Contribute
Register

Help for installation on MSI X99A SLI Plus / i7-5820k don't boot

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 21, 2012
Messages
6
Motherboard
MSI X99A SLI Plus
CPU
Intel® Core™ i7-5820K Haswell-E
Graphics
EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+, 4 Go
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,

I read the guide to install El Capitan and this post http://www.tonymacx86.com/yosemite-...s-intel-core-i7-5820k-evga-gtx980-sc-4gb.html

I have almost the same configuration that this guy, so I should juste follow his advice but it doesn't work for me.

I tried to boot with different options like -x -v npci=0x2000 UseKernelCache=No cpus=1 and different USB boot configuration but nothing to do.

See the screenshot to see my bug... "Couldn't allocate runtime area"

Thank's to help me PLEASE !

My config :

Mobo : MSI X99A SLI Plus
CPU : Intel® Core™ i7-5820K Haswell-E
Graphics : EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+, 4 Go
Other Hardware :
Noctua NH-U14S
DDR4 Kingston HyperX Fury, 2 x 8 Go, 2666 MHz, CAS 14
Crucial BX100, 500 Go, SATA III
Be Quiet ! Power Zone, 750W
Fractal Design Define R5 noir

Thanks for all your advices !!!
 

Attachments

  • Photo 06-01-2016 21 54 14.jpg
    Photo 06-01-2016 21 54 14.jpg
    871.7 KB · Views: 219
Joined
Oct 30, 2010
Messages
46
Motherboard
Asus TUF-Z270-Mark 1
CPU
i7-7700K OC @ 5GHz
Graphics
GTX 980 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Performa
Mobile Phone
  1. iOS
Try the file I've attached. Put it in your Clover/drivers64UEFI.
 

Attachments

  • x99AptioFix-64.efi.zip
    2.1 KB · Views: 147
Joined
Mar 21, 2012
Messages
6
Motherboard
MSI X99A SLI Plus
CPU
Intel® Core™ i7-5820K Haswell-E
Graphics
EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+, 4 Go
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Try the file I've attached. Put it in your Clover/drivers64UEFI.

Thank's for your answer.

Today I finally success to boot and to make the install but when the install reboot I'm not able to finish the install even if I put the same bootflag...

So I will retry with your file... Do you advice me to make the USB with Unibeast or with Clover directly ?
 
Joined
Oct 30, 2010
Messages
46
Motherboard
Asus TUF-Z270-Mark 1
CPU
i7-7700K OC @ 5GHz
Graphics
GTX 980 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Performa
Mobile Phone
  1. iOS
To me, I prefer to just boot with Clover directly. Make sure to add nv_disable=1 to your boot args on new install until you can install Nvdia Web Driver since you got Nvidia 970 gpu.
 
Joined
Mar 21, 2012
Messages
6
Motherboard
MSI X99A SLI Plus
CPU
Intel® Core™ i7-5820K Haswell-E
Graphics
EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+, 4 Go
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Ok thank's I will try it tomorrow and I keep you in touch.
 
Joined
Mar 21, 2012
Messages
6
Motherboard
MSI X99A SLI Plus
CPU
Intel® Core™ i7-5820K Haswell-E
Graphics
EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+, 4 Go
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I really need some helps, I tried almost all your advices but I always have issue. I reach the install screen 2 times but it always fail at the end.

So if some one could advice me an all procedure, Unibeast or Clover, which kexts put, which .efi files and bootflags...
 
Joined
Nov 11, 2014
Messages
8
Motherboard
MSI X99A sli krait edition
CPU
Intel i7 5820k 3.3GHz
Graphics
Nvidia GeForce GTX 980 (2way sli)
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
i have the same motherboard and cpu and get the exact same error message and if you boot without -v you may end up getting the black screen with a circle with a line through it
 
Joined
Mar 21, 2012
Messages
6
Motherboard
MSI X99A SLI Plus
CPU
Intel® Core™ i7-5820K Haswell-E
Graphics
EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+, 4 Go
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Honestly after 1 month of try I gived up and I'm waiting for someone who succeed with this hardware ! Or maybe it's just impossible...
 
Joined
Jul 24, 2014
Messages
2
Motherboard
Surface Book 2
CPU
i5 7300U
Graphics
GTX 1050
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi,

I read the guide to install El Capitan and this post http://www.tonymacx86.com/yosemite-...s-intel-core-i7-5820k-evga-gtx980-sc-4gb.html

I have almost the same configuration that this guy, so I should juste follow his advice but it doesn't work for me.

I tried to boot with different options like -x -v npci=0x2000 UseKernelCache=No cpus=1 and different USB boot configuration but nothing to do.

See the screenshot to see my bug... "Couldn't allocate runtime area"

Thank's to help me PLEASE !

My config :

Mobo : MSI X99A SLI Plus
CPU : Intel® Core™ i7-5820K Haswell-E
Graphics : EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+, 4 Go
Other Hardware :
Noctua NH-U14S
DDR4 Kingston HyperX Fury, 2 x 8 Go, 2666 MHz, CAS 14
Crucial BX100, 500 Go, SATA III
Be Quiet ! Power Zone, 750W
Fractal Design Define R5 noir

Thanks for all your advices !!!




I have almost the same configuration that this guy, so I should juste follow his advice but it doesn't work for me.

I tried to boot with different options like -x -v npci=0x2000 UseKernelCache=No cpus=1 and different USB boot configuration but nothing to do.

See the screenshot to see my bug... "Couldn't allocate runtime area"
Thank's to help me PLEASE !

config
mobo : Asus x99 pro Wifi 15mb Cache
vga : Asus Turbo Geforcer GTX 960 2GB 128Bit
Ram : 32 GB 2666 Coresair
HDD : SSD 480GB Kingmax ecc


photo_2016-03-06_02-32-01.jpg


plz Help me!!!
 
Status
Not open for further replies.
Top