Contribute
Register

Help with SLOW OCZ Vertex 4 speeds

Joined
Jan 31, 2012
Messages
62
Motherboard
Z68-uD4
CPU
i7 2600k
Graphics
EVGA GTX 580
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
ok these are my specs:
OS: Lion 10.7.4
Processor: i5 2500K 3.33GHz
Mother Board: Gigabyte GA-Z68XP-UD4
Hard Drive: 60GB OCZ agility 3
Ram: CORSAIR Vengeance 16GB
Usb Dongle: Jarba A320s
WiFi adapter: "Real" Airport Card
Power Supply: CORSAIR Builder CX600 V2
Drive: Sony Optiarc 24X DVD Burner
Graphics Card: AMD Radeon HD 6670

I built this a couple months ago and have had no issues that I couldn't figure out from just readin the boards. but this issue has me stuck for a few days now. I needed more space on my boot disk so I upgraded to a 128GB OCZ Vertex 4 SSD I used carbon Copy Cloner to clone the 60GB onto the 128GB then I ran Mulitibeast for the Bootloader and DSDT files. it boots fine with no issues but the Read/Write speeds aren't as fast as 60GB SSD. I'm using the same 6/gbs cord and its plugged into a sata 3 port same as the 60GB but look at the difference in speeds. Any help or ideas to try to get my new SSD back up to the 400 MB/s speeds again would be much appreciated.

Orignal 60GB OCZ agility 3 (6 gigabit cord/Sata 3 Port)


New 128GB OC Vertex 4 (6 gigabit cord/Sata 3 Port)
 
Joined
May 10, 2011
Messages
137
Motherboard
GA-Z68X-UD4-B3 BIOS:F10
CPU
Intel Core i5-2500K @ 4.8GHz
Graphics
XFX Radeon HD 6870 Dual Fan Edition
Mac
iMac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
bx don said:
ok these are my specs:
OS: Lion 10.7.4
Processor: i5 2500K 3.33GHz
Mother Board: Gigabyte GA-Z68XP-UD4
Hard Drive: 60GB OCZ agility 3
Ram: CORSAIR Vengeance 16GB
Usb Dongle: Jarba A320s
WiFi adapter: "Real" Airport Card
Power Supply: CORSAIR Builder CX600 V2
Drive: Sony Optiarc 24X DVD Burner
Graphics Card: AMD Radeon HD 6670

I built this a couple months ago and have had no issues that I couldn't figure out from just readin the boards. but this issue has me stuck for a few days now. I needed more space on my boot disk so I upgraded to a 128GB OCZ Vertex 4 SSD I used carbon Copy Cloner to clone the 60GB onto the 128GB then I ran Mulitibeast for the Bootloader and DSDT files. it boots fine with no issues but the Read/Write speeds aren't as fast as 60GB SSD. I'm using the same 6/gbs cord and its plugged into a sata 3 port same as the 60GB but look at the difference in speeds. Any help or ideas to try to get my new SSD back up to the 400 MB/s speeds again would be much appreciated.

Orignal 60GB OCZ agility 3 (6 gigabit cord/Sata 3 Port)


New 128GB OC Vertex 4 (6 gigabit cord/Sata 3 Port)
if everything else is the same, then I'll assume that the benchmark tests compressible data, which is not optimized for the vertex 4. another thing to note is that v1.5 firmware for the vertex 4 is out, and it SIGNIFICANTLY improves performance, so try that out (you will need windows for this) good luck!
 
Joined
Jan 31, 2012
Messages
62
Motherboard
Z68-uD4
CPU
i7 2600k
Graphics
EVGA GTX 580
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
thanks for the advice I will boot into windows and try to update the SSD hopefully that will help with my speed issue.
 
Joined
Jul 11, 2011
Messages
36
Motherboard
GA-H67MA-UD2H-B3 (rev. 1.1)
CPU
i5-2500K @ 3.30 GHz
Graphics
GV-R577SL-1GD (HD 5770, passive cooling)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
thanks for the advice I will boot into windows and try to update the SSD hopefully that will help with my speed issue.
How did that work out for you?
 
Top