Contribute
Register

Help with almost perfect Asus Maximus XI Code Z390 + 9900K build

Joined
Mar 3, 2018
Messages
14
Motherboard
ASUS Maximus XI Code Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 570
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I have been working on my build for a while, it is almost perfect but here are the things I need help with:

Shutdown
Every time I shutdown or restart my computer, it posts in safe mode:
400789


Bluetooth
I have a MacBook card (vendor: 0x5ac, product: 0xf007) that used to work in High Sierra using a PCI adapter (Bluetooth goes through USB), but it is not working anymore on Mojave. WiFi works fine (I assume it is because it goes through PCI), but Bluetooth no matter on which port I connect it to shows up on IORegistryExplorer but does not load.
400791

I am happy to provide more information to help debug this. I've googled + searched this forum as much as I could on my own, but every method (boot flags, BCRMPatch, Kext loading) that I've found and tried was unsuccessful.
 

Attachments

Joined
Oct 12, 2017
Messages
11
Motherboard
MSI X299M Gaming Carbon AC
CPU
i7-7800X
Graphics
RX 580
Mobile Phone
Android
Just try to disable integrated in motherboard bluetooth module, because it can be only one bluetooth module active in system.
 
Joined
Oct 12, 2017
Messages
11
Motherboard
MSI X299M Gaming Carbon AC
CPU
i7-7800X
Graphics
RX 580
Mobile Phone
Android
About Safe mode - it's motherboards safe mode. I think it's related to wrong CPU and memory parameters (Frequencies, voltages etc.). You need to enter to the mobs BIOS and properly configure everything related to CPU and memory.
 
Joined
Mar 3, 2018
Messages
14
Motherboard
ASUS Maximus XI Code Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 570
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Just try to disable integrated in motherboard bluetooth module, because it can be only one bluetooth module active in system.
Thanks for the response. It is already disabled, I tried with both (enable and disabled as some people say that if you disable the motherboard one it might disable all), but no success.

About Safe mode - it's motherboards safe mode. I think it's related to wrong CPU and memory parameters (Frequencies, voltages etc.). You need to enter to the mobs BIOS and properly configure everything related to CPU and memory.
Not sure what you mean, I have dual boot with Windows, on Windows the problem does not happen. Or do you mean something on Clover?
 
Joined
Mar 3, 2018
Messages
14
Motherboard
ASUS Maximus XI Code Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 570
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
@DexterOX sorry to mention you, but I noticed you have a very similar build, would you mind sharing your EFI folder?
 
Joined
Aug 9, 2012
Messages
88
Motherboard
Asus Maximus XI Hero (Wifi)
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
iOS
@DexterOX sorry to mention you, but I noticed you have a very similar build, would you mind sharing your EFI folder?
I am currently fine-tuning the final details for a perfect iMac 19.1 system.
My intention is to make a detailed installation guide.
 
Joined
Nov 1, 2014
Messages
75
Motherboard
Asus Rampage VI Apex
CPU
i9-9980XE
Graphics
Vega F.E.
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I Have The Same Hardware
and i Post my Complete EFI Here

Hope this helps

 
Joined
Mar 3, 2018
Messages
14
Motherboard
ASUS Maximus XI Code Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 570
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I Have The Same Hardware
and i Post my Complete EFI Here

Hope this helps

I think the link is missing :/

Nevermind, I just mistaken It for an ad
 
Top