Contribute
Register

<< Solved >> [Help needed] Gigabyte 15 AERO KC OLED. Not work iGPU UHD630 of i7-10870H

Joined
Oct 20, 2015
Messages
71
Motherboard
GIGABYTE 15 OLED KC (4K)
CPU
i7-10870H
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Laptop hardware
- Model: Gigabyte AERO-15-KC with 4K LVDS LED (3840x2160)
- CPU: Intel Core i7-10870H 2.2GHz 8 cores, 16 threads
- iGPU: UHD630, DeviceId 8086-9BC4
- dGPU: disabled via ACPI aml
- Smbios: MacBookPro16,1

iGPU: Intel UHD Graphics 630 31 MB
- Backlight: not done

BIOS: I've unlocked the BIOS, and done the following
- CFG Lock: Off
- DVMT: 64MB
- and other changes according to the guide
- smbios: MacBookPro16,1/2/3/4, MacBookPro15.1
- many AAPL,ig-platform-id
- many device-id: it seeams like only the current one can display

Help needed. Thanks.
 

Attachments

  • Data.zip
    29.7 MB · Views: 48

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,253
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Laptop hardware
- Model: Gigabyte AERO-15-KC with 4K LVDS LED (3840x2160)
- CPU: Intel Core i7-10870H 2.2GHz 8 cores, 16 threads
- iGPU: UHD630, DeviceId 8086-9BC4
- dGPU: disabled via ACPI aml
- Smbios: MacBookPro16,1

iGPU: Intel UHD Graphics 630 31 MB
- Backlight: not done

BIOS: I've unlocked the BIOS, and done the following
- CFG Lock: Off
- DVMT: 64MB
- and other changes according to the guide
- smbios: MacBookPro16,1/2/3/4, MacBookPro15.1
- many AAPL,ig-platform-id
- many device-id: it seeams like only the current one can display

Help needed. Thanks.
needs to be enabled:
Rename _OSI to XOSI (OS) if you are trying to use SSDT-XOSI.aml

platform id should be 0900A53E

device shouldn't be needed

MacBookPro16,1 may be better
 
Joined
Oct 20, 2015
Messages
71
Motherboard
GIGABYTE 15 OLED KC (4K)
CPU
i7-10870H
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Feartech, thank you. I tried your recommendations. Now it began to freeze at the time of loading, even before the black screen :(
 

Attachments

  • tempImagepMIf77.png
    tempImagepMIf77.png
    13.9 MB · Views: 25

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,253
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Feartech, thank you. I tried your recommendations. Now it began to freeze at the time of loading, even before the black screen :(
remember to reset nvram on every efi change you do
 
Joined
Oct 20, 2015
Messages
71
Motherboard
GIGABYTE 15 OLED KC (4K)
CPU
i7-10870H
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
yes, I always do that.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,253
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Oct 20, 2015
Messages
71
Motherboard
GIGABYTE 15 OLED KC (4K)
CPU
i7-10870H
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Doesn't work :( But stops elsewhere.
 

Attachments

  • tempImageHArbWd.png
    tempImageHArbWd.png
    13.8 MB · Views: 18
Joined
Oct 20, 2015
Messages
71
Motherboard
GIGABYTE 15 OLED KC (4K)
CPU
i7-10870H
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Another observation is that there are creepy freeze in the picker shell menu, even before macOS starts loading, But when you select some other framebuffers, there is much less braking, but the loading ends with a black screen. Maybe i need to patch the connectors?
 
Top