Contribute
Register

Help Hackintoshing an MSI GP62 6QE Leopard Pro

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 4, 2015
Messages
6
Motherboard
Gigabyte Z270X Ultra Gaming
CPU
Intek Core i5 6600K OC'd to 4.6GHZ
Graphics
Saphire Nitro+ RX 5700XT
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hello guys, im new to this forum so if im posting in the wrong section please let me know.

Ill start off by posting Specs...

Intel Core I7-6700 HQ with Intel HD 530 Graphics integrated
Nvidia GTX950M
8 GB DDR4 Ram


Ive been working on getting OSX working on this laptop for weeks now. I have followed some guides that have PC's with similar specs to mine (same processor model, inegrated graphics, secondary graphics) with somewhat a success story however i have reached some minor road blocks and after days of trial and error i have come to the professionals for help. Ill explain what ive done so far, what works and what doesnt below.


What works so far:
I have successfully created an installer, booted the installer, and installed OSX and made it to the desktop all flawlessly. I have used multibeast and kextbeast to install kext for drivers such as ethernet, graphics, ect... BUT!

What doesnt work:
After successful installation of kexts and such, i have failed to get my ethernet and graphics to work. My ethernet is the Killer E2400. i have tried all the kexts provided by multibeast and none work. On the graphics side of things, i selected Intel HD 530 from multibeast and it installed without error (If youre wondering, yes i made sure i was installing the kexts on the drive OSX is installed on, not the installation USB) but when i reboot i am not getting my screens native resolution or hardware acceleration, QE/CI, whatever term you prefer.

(I have followed the guides and in the guides they instruct how to edit DSDT's, but this is the part i dont understand about hackintoshing, and if anyone could reference me anywhere that might help explain or try explaining yourself how it works, that would be great)

As far as everything else goes, what am i doing wrong? Am i missing an important step? Any help is greatly appreciated. Thanks guys!
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,702
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Not a Desktop - Moved to Laptop Compatibility.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
26,543
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hello guys, im new to this forum so if im posting in the wrong section please let me know.

Ill start off by posting Specs...

Intel Core I7-6700 HQ with Intel HD 530 Graphics integrated
Nvidia GTX950M
8 GB DDR4 Ram


Ive been working on getting OSX working on this laptop for weeks now. I have followed some guides that have PC's with similar specs to mine (same processor model, inegrated graphics, secondary graphics) with somewhat a success story however i have reached some minor road blocks and after days of trial and error i have come to the professionals for help. Ill explain what ive done so far, what works and what doesnt below.


What works so far:
I have successfully created an installer, booted the installer, and installed OSX and made it to the desktop all flawlessly. I have used multibeast and kextbeast to install kext for drivers such as ethernet, graphics, ect... BUT!

What doesnt work:
After successful installation of kexts and such, i have failed to get my ethernet and graphics to work. My ethernet is the Killer E2400. i have tried all the kexts provided by multibeast and none work. On the graphics side of things, i selected Intel HD 530 from multibeast and it installed without error (If youre wondering, yes i made sure i was installing the kexts on the drive OSX is installed on, not the installation USB) but when i reboot i am not getting my screens native resolution or hardware acceleration, QE/CI, whatever term you prefer.

(I have followed the guides and in the guides they instruct how to edit DSDT's, but this is the part i dont understand about hackintoshing, and if anyone could reference me anywhere that might help explain or try explaining yourself how it works, that would be great)

As far as everything else goes, what am i doing wrong? Am i missing an important step? Any help is greatly appreciated. Thanks guys!
lots of info can be found here:
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

(multibeast is mainly for desktop computers)
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,477
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hello guys, im new to this forum so if im posting in the wrong section please let me know.

Ill start off by posting Specs...

Intel Core I7-6700 HQ with Intel HD 530 Graphics integrated
Nvidia GTX950M
8 GB DDR4 Ram


Ive been working on getting OSX working on this laptop for weeks now. I have followed some guides that have PC's with similar specs to mine (same processor model, inegrated graphics, secondary graphics) with somewhat a success story however i have reached some minor road blocks and after days of trial and error i have come to the professionals for help. Ill explain what ive done so far, what works and what doesnt below.


What works so far:
I have successfully created an installer, booted the installer, and installed OSX and made it to the desktop all flawlessly. I have used multibeast and kextbeast to install kext for drivers such as ethernet, graphics, ect... BUT!

What doesnt work:
After successful installation of kexts and such, i have failed to get my ethernet and graphics to work. My ethernet is the Killer E2400. i have tried all the kexts provided by multibeast and none work. On the graphics side of things, i selected Intel HD 530 from multibeast and it installed without error (If youre wondering, yes i made sure i was installing the kexts on the drive OSX is installed on, not the installation USB) but when i reboot i am not getting my screens native resolution or hardware acceleration, QE/CI, whatever term you prefer.

(I have followed the guides and in the guides they instruct how to edit DSDT's, but this is the part i dont understand about hackintoshing, and if anyone could reference me anywhere that might help explain or try explaining yourself how it works, that would be great)

As far as everything else goes, what am i doing wrong? Am i missing an important step? Any help is greatly appreciated. Thanks guys!

Follow the Clover guide linked from the FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capita...faq-read-first-laptop-frequent-questions.html

Although you should read the FAQ for an overview of issues, the Clover guide is linked from the first question: "Q. Where do I start?", just after the bold face "Clover Guide".
Here is a direct link, just to be clear:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/

Also, your profile must be filled out with complete details as requested in the FAQ, again under "Q. Where do I start?". All seven details requested are equally important.

And if you have an issue (after following the guide), or on any other problem, you must provide a detailed description of the problem including information that helps us understand what you're doing. Always attach "Problem Reporting" files as per FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capita...faq-read-first-laptop-frequent-questions.html
The required files and data are fully detailed in the last question in the FAQ:
"Q. What are typical "Problem Reporting" files?"
 
Status
Not open for further replies.
Top