Contribute
Register

Help, I want install Mac OS X 10.6.8 on my PC

Joined
Mar 22, 2011
Messages
12
Motherboard
Gigabyte GA-Z68XP-UD4
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 5770
greeting.
My PC:
GA-Z68XP-UD4 with UEFI
RAM 8GB 1600
SSD Vertex 4 128GB
HD Western Digital Caviar Blue 500GB SATA III
SAPPHIRE VAPOR-X HD 5770 1GB GDDR5
DVD-RW LG SATA
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD

I've used iBoot 3.3.0 but nothing work, it only appears a grey screen.
I don't feel confortable with Mountain Lion

I need your help.
Thanks.
 
Joined
May 21, 2010
Messages
4,087
Motherboard
GA-EX58-UD3R-SLI
CPU
XEON x5570
Graphics
NVidia 9600GT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. SE
Mobile Phone
  1. Android
greeting.
My PC:
GA-Z68XP-UD4 with UEFI
RAM 8GB 1600
SSD Vertex 4 128GB
HD Western Digital Caviar Blue 500GB SATA III
SAPPHIRE VAPOR-X HD 5770 1GB GDDR5
DVD-RW LG SATA
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD

I've used iBoot 3.3.0 but nothing work, it only appears a grey screen.
I don't feel confortable with Mountain Lion

I need your help.
Thanks.

Johnny

Many questions - what is the CPU you have.
that sound balster is it PCI or PCI-E slotted.
(soundblasters have very limited support) Generally speaking,

Is this a system that needs to have windows and OSX running - Dual Boot.
How are you planning to use the SSD and the WD HD. Partitions or one for OSX one for Windows.
Do you have the Apple Retail OSX 10.6 DVD - white cover.

Also suggest you fill in the user signature block w all of these posted componets including the CPU so we know what we are dealing with.
 
Joined
Mar 22, 2011
Messages
12
Motherboard
Gigabyte GA-Z68XP-UD4
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 5770
Sorry.
My CPU is a Core i7 2600K @ 3.4 Ghz
My Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD is a PCI-E 1x and
My SSD Vertex 4 128GB is for OS X and apps (design software) and others, HD Western Digital Caviar Blue 500GB SATA III is for data.
My hackintosh is only for OS X (NO Windows)
I have Apple Retail OSX 10.6.3 DVD - white cover.
Thanks.
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
23,266
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Sorry.
My CPU is a Core i7 2600K @ 3.4 Ghz
My Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD is a PCI-E 1x and
My SSD Vertex 4 128GB is for OS X and apps (design software) and others, HD Western Digital Caviar Blue 500GB SATA III is for data.
My hackintosh is only for OS X (NO Windows)
I have Apple Retail OSX 10.6.3 DVD - white cover.
Thanks.

Try this:
http://tonymacx86.blogspot.com/2011/01/intels-new-sandy-bridge-and-mac-os-x.html

You might have to remove the x-fi.
 
Joined
Mar 22, 2011
Messages
12
Motherboard
Gigabyte GA-Z68XP-UD4
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 5770
Stuck on apple logo during install for long time.
What's the problem?
UEFI BIOS setup or downgrade my Hard Disk to SATA II, so after that setup to SATA III.
Really I don't understand.
Someone how have the same motherboard share his o her experiences.
Thanks a lot.
 
Joined
May 21, 2010
Messages
4,087
Motherboard
GA-EX58-UD3R-SLI
CPU
XEON x5570
Graphics
NVidia 9600GT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. SE
Mobile Phone
  1. Android
Stuck on apple logo during install for long time.
What's the problem?
UEFI BIOS setup or downgrade my Hard Disk to SATA II, so after that setup to SATA III.
Really I don't understand.
Someone how have the same motherboard share his o her experiences.
Thanks a lot.

Johnny666

If you have a new Hard disk that has the Advanced Format spec (4k Sector) this could cause you some issues w install.

I am not sure but you maybe able to use the on board graphics HD3000 to get SL installed -

Suggest we try to use only the HD3000 GFX port - DVi to the monitor and remove the ATI Card - remove the sound card as well.

Also if you have an older HD that you can spare its a good idea to test installs on older hardware to avoid issues like Advanced Format as OSX SL is not designed w that hardware in mind. If you are getting this "grey screen" at boot up then its something to do w GFX most likely.

Using these command startup switches for your boot up - "-v -f acpi=off PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No"
and see it this get you past to the install screen.

You should become aware of these links for the install.
iBoot and Multibeast - TonyMacx86 guide
http://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.html

Simplest Mac OS X Installation Guide - for 10.6.x
http://www.tonymacx86.com/43-simplest-mac-os-x-installation-guide.html
or
http://www.tonymacx86.com/section/3-guides.html

You do have the 'White" DVD of Apple OSX 10.6
If you get a K.P. take a good picture and post it please.

Johnny you may also want to look at this link - similar unit as what your working with...
http://legacy.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=81&t=45513
this does make mention of the use of the "Update Helper" that you will need to use as well.

Also this link as well..
http://legacy.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=54&t=56484
 
Top