Contribute
Register

Headphone Static

Joined
Mar 3, 2016
Messages
71
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have audio working on my Dell 9350 (ALC256 codec) using CloverHDA, CodecCommander and ALC256 SSDT. The headphone port works as does the internal speakers but there is an annoying background static from the headphone port. Internal speakers are clear and crisp with no static. Also when the amp shuts down after a pause in audio, there is a loud pop noise then the static goes away. Is there any solution? Thanks.
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    1.3 MB · Views: 31
  • IOReg.ioreg
    13.8 MB · Views: 32
  • RehabMan.zip
    71.8 KB · Views: 25

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,161
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I have audio working on my Dell 9350 (ALC256 codec) using CloverHDA, CodecCommander and ALC256 SSDT. The headphone port works as does the internal speakers but there is an annoying background static from the headphone port. Internal speakers are clear and crisp with no static. Also when the amp shuts down after a pause in audio, there is a loud pop noise then the static goes away. Is there any solution? Thanks.

I don't know if this is related, but your ACPI configuration is wrong.
With patched SSDTs, you need DropOem=true and SortedOrder to specify SSDT load order.
 
Joined
Mar 3, 2016
Messages
71
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I don't know if this is related, but your ACPI configuration is wrong.
With patched SSDTs, you need DropOem=true and SortedOrder to specify SSDT load order.

I changed that but the issue still persists.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,161
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Here you go.

No files in ACPI/origin. You forgot to press F4. Please read "Problem Reporting" carefully.

And still your ACPI configuration is wrong. You did not specify SSDT load order with SortedOrder.
 
Joined
Mar 3, 2016
Messages
71
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
No files in ACPI/origin. You forgot to press F4. Please read "Problem Reporting" carefully.

And still your ACPI configuration is wrong. You did not specify SSDT load order with SortedOrder.

I am not sure how to enable SortedOrder in my config.plist. Could you please explain? I have updated the Clover folder with the orgin files from pressing F4. Thanks for your help.
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    1.4 MB · Views: 39
  • RehabMan.zip
    54.7 KB · Views: 40
  • Terminal Outputs.zip
    1.9 KB · Views: 26
  • IOReg.ioreg
    13.5 MB · Views: 48

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,161
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
After that change the problem is still there.

Probably due to a mismatch in the pathmaps or a mismatch in SSDT-ALC256.aml.
(eg. your codec may be slightly different than other ALC256).
 
Top