Contribute
Register

[help]MSI GE63 no audio device

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 7, 2013
Messages
22
Motherboard
HM370
CPU
I7-8750H
Graphics
UHD630+1060(1080P)
Mobile Phone
  1. Android

Attachments

  • 20181026_204913.jpg
    20181026_204913.jpg
    5 MB · Views: 38
Joined
Oct 7, 2013
Messages
22
Motherboard
HM370
CPU
I7-8750H
Graphics
UHD630+1060(1080P)
Mobile Phone
  1. Android
That is the device-id of the HDA chip, not the audio codec id.

the codecid should be 10ec1220

I tried to modify the layout11 in ALC1220. but not success(still no audio device). can you help review the files ?
 

Attachments

  • ALC1220.zip
    27.6 KB · Views: 26
  • PinConfigs.kext.zip
    21 KB · Views: 29
  • codec#0.zip
    516.1 KB · Views: 31

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,497
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Oct 7, 2013
Messages
22
Motherboard
HM370
CPU
I7-8750H
Graphics
UHD630+1060(1080P)
Mobile Phone
  1. Android

Attachments

  • debug_28724.zip
    2.2 MB · Views: 29
  • PinConfigs.kext.zip
    21.8 KB · Views: 24
  • codec#0.zip
    516.8 KB · Views: 25
  • ALC1220.zip
    31.4 KB · Views: 26
Joined
Mar 24, 2017
Messages
20
Motherboard
Alienware 51m R2 Laptop
CPU
i7-10700k
Graphics
Radeon RX 5700m
can you help review the files I modify? layout id =11
I have a PR open for AppleALC to add MSI WT75/ALC1220 support. You are welcome to try it with your GE63 to see if it helps. You will need to use layout 15 to enable it. You may need to disable the HDAS -> HDEF patch in config.plist for AppleALC to load.
 

Attachments

  • 1.3.4 (RELEASE).zip
    733.9 KB · Views: 29
Status
Not open for further replies.
Top