Contribute
Register

Help: Boot stuck on apple logo, worked fine previously

Joined
Dec 2, 2016
Messages
2
Motherboard
Gigabyte Z170MX Gaming 5
CPU
Intel i7 6700k OC'd to 4.5ghz
Graphics
EVGA GTX 950 (Waiting for GTX 1080 drivers)
Mac
  1. MacBook Pro
Hey everyone, I need your help: Today I booted into windows just to do some work, although when I tried booting back into Mac, it just froze on the apple logo. Everything had been working great for months before this, although now I have no clue what to do to fix it.

I did some researching, and apparently people have had similar problems which were fixed by enabling USB Ownership. The problem is when I was first creating my system I was unaware that I should keep a backup usb... (which is why I don't have one now).

After more research, its apparently possible to edit my config.plist through windows? Would I be able to enable USB ownership there? Or is that just a terrible idea in general?

Please help, and thanks for your time!

Stuck on:
000000.836671 AppleUSBLegacyRoot@: AppleUSBLegacyRoot::init: enabling legacy matching
 

Attachments

  • IMG_1292.JPG
    IMG_1292.JPG
    1.6 MB · Views: 65
  • IMG_1293.JPG
    IMG_1293.JPG
    2.1 MB · Views: 58

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,514
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 970
Would I be able to enable USB ownership there? Or is that just a terrible idea in general?
Bad idea and not necessary.
At Clover Boot Screen select Options > PCI devices > USB Ownership and USB Injection

For permanent solution check Inject USB + FixOwnership in Clover's config.plist
Code:
  <key>USB</key>
        <dict>
            <key>FixOwnership</key>
            <true/>
            <key>Inject</key>
            <true/>
        </dict>
 
Top