01-03 22:07:37-05 iMac install_monitor[1394]: Re-included: /Applications, /Library, /System, /bin, /private, /sbin, /usr
2019-01-03 22:07:37-05 iMac installd[316]: PackageKit: releasing backupd
2019-01-03 22:07:37-05 iMac installd[316]: PackageKit: allow user idle system sleep
2019-01-03 22:07:37-05 iMac installd[316]: PackageKit: Install Failed: Error Domain=PKInstallErrorDomain Code=112 "An error occurred while running scripts from the package “Clover_v2.4k_r4630-UEFI-EmuNVR.pkg”." UserInfo={NSFilePath=./preinstall, NSURL=file://localhost/Volumes/Install%20macOS%20High%20Sierra/MultiBeast.app/Contents/Resources/Clover_v2.4k_r4630-UEFI-EmuNVR.pkg#EFIFolder.pkg, PKInstallPackageIdentifier=org.clover.efifolder, NSLocalizedDescription=An error occurred while running scripts from the package “Clover_v2.4k_r4630-UEFI-EmuNVR.pkg”.} {
NSFilePath = "./preinstall";
NSLocalizedDescription = "An error occurred while running scripts from the package \U201cClover_v2.4k_r4630-UEFI-EmuNVR.pkg\U201d.";
NSURL = "file://localhost/Volumes/

So, what are next steps, and what can I do to provide any more information? Thanks!
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,178
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING - 1601 - UEFI
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
#2
Install.log is incomplete. Post all of the entries related to Clover_v2.4k_r4630-UEFI-EmuNVR.pkg.
 
Top