Contribute
Register

[HELP]When launching the installer, it is stuck in "gIOScreenLockState 3 ..."

Joined
Sep 8, 2017
Messages
15
Motherboard
Lenovo Xiaoxin Chao7000-14iKBR (Clover)
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620, 1920x1080
Mobile Phone
Android, iOS,

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
192,090
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hello everyone!

I try to install 10.13 in my Lenovo laptops(Xiaoxin Chao7000). I am using the usb boot disk according to this article"https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/" . When I try to boot the Installer, it is stuck in "gIOScreenLockState 3 ...".

The config.plist I used download form RehabMan's github(config_HD615_620_630_640_650.plist);

Who will help me point out the mistakes will be grateful。
Your Lilu.kext is old.
See guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 
Joined
Sep 8, 2017
Messages
15
Motherboard
Lenovo Xiaoxin Chao7000-14iKBR (Clover)
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620, 1920x1080
Mobile Phone
Android, iOS,

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
192,090
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Thanks RehadMan for you reply.

I updated my Lilu.kext now , but it still happen, nothing change.....
Comments:
- your drivers64UEFI is wrong. OsxAptio*.efi and AptioMemoryFix.efi are mutually exclusive. Choose only one such fix.
- your Clover is not the RehabMan build recommended in the guide
- as per guide, you should try with invalid ig-platform-id

And...
From where did you download macOS?
On what hardware did you create your USB installer?
 
Joined
Sep 8, 2017
Messages
15
Motherboard
Lenovo Xiaoxin Chao7000-14iKBR (Clover)
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620, 1920x1080
Mobile Phone
Android, iOS,
@RehabMan
I had try all your comments. bad luck, it's no working.
The list what I did.

- your drivers64UEFI is wrong. OsxAptio*.efi and AptioMemoryFix.efi are mutually exclusive. Choose only one such fix.
Only choose OsxAptio*.efi or AptioMemoryFIx.efi, but no working.

- your Clover is not the RehabMan build recommended in the guide
This time, Choose the Clover your build.

- as per guide, you should try with invalid ig-platform-id
I used the invalid ig-platform-id "0x12345678"

And...
From where did you download macOS?
On what hardware did you create your USB installer?
I downloaded macOs again in AppStore yesterday to make sure the file is good.
I create USB Install by my other Hackintosh laptop (hp450 notebook/ macOS 10.12);

---------------------------------
In addition, I can install the 10.12 version on this computer, but this problem occurs when I install 10.13.
There is also a situation where I can occasionally enter the installation interface, but after the reboot, no changes have been made and the problem has occurred.:(

Upload related files agains..
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
192,090
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
@RehabMan
I had try all your comments. bad luck, it's no working.
The list what I did.


Only choose OsxAptio*.efi or AptioMemoryFIx.efi, but no working.


This time, Choose the Clover your build.


I used the invalid ig-platform-id "0x12345678"


I downloaded macOs again in AppStore yesterday to make sure the file is good.
I create USB Install by my other Hackintosh laptop (hp450 notebook/ macOS 10.12);

---------------------------------
In addition, I can install the 10.12 version on this computer, but this problem occurs when I install 10.13.
There is also a situation where I can occasionally enter the installation interface, but after the reboot, no changes have been made and the problem has occurred.:(

Upload related files agains..
You should be using AptioMemoryFix.efi (it is preferred over OsxAptio*.efi).
But even if you try OsxAptio*.efi, realize with your hardware they would require EmuVariableUefi-64.efi (which is missing from your drivers64UEFI).
Read here carefully:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 
Joined
Sep 8, 2017
Messages
15
Motherboard
Lenovo Xiaoxin Chao7000-14iKBR (Clover)
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620, 1920x1080
Mobile Phone
Android, iOS,
@RehabMan
You should be using AptioMemoryFix.efi (it is preferred over OsxAptio*.efi).
But even if you try OsxAptio*.efi, realize with your hardware they would require EmuVariableUefi-64.efi (which is missing from your drivers64UEFI).
I had used AptioMemoryFix.efi, and try aother OsxAptio*.efi, but still stuck in "gIOScreenLockState 3 ...".:confused:
I add EmuVariableUefi-64.efi at this time.
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
192,090
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
@RehabMan

I had used AptioMemoryFix.efi, and try aother OsxAptio*.efi, but still stuck in "gIOScreenLockState 3 ...".:confused:
I add EmuVariableUefi-64.efi at this time.
SATA-100-series-unsupported.kext is missing.
Make sure you wait long enough. Booting the installer from USB is not quick.
 
Joined
Sep 8, 2017
Messages
15
Motherboard
Lenovo Xiaoxin Chao7000-14iKBR (Clover)
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620, 1920x1080
Mobile Phone
Android, iOS,
SATA-100-series-unsupported.kext is missing.
Make sure you wait long enough. Booting the installer from USB is not quick.
After add ATA-100-series-unsupported.kext and wait for over 15 minuter, hang at this screen as before.:|
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
192,090
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
After add ATA-100-series-unsupported.kext and wait for over 15 minuter, hang at this screen as before.:|
Are you using a USB2 stick? (as per guide).
Did you try all USB ports?


EmuVariableUefi-64.efi not needed with AptioMemoryFix.efi.
 
Top