Contribute
Register

HDMI Audio with GTX 760 and Z87-HD3 not working.

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 9, 2013
Messages
2
Motherboard
Gigabyte b360 ds3
CPU
Intel i5
Graphics
Nvidia Geforce GTX 760
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
HDMI Audio with GTX 760 and Z87-HD3 not working. [solved]

Hello,

I’m having Problems figuring out how to get “HDMI Audio” of my "MSI GTX 760" to work.
I followed the Guides from toleda and even tried to understand the code I was editing by applying the patches, but I must be doing something wrong because none of it worked.

I tried a few other fixes like using the HDMIAudio.kext fix which enables the Displayport Audio (Monitor Setup listed below) from one of my Monitors but the HDMI Audio just doesn’t show itself.

Realtek ALC892 fix worked and Onboard Sound is visible.

Help would be much appreciated!


System:
Bootloader: Clover r3113

OS X version : Yosemite 10.10.1
Motherboard: Gigabyte Z87-HD3 F8
Processor: Intel 4670k
Graphics: MSI GeForce GTX 760 2gb
Internal Graphics: disabled in BIOS

3 Monitors:
PC-Monitor (Displayport), PC-Monitor (DVI), LCD-TV (via HDMI, this needs to work… Tried direct or pass-through via AV-Receiver)

Guide used:
[Guide]_HD4600-hdmi_audio_(dsdt_or_ssdt)_v2
and [Guide]_Nvidia-hdmi_audio_v2
 

Attachments

  • config.plist
    5.3 KB · Views: 264
  • debug.log
    26 KB · Views: 104
  • dsdt.aml
    52.5 KB · Views: 114
  • IOreg.iojones
    1.9 MB · Views: 92
Joined
Oct 9, 2013
Messages
2
Motherboard
Gigabyte b360 ds3
CPU
Intel i5
Graphics
Nvidia Geforce GTX 760
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
I just saw your Post in the other Thread and installed the previous Version of the Webdriver (343.01.02f01) but still no luck.

edit: Wow it works!. I just installed the HDMIAudio.kext again and it works after going back to the old Webdriver version.

This Webdriver 343.02 issue really needs to be highlighted. I spend an awful lot of time on this :( I hope that the next Guy sees this before wasting all that time too.
 
Joined
Sep 13, 2012
Messages
23
Motherboard
Yosemite 10.10
CPU
i5-4460
Graphics
hd4600
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Which NVIDIA drivers do you use?

343.01.02f01 HDMI audio works
343.02.01f01 HDMI audio broken

Same problem...why with 343.02.01f01 audio doesn't work?
 
Status
Not open for further replies.
Top