Contribute
Register

Help with USB 3 fix for Sierra 10.12.6

Status
Not open for further replies.
Joined
Sep 3, 2012
Messages
122
Motherboard
Ga B250M HD3
CPU
i5 7500
Graphics
HD 630
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi,

I'm having trouble getting the USB 3 ports to work with USB 3 devices. The USB 3 ports work with USB 2 devices, and USB 3 devices work with the USB 3 ports, but not USB 3 devices with USB 3 ports. It may be worth noting that on the System report, devices plugged in to USB 2 ports appear as "USB 3 Bus" (please see attached screenshot.

On MultiBeast 9.2, I've ticked "Increase Max Port Limit 200 series (Enables USB 2.0 and 3.0 support on 200 Series motherboards. Adds Raise Port Limit Patch to Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist and installs USBInjectAll.kext and XHCI-200-series-injector.kext to /Library/Extensions) but didn't work.

I've been searching threads for solutions and there has been some that has been posted by tonymac and rehabman, but I'm confused as to where to start. Would appreciate any help, thank you!

build:
GA B250M HD3
i5 7500
HD 630
 

Attachments

  • Screen Shot 2017-09-02 at 5.02.28 pm.png
    Screen Shot 2017-09-02 at 5.02.28 pm.png
    120.8 KB · Views: 1,294

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,968
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,

I'm having trouble getting the USB 3 ports to work with USB 3 devices. The USB 3 ports work with USB 2 devices, and USB 3 devices work with the USB 3 ports, but not USB 3 devices with USB 3 ports. It may be worth noting that on the System report, devices plugged in to USB 2 ports appear as "USB 3 Bus" (please see attached screenshot.

On MultiBeast 9.2, I've ticked "Increase Max Port Limit 200 series (Enables USB 2.0 and 3.0 support on 200 Series motherboards. Adds Raise Port Limit Patch to Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist and installs USBInjectAll.kext and XHCI-200-series-injector.kext to /Library/Extensions) but didn't work.

I've been searching threads for solutions and there has been some that has been posted by tonymac and rehabman, but I'm confused as to where to start. Would appreciate any help, thank you!

build:
GA B250M HD3
i5 7500
HD 630

https://www.tonymacx86.com/threads/guide-creating-a-custom-ssdt-for-usbinjectall-kext.211311/
 
Joined
Apr 12, 2011
Messages
90
Motherboard
GA-Z270X-UD5
CPU
i7 7700k
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. 128K
  2. 512K
  3. Classic
  4. Performa
  5. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,

I'm having trouble getting the USB 3 ports to work with USB 3 devices. The USB 3 ports work with USB 2 devices, and USB 3 devices work with the USB 3 ports, but not USB 3 devices with USB 3 ports. It may be worth noting that on the System report, devices plugged in to USB 2 ports appear as "USB 3 Bus" (please see attached screenshot.

On MultiBeast 9.2, I've ticked "Increase Max Port Limit 200 series (Enables USB 2.0 and 3.0 support on 200 Series motherboards. Adds Raise Port Limit Patch to Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist and installs USBInjectAll.kext and XHCI-200-series-injector.kext to /Library/Extensions) but didn't work.

I've been searching threads for solutions and there has been some that has been posted by tonymac and rehabman, but I'm confused as to where to start. Would appreciate any help, thank you!

build:
GA B250M HD3
i5 7500
HD 630

There's a bug in MultiBeast 9.2, it doesn't install the correct Port Limit patch for the 200 series. It installs the patch for 10.11.x not 10.12.x.

You need to manually patch Clover for the port limit.
 
Joined
Aug 7, 2017
Messages
32
Motherboard
ThundeRobot-G150T-D1a
CPU
I7-6700HQ
Graphics
HD530 + GTX965M 1920 x 1080
Did you solve it?
My computer configuration and your is the same, you can send your clover configuration file to me?
 
Joined
Oct 20, 2012
Messages
455
Motherboard
Asus X299 Prime Deluxe
CPU
i7-7980XE
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
  1. MacBook Air
This is a helpful thread!
 
Status
Not open for further replies.
Top